"Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hükümet sorumluluklarını yerine getiremedi

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Hükümetin sorumluluklarını yerine getiremediğini ifade etti.

Partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Adıyaman’da Atatürk Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret eden Soylu, esnafın sorunlarını ve şikâyetlerini dinledi. Soylu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’de geçtiğimiz yıl 117 bin esnafın kepenk kapattığını belirterek, ‘’Biz bu durumu çok yakınen takip eden ve izleyen bir partiyiz. AKP Hükümeti’nin Anayasa değişikliği konusunda Anayasa’nın 10. ve 42. maddelerinde gerekli düzenlemeleri yapamayışı durumu da ortaya koymaktadır. Halkın iradesiyle oluşan Meclis ve Meclisin yetkileri doğrultusunda kurulan bugünkü hükümet, sorumluluklarının gereğini yerine getiremeyerek Meclisle birlikte duvara toslamıştır’’ dedi. Türkiye’de sağlık sektöründe kişi başına 450 dolar harcanırken, gelişmiş ülkelerde bu rakamın 750 doların altına düşmediğini ve bin doların üzerinde olduğunu savunan Soylu, ‘’Ülkenin hali çok kötü. Eğitimde de bunu görüyoruz OKS ve diğer sınavlarda Türkiye’de binlerce öğrenci tosladı. Batıda bile halen 70-80 mevcutlu sınıflar var doğu ne yapsın. Eğitimde de fırsat eşitliği yok’’ dedi. 2006-2007 yılında Türkiye’nin sıçrama yaptığının söylendiğini ama bunu göremediklerini ifade eden soylu, ‘’Ben tüm Türkiye’yi geziyorum. Dün batıdaydım, bugün doğudayım. Her yerde halkın arasındayım, sizi de dinliyorum diğerlerine de dinli-yorum. Ama, konuştuğum herkes ağlıyor. Herkes (pe-rişanım) diyor. Bu ülkede kim iyi onları göremiyorum. DP olarak bu yüzden yollardayız’’ diye konuştu.

DP, yeniden en güçlü aktör olacak

DP Lideri Soylu, önceki gün ise Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde düzenlenen ‘’7. Linyit Kültür ve Sanat Festivali’’ne katıldı. Tunçbilek Beldesi girişinde kalabalık bir konvoyla karşılanan Soylu, festival kapsamında gerçekleştirilen güreşleri izleyerek, başpehlivanlara madalyalarını Tunçbilek Belediye Başkanı Mutahhar Temel ile birlikte taktı. Madalya töreninden sonra bir konuşma yapan Soylu, DP’yi yeniden Türkiye’nin en güçlü aktörü haline getireceklerini söyledi. Soylu, “Demokrat Parti büyük bir hizmet kervanıdır. Demokrat Parti kadrolarıyla birlikte yeniden modern ve güçlü bir Türkiye’ye, bir beyaz yürüyüşle, yeni bir anlayışla, demokratları yeniden Türkiye’nin iktidarına getirmek, bu ülkeyi demokratik bir ülke yapmak, zengin bir ülke yapmak, kalkınan bir ülke yapmak için mücadelesini inanarak sürdürmektedir” diye konuştu. Festival sonrası partisinin Tavşanlı İlçe ve Tunçbilek Belde teşkilâtlarının organize ettiği pikniğe de katılan Soylu, burada bir genç kızla voleybol oynadı ve başında ve ayağında top sektirerek futboldaki kabiliyetini de gösterdi.

NURETTİN GÜRSOY / SALİH AYTEMU / Adıyaman / Kütahya

26.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Düşük kur-yüksek faiz’in sonu geldi

  FARKLI EZAN SESLERİ HARİKA BİR GÜZELLİK

  Sosyal tesislerin temeli duâlarla atıldı

  Minikleri heyecan sardı

  Gelin ve damat yaralı

  Hükümet sorumluluklarını yerine getiremedi

  FT: Yabancı sermaye Türkiye’ye yöneldi

  Durmadı, canından oldu

  İzmir’in suyunda arsenik oranı daha da artacak

  Köşk’ün gezileri iş adamlarının yüzünü güldürüyor

  İran: Doğal gazda öncelik Türkiye’de

  Yasaklı belgesel, Çankaya’nın sitesinde

  Millî Eğitim Bakanı Çelik, İran’a gidiyor

  CHP’li il genel meclis üyesi öldürüldü

  Muğla’da bir orman yangını daha

  Düşerek kafasını kayaya çarpan er şehit oldu

  Kadıköy’de, 10 gecekondu yıkıldı

  Gevaş’ta, 52 kaçak yakalandı

  Uçak kazasında ölen Türk’ün kimliği belirlendi

  Hz. İsa’nın (as) dilini konuşuyorlar

  Dünyanın en büyük çikolata heykeli

  Radyasyonu önleyen elbise

  Uçak, güneş enerjisiyle 3 gün uçtu

  Bu olimpiyatlarda ‘robot’ atletler yarışıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır