"Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ramazan fırsatçıları teşhir edilecek

TÜKETİCİLER Birliği İzleme Komitesi Başkanı Cahide Pamuk, Ramazan’ı fırsat bilerek gıda ürünlerine haksız zam yapan fırsatçıları bu yıl da takip ettiklerini, piyasa araştırması sonucunda belirlenenlerin deşifre edeceklerini belirtti.

Pamuk, yaptığı açıklamada, Ramazanın sosyal dayanışmanın toplumda en üst seviyeye çıktığı, yardımlaşma ve misafir ağırlama gibi geleneklerin yoğun şekilde yaşandığı ve tüketicinin beslenmesine özen gösterdiği bir dönem olduğunu ifade etti. Tüketicilerin gıda harcamalarının Ramazan’da arttığına dikkati çeken Pamuk, şunları kaydetti:

‘’Bu nedenle bazı gıda üretici ve satıcıları, Ramazanı vurgun dönemi olarak görmekte ve maliyetlerde artış olmamasına rağmen gıda ürünlerine fahiş zamlar yapmaktadırlar. Tüketiciler Birliği olarak, daha önceki yıllarda Ramazan dönemindeki bu vurguncu zihniyeti tesbit ederek kamuoyuna açıklamış ve bu şekilde fahiş zam yapan firmaların geri adım atmasını sağlamıştık. Bu yıl da ‘Ramazan vurguncuları’nın izlenmesi ve niyet ettikleri bu haksız girişimin önlenmesi için Ramazan öncesinde temel gıda ürünleri olan bakliyat, yağ, et, tavuk ve kahvaltılık ürünlerinde fiyat tesbitlerini yaptık.

Tesbit ettiğimiz fiyatlar, Ramazan’ın ilk haftasında yapılacak piyasa araştırması ile kıyaslanacak ve vurgun yapmaya kalkan firmaları isimleri ile kamuoyuna açıklayacağız.’’

Pamuk, bu süreçte tüketicileri fırsatçılara karşı dikkatli olmaya ve şahit oldukları vurgun girişimlerini Tüketiciler Birliği ile paylaşmaya çağırdı.

26.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan fırsatçıları teşhir edilecek

  En büyük ağır vasıta tesisi açıldı

  Günlük, 12 milyon ekmek israf ediliyor

  Nükleer enerjide erteleme olmayacak

  Ramazan’da ucuza uçuş imkânı

  6 ayda 30 milyar YTL kredi kullanıldı

  Doktorlara, POS cihazı kullanma zorunluluğu

  Turist sayısı 15 milyona yaklaştı

  Kayısıda kuraklığın bedeli ağır olacak

  Sermaye piyasalarından ekonomiye 24 milyar dolar

  Yılmaz, TL’ye geçişi anlatacak

  Mısırda taban fiyat 47 kuruş

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır