"Gerçekten" haber verir 25 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ARAGONES: F.BAHÇE'Yİ ŞAMPİYON YAPTIKTAN SONRA BIRAKACAĞIM

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Luis Aragones, As gazetesinde yayımlanan dünkü demecinde, "Fenerbahçe'yi şampiyon yapıp futbolu bırakacağım" dedi. Fenerbahçe ile olan 2 yıllık sözleşmesini dolduracağını belirten Aragones, "Türkiye'deki dönemimi tamamladıktan sonra benim fikrim futbolu bırakmak, ama önce Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak istiyorum. Türk takımının bana tanıdığı şansı kabul ettim. Bana gösterdikleri güven için teşekkür ediyorum ve buna bir şampiyonlukla cevap vermek istiyorum. Kariyerim için mükemmel bir broş olur ve bunu elde etmek için inancım var" değerlendirmesinde bulundu.

SAKATLAR İYİLEŞİNCE YÜKSELEYECEĞİZ

Aragones, şu anda sadece sakat olan 6 futbolcusunun bir an önce iyileşmesini umduğunu belirterek, "Uyum ve iletişim sorunlarından kaynaklanan karmaşık bir başlangıcın ardından Türk liginde ve Şampiyonlar Ligi'nde hızlı bir şekilde toparlanacağımıza güvenim tam" ifadelerini kullandı. İspanyol teknik adam, "katılmak çok güzel" diye nitelendirdiği Şampiyonlar Ligi'nde sakatlıkların giderilmesinden sonra takımının yükselişe geçeceğini savundu.

DEL BOSQUE, ARAGONES'İ ÖVDÜ

Öte yandan, İspanya Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Vicente Del Bosque, Luis Aragones ile ilgili sorulan bir soru üzerine, "Luis'e saygı gösteriyorum ve elde ettiği başarıları da takdirle karşılıyorum" şeklinde konuştu. Del Bosque, Türkiye ile birlikte aynı grupta oldukları Dünya Kupası elemeleri için de "Turu geçmek çok karışık olacak. Belçika şimdiden bir uyarı verdi ve Türkiye de çok zor bir rakip. Ermenistan ve Bosna Hersek ile deplasmanda oynamak kolay olmayacak" dedi. Aragones'in 5 YTL bahşisini az buldu FENERBAHÇE'NİN İspanyol teknik direktörü Luis Aragones, havaalananda eşyalarını taşıyıp kendisine aracın kapısı açan hamala 5 YTL bahşiş verdi. Ünlü hocayı tanımadan yardımcı olan havalimanında görevli hamal bahşişi az buldu. İspanyol hoca, UEFA tarafından Viyana'da organize edilen Avrupa ülkelerindeki milli takım teknik direktörlerinin katıldığı toplantısının ardından saat 16.00'da İstanbul'a döndü. Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali çıkışına kadar valiz ve poşetini kendisi taşıyan Aragones'e, araca bineceği sırada bir hamal yardım etmek istedi. Aragones, eşyalarını bagaja koyun kendisine kapıyı açan kişiye 5 YTL bahşiş verdi.

25.09.2008


 

Kazım Kanat

Türk spor basınının usta kalemi, Sabah gazetesi yazarı Kazım Kanat'ın vefatı hepimizi derinden üzdü. Kanat geçtiğimiz günlerde zatürre tanısıyla Vehbi Koç Vakfı Hastanesi'ne kaldırıldı. Gazeteciliğe, spor yazarlığına uzun yıllardır hizmet verdi ve büyük emeği geçti. Usta yazarın son yıllarda yakalandığı ölümcül hastalığa karşı verdiği mücadele ve hayata sımsıkı sarılışı ve o şartlarda bile mesleğini aksatmadan yapma çabası hepimiz tarafından hayranlıkla takip edildi. 1999 yılında yakalandığı kanser hastalığına karşı bugüne kadar yaptığı mücadele ülkemizdeki kanserli hastalar için de umut ışığı oldu.

Dürüst kişiliği, sivri dili, renkli kalemi ile önemli bir okuyucu kitlesine sahip ve genç nesil spor yazarlarının örnek aldığı bir yazardı. Sporcuların ön adı ve soyadı ile yazılmasına önderlik eden ilk gazetecilerdendi. Beşiktaşlı olmaktan gurur duyduğunu her fırsatta hatırlatırdı. En ağır ve sert yazılarını hep Beşiktaş'la ilgili kaleme aldı. Bu yüzden Camiada sevenleri olduğu kadar, kendisini mahkemeye verecek kadar kızdırdığı insanlar da vardı. Ama hakkını teslim etmek lazım. Spor basınında Beşiktaş'ın "Cesur Kalbi" o idi. Kazım Kanat'a Yeni Asya Spor Servisi olarak Allah'tan rahmek, kederli ailesine ve spor camiasına başsağlığı dileriz.

Erol DOYURAN

25.09.2008


 

Kazım Kanat vefat etti

ZATÜRRE tanısı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün sabah akciğer yetmezliğinden vefat eden Türk spor basınının duayen isimlerinden Kazım Kanat'ın cenazesi, 26 Eylül Cuma günü İstanbul'da toprağa verilecek.

Kazım Kanat için ilk tören, eski yöneticisi ve üyesi olduğu Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki tesislerinde yapılacak. Kanat'ın cenazesi daha sonra, Levent Camii'nde öğleyin kılınacak cuma namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ÇOK SAYIDA ÖDÜL KAZANDI

Kazım Kanat, 1950 yılında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde öğretmen Mehmet ve Ayşe Kanat'ın dört çocuğundan birisi olarak dünyaya geldi. Liseyi İskenderun'da okudu. İstanbul'da Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1969 yılında Yeni İstanbul gazetesinde mesleğe başladı. Daha sonra Hayatspor, Türkspor, Dünya, Hürriyet ve Akşam gazetelerinde muhabir, servis yöneticisi ve köşe yazarı olarak çalıştı. Son olarak Sabah gazetesinde görev yapan Kazım Kanat, çeşitli basın kuruluşlarının düzenlediği yarışmalarda çok sayıda ödül kazandı.''Önce Beşiktaş Vardı'', ''Kanseri Nasıl Yendim?'', ''Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor'' ve ''Yaşanan Hayat, Hayaller Değil'' adlı kitapları yayınlanan Kazım Kanat, evli ve bir çocuk babasıydı.

BEŞİKTAŞ'IN TAZİYE MESAJI

Beşiktaş Kulübü, kulübün genel kurul üyesi Kazım Kanat için başsağlığı mesajı yayınladı. ''Acımız Çok Büyük'' başlığıyla yayınlanan başsağlığı mesajında, ''Kulübümüzün genel kurul üyesi, Türk spor basınının duayen ismi, Sabah gazetesinin Beşiktaşlı yazarı Kazım Kanat;ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz'' denildi.

FENERBAHÇE'NİN TAZİYE MESAJI

Fenerbahçe Kulübü, spor yazarı Kazım Kanat'ın ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Gazeteci ve köşe yazarı Kazım Kanat'ın geçirmekte olduğu amansız hastalıkla mücadele ederken yakalandığı zatürre ve sonrasında gelen solunum yetersizliği nedeniyle vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Kazım Kanat'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi, dostları ve spor medyasına başsağlığı dileriz'' ifadelerine yer verildi.

GALATASARAY'IN TAZİYE MESAJI

Galatasaray Kulübü, vefat eden spor yazarı Kazım Kanat'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden yayınlanan mesajda, ''Türk spor basınının usta kalemlerinden, gazeteci Kazım Kanat'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Tanrı'dan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz'' denildi

25.09.2008


 

Zico, F.Bahçe'yi düşünmüyor

ÖZBEKİSTAN'IN Oliy Lig takımlarından Rivaldo'lu Bunyodkor ile (eski adı Kuruvçi) prensipte anlaşan Fenerbahçe'nin Brezilyalı tecrübeli eski çalıştırıcısı Arthur Zico, bugün Özbekistan'a geldi.

Taşkent Uluslararası Havaalanı'nda kısa bir açıklama yapan Zico, Özbekistan'a başarı için geldiğini ve Fenerbahçe'ye dönmesinin mümkün olmadığını söyledi. Daha önce 22 Eylül Pazartesi günü geleceği açıklanan Brezilyalı çalıştırıcı Zico, Özbekistan Hava Yolları'nın (THY) "Paris-Taşkent" tarifeli uçağı ile dün başkent Taşkent'e geldi. Zico'yu Taşkent Uluslararası Havaalanı'nda Bunyodkor kulübü yetkilileri çiçeklerle karşıladı. Havaalanında kısa bir açıklama yapan Zico: "Özbekistan'a başarı için geldiğini" belirtti. Zico, "Fenerbahçe'ye bir gün dönebilecek misiniz" şeklindeki bir soruya ise "Fenerbahçe'ye geri dönmem mümkün değil. Buraya başarılı olmak için geldim." cevabını verdi. Brezilyalı teknik adam, Fenerbahçe'nin İspanyol çalıştırıcısı Luis Aragones hakkında ise "Avrupa şampiyonu, umarın bu takımda da başarılı olur." İfadesini kullandı.

BAŞARILI OLMAK İÇİN GELDİM

Bu arada Zico, Özbekistan'a gelmesinde Bunyodkor'ın Brezilyalı yıldız futbolcusu Rivaldo'nun katkısı olduğunu söyledi. Zico, Taşkent temasları kapsamında önce Bunyodkor kulübü yetkilileriyle bir araya gelecek ve ardından yerel saatle 16.00'da (TSİ:14.00)oynanan, "Bunyodkor-Saipa" Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçını izledi.. Son dönemlerde adı flaş transferlerle ön plana çıkan Özbekistan'ın Oliy (yüksel) Lig takımlarından Bunyodkor (eski adı Kuruvçi) ile prensipte anlaşan Zico'nun, yaptığı kısa görüşmenin ardından basın karşısında resmi anlaşmaya imza attı.. Zico'nun Bunyodkor'la en az bir yıllık anlaşma imzaladığı bildiriliyor.

25.09.2008


 

Sivasspor evinde kaybetmiyor

TÜRKCELL Süper Lig'in 5. haftasının açılış maçında sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Sivasspor, bu sezon iç sahada oynadığı 2 maçı da kaybetmedi.

Sahasında Bursaspor'u yenip, Kayserispor ile berabere kalan Sivasspor'un, bu sezon 2 deplasman maçından da mağlubiyetle ayrılan Fenerbahçe karşısında göstereceği performans merakla bekleniyor. Geçen sezonun flaş takımı Sivasspor, 26 Eylül Cuma günü Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 20.00'de Fenerbahçe'yi konuk edecek. Geçen sezon ki başarı grafiğini bu sezonun ilk 4 haftasında da sürdüren Sivasspor, sezona iyi başlangıç yapamayan Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak. Bu sezon oynadığı 4 maçta henüz yenilmeyen, elde ettiği 2 galibiyet, 2 beraberlikle 8 puan toplayan Sivasspor ile ilk 4 haftada iç sahada 2 galibiyet, deplasmanda ise 2 yenilgi alarak 6 puan kazanan Fenerbahçe'nin mücadelesine, Sivaslı futbolseverlerin yanı sıra çevre illerden de sporseverlerin de ilgi göstermesi bekleniyor.

25.09.2008


 

Yattara gitmek için izin isted

KATAR'IN Al Sadd Kulübü'nden ciddi anlamda transfer teklifi alan Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara, yönetim kurulunun kendisine yönelik gelen teklifi kabul etmesi halinde bordo-mavili kulüpten ayrılacağını söyledi.

İbrahima Yattara, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gelerek kulüp başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleriyle transferine ilişkin olarak bir görüşme yaptı. İlk etapta basın mensuplarına açıklama yapmaktan kaçınan Yattara, daha sonra kendisine yapılan ısrarlar üzerine yönetim kurulunun gelen transfer önerilerini kabul etmesi halinde gideceğini belirterek, ''Şu anda kesin bir şey yok. Trabzonspor 'kal' derse kalırım, 'git' derse giderim. Görüşmelerde kulüpler anlaşma sağlarsa açıklama yapacağım. Netleştikten sonra açıklama yapacağım'' diye konuştu. Yattara ile Fransa'nın Paris Saint German Kulübü'nün de ilgilendiği ve yetkililerinin de Trabzon'da olduğu bildirildi. Fransız kulübünün ilk etapta 8 milyon avroluk bir öneride bulunduğu Katar Kulübü'nün ise 10 milyon avro civarında teklif yaptığı öğrenildi. Yönetimin kurulunun da bu gelişmeleri değerlendirdiği kaydedildi.

25.09.2008


 

Beşiktaş'tan Tello yalanlaması

BEŞİKTAŞ Kulübü'nden yapılan açıklamada, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve Şilili futbolcu Rodrigo Alvaro Tello arasında gerginlik yaşandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Açıklamada, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, dünkü antrenmandan sonra, her karşılaşmanın ardından futbolcularla yaptığı olağan toplantılarından birini gerçekleştirdiği ve Gaziantepspor maçı performansı ile ilgili görüşlerini ifade ettiği kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi

TAKIMIMIZ YIPRATILMAK İSTENİYOR

''Sağlam'ın toplantıda futbolcusu Tello'ya yönelik yaptığı yorumlardan sonra, Tello da söz alarak kendi düşüncelerini saygı çerçevesi içerisinde ifade etmiş; karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmuştur. Bu durumun bazı basın organlarına, 'gerginlik' şeklinde taşınması tarafımızdan şaşkınlıkla karşılanmış ve manidar bulunmuştur. Turkcell Süper Lig ve UEFA Kupası'nda hedeflerine emin adımlarla ilerleyen futbol takımımızı yıpratmak amacıyla yapılan bu haberleri, camiamızın dikkate almamasını, başarıyla yolumuza devam etmemiz için şu anki birlik beraberliğimizin, tesanütümüzün ve ahengimizin devam etmesini önemle rica ederiz.''

25.09.2008


 

Saraçoğlu Stadı teftişte

UEFA'NIN, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009 tarihinde oynanacak UEFA Kupası finali öncesi, ekiplerin çalışmalarını denetlediği ilk teftiş başladı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1907 tribünü salonunda gerçekleştirilen toplantıya, UEFA yetkililerinin yanı sıra maç organizasyonunun pazarlamasından sorumlu TEAM şirketi yetkilileri, futbol federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü yetkilileri yer aldı.

25.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır