"Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Günlük, 12 milyon ekmek israf ediliyor

ŞEHİTKÂMİL Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA)) ortaklaşa yürüttükleri çalışma ile gıda israfına son vermek istiyor.

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Diyarbakır eski Milletvekili Aziz Akgül ile Şehitkâmil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, ‘’Başkasının Hayatını Çöpe Atma’’ sloganı ile duyurdukları çalışma kapsamında şehirde bulunan çöp konteynırlarına gıda israfını önlemek için bilinçlendirici yazılar yapıştırdı. Şehitkâmil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Türkiye’de ilk kez başlatılan bu uygulama ile artık gıdaların evlerde değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Türkiye’de günde ortalama 120 milyon ekmek üretildiğini ancak bunun 12 milyonunun israf edildiğini anlatan Özkarslı, ‘’İsraf edilen ekmeğin ekonomik büyüklüğü 700 milyon doları buluyor. Bir yana bu rakamları diğer yana evine ekmek götüremeyen insanlarımızı koyduğumuzda tablonun daha ürpertici olduğunu görmemiz zor olmasa gerek’’ diye konuştu. TİSVA Başkanı Aziz Akgül ise israfın Türkiye için çok büyük boyutlara ulaştığını, bunun yerine tasarruf bilincinin yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. 2007 yılında 40,3 milyar YTL iç borç faizi ödendiğini anlatan Akgül, ‘’Ülke kaynaklarımızın yüzde 25’ini israf ediyoruz. Biz kesinlikle cimri olunmasını istemiyoruz. Ancak, gereksiz, amaçsız ve yararsız yere tüketim yapmak, işlem yapmak israfa neden oluyor. İşte bunun önlenmesini istiyoruz’ dedi.

26.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan fırsatçıları teşhir edilecek

  En büyük ağır vasıta tesisi açıldı

  Günlük, 12 milyon ekmek israf ediliyor

  Nükleer enerjide erteleme olmayacak

  Ramazan’da ucuza uçuş imkânı

  6 ayda 30 milyar YTL kredi kullanıldı

  Doktorlara, POS cihazı kullanma zorunluluğu

  Turist sayısı 15 milyona yaklaştı

  Kayısıda kuraklığın bedeli ağır olacak

  Sermaye piyasalarından ekonomiye 24 milyar dolar

  Yılmaz, TL’ye geçişi anlatacak

  Mısırda taban fiyat 47 kuruş

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır