"Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Minikleri heyecan sardı

Okulların açılmasına kısa bir süre kala çocuklarda okul heyecanı, velilerde ise masraf telâşı başladı.

Ankara Ulus’ta okul kıyafetlerinin satıldığı mağazalarda yapılan araştırmaya göre, önlük fiyatları 15-35 YTL arasında, bir öğrencinin okul çantasına girecek kırtasiye malzemeleri de 30-60 YTL arasında değişiyor. Ulus’taki bir mağazanın sahibi Abdullah Güngör, okul gereçleri için satışların tam olarak yoğunlaşmadığını, okul kayıtlarının henüz tamamlanmamasının bunda etkili olduğunu ifade etti. Güngör, ‘’Aileler, maaşlarını ve kredi kartlarının kesim tarihini bekledikleri için henüz alış verişe yoğun olarak başlamadılar ancak satışların yakın zamanda artacağını umut ediyorum’’ diye konuştu.

1 MİLYON 700 BİN ÇOCUK

OKULA MERHABA DİYECEK

İlköğretim 1. sınıf ile okul öncesi öğretime kayıt yaptıran yaklaşık 1 milyon 700 bin çocuk, 1 Eylülde okula başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığının ‘’İlköğretim 1. sınıflar ile ana sınıflarına başlayacak öğrencilerin okul korkularını yenmelerini ve okula uyumlarını sağlamak’’ amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim yılında başlattığı proje kapsamında, okullar bu öğrenciler için erken açılacak. Öğrenciler, 1-5 Eylül 2008 arasında ‘’uyum programına’’ alınacak. Öğrenciler bu çerçevede öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli faaliyet lere katılacak, okullarını, arkadaşlarını, öğretmenlerini tanıyacak. Öğrencilere ‘’okula güvenle gidip gelme’’ eğitimi de verilecek. Bu süreçte veliler de ‘’çocuklarıyla okula gidip gelmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için’’ zaman zaman sınıf ortamına alınacak, rehberlik ve psikolojik danışma servislerince bilgilendirilecek. İlköğretim 1. sınıfa yaklaşık 1 milyon, okul öncesi öğretime de 700 bin civarında kayıt yapıldı.

DERS KİTAPLARI BU

YIL DA ÜCRETSİZ

2009 yılı çalışma takviminde resmî tatillerin hafta içine denk gelmesi sebebiyle okullar bu yıl geçen yıllardan bir hafta önce açılacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılı 8 Eylül 2008 Pazartesi günü başlayacak. İlköğretim okullarındaki 10 milyon 870 bin ve liselerdeki 3 milyon 245 bin olmak üzere toplam 14 milyon 115 bin öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen ders başı yapacak. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ders ve çalışma kitapları, öğretmenlere de kılavuz kitaplar ücretsiz dağıtılacak. MEB, bu yıl için ders, çalışma ve kılavuz kitaplardan toplam 165 milyon adet bastırdı. Ders kitapları, okulların açıldığı gün sıraların üzerinde hazır bulundurulacak. Her öğrenci için ayrı ayrı hazırlanan poşetlerde bütün ders kitapları yer alacak. Eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 23 Ocak 2009 Cuma günü sona erecek.

26.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Düşük kur-yüksek faiz’in sonu geldi

  FARKLI EZAN SESLERİ HARİKA BİR GÜZELLİK

  Sosyal tesislerin temeli duâlarla atıldı

  Minikleri heyecan sardı

  Gelin ve damat yaralı

  Hükümet sorumluluklarını yerine getiremedi

  FT: Yabancı sermaye Türkiye’ye yöneldi

  Durmadı, canından oldu

  İzmir’in suyunda arsenik oranı daha da artacak

  Köşk’ün gezileri iş adamlarının yüzünü güldürüyor

  İran: Doğal gazda öncelik Türkiye’de

  Yasaklı belgesel, Çankaya’nın sitesinde

  Millî Eğitim Bakanı Çelik, İran’a gidiyor

  CHP’li il genel meclis üyesi öldürüldü

  Muğla’da bir orman yangını daha

  Düşerek kafasını kayaya çarpan er şehit oldu

  Kadıköy’de, 10 gecekondu yıkıldı

  Gevaş’ta, 52 kaçak yakalandı

  Uçak kazasında ölen Türk’ün kimliği belirlendi

  Hz. İsa’nın (as) dilini konuşuyorlar

  Dünyanın en büyük çikolata heykeli

  Radyasyonu önleyen elbise

  Uçak, güneş enerjisiyle 3 gün uçtu

  Bu olimpiyatlarda ‘robot’ atletler yarışıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır