"Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran’a saldırıyı Bush önlemiş!

ABD Başkanı George W. Bush’un, bu yıl içinde, İran’ın nükleer tesislerine karşı saldırı düzenleme hazırlığındaki İsrail’e karşı çıkarak, söz konusu saldırıyı önlediği ileri sürüldü.

İngiliz Guardian gazetesinin ‘’bir Avrupa ülkesinin başbakanı için çalışan üst düzey diplomatik kaynaklara’’ dayanarak verdiği haberde, Bush’un ayrıca İsrail’e, kendisi görevde bulunduğu sürece, söz konusu saldırı hakkındaki görüşünde değişiklik olmayacağını ilettiği belirtildi. Bush’un İsrail’in 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı İsrail ziyaretinde 14 mayısta, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in konuyu gündeme getirdiğini yazan gazete, Bush’un Olmert’e, kendisi görevde bulunduğu sürece bu konudaki görüşünü değiştirmeyeceğini söylediğini kaydetti. Bush’un ziyaretinden bir süre sonra, gazeteye söz konusu bilgiyi veren kaynakların görev yaptığı Avrupa ülkesinin başbakanının Olmert ile görüştüğünü bildiren gazete, söz konusu ülkenin başbakanının, konunun son derece hassas olması sebebiyle görüşmenin kayıtlara geçirilmemiş olmasına karşın, sonunda kendi ülke yetkililerini görüşmenin muhtevasından haberdar ettiğini belirtti. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bush’un İran’a yönelik İsrail saldırısına karşı çıkmasını başlıca iki noktaya dayandırdığını kaydeden gazete, bunların, ‘’İran’ın misillemede bulunarak, Irak ve Afganistan’daki ABD askerlerinin de dahil olduğu hedefler ile Basra körfezindeki ABD gemilerine saldırılar düzenleyeceğinden duyulan kaygı’’ ve ‘’İran’a yönelik tek bir saldırının bu ülkenin nükleer tesislerini yok etmeye yeterli olmayacağı ve İsrail’in, topyekûn bir savaş tehlikesi oluşturmadan çok sayıda saldırı düzenleyemeyebileceğinden duyulan kaygı’’ olarak sıraladı.

/ Londra

27.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Şeriat mahkemesinden ilk karar

  Çin’in yeni uzay macerası

  İran’a saldırıyı Bush önlemiş!

  Mofaz, karar değiştirdi

  Palin’den büyük gaf: Irak’ta zafer kazandık

  Irak’ta, yerel seçim 31 Ocak 2009’da

  Talabani: BM, Irak’taki varlığını arttırsın

  Zerdari: Egemenliğimizi ihlâl ettirmeyiz

  UAEK başkanlığına Japon aday

  Makedonya’nın isim tartışması

  Putin’den, Chavez’e nükleer yeşil ışık

  Aşırı hıza 1,8 milyon dolar ceza

  Korsanlar, 30 tank taşıyan gemiyi kaçırdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır