"Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

 

Bayramda trafiğe azamî dikkat!

Vatandaşlar 2003-2007 yılları arasındaki Ramazan Bayramlarında toplam 26 gün tatil yaptı. Bu sürede şehir içi ve şehirler arası yollarda 358 ölümlü trafik kazası meydana geldi.

Kazalarda 484 kişi vefat etti. Aynı dönemde meydana gelen toplam 6 bin 81 yaralamalı trafik kazasında ise 13 bin 470 kişi yaralandı.

Verilere göre, Ramazan Bayramı tatillerinde şehir içinde meydana gelen kazalarda yaralanmaların, şehirler arası yollardaki kazalarda ise ölümlerin arttığı gözlendi.

Kazaların 161’i yerleşim yeri sınırları içinde, 197’si ise yerleşim yeri sınırları dışında meydana geldi. Yerleşim yeri içinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarında 193 kişi öldü, yerleşim yeri dışındaki kazalarda ise 291 kişi öldü.

Şehir içindeki 4 bin 275 yaralamalı trafik kazasında 7 bin 986 kişi yaralandı. Emniyetin rakamlarına göre 5 yıl içinde şehirler arası yollarda gerçekleşen bin 806 trafik kazasında da 5 bin 484 kişi yaralandı.

EMNİYETTEN VATANDAŞLARA UYARILAR

Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için trafik ekiplerinin bayramda görevleri başında olacağını belirten emniyet yetkilileri, bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle başka illere gitmek üzere yola çıkacak sürücülerin, mümkünse kendi araçlarını kullanmak yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini ve trafiğin yoğun olduğu tatilin ilk ve son gününde yola çıkmamalarını tavsiye etti.

Kendi araçlarıyla yola çıkacak sürücülerin ise araç bakımlarını yaptırmaları gerektiğini hatırlatan yetkililer, araçlarda muhakkak zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulmasını, ilk yardım malzemelerinin bulunduğu çantanın ise yola çıkmadan önce gözden geçirilmesini istedi.

Bayram tatili süresince yollarda trafik ekiplerinin radarlı denetimlerini arttırarak aralıksız sürdüreceğini hatırlatan emniyet yetkilisi, yola çıkacak sürücülerin gidecekleri yere bir an önce ulaşmak için acele etmemeleri, hızdan kaçınmaları uyarısında bulundular.

27.09.2008


 

AB üyeliği derin dondurucuda

İktısadÎ Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kabaalioğlu, Türkiye’nin AB katılım sürecinin bir süreden beri “derin dondurucuya” girdiğini savundu.

KARARLILIK VE İSTİKRAR GEREKİYOR

İktisadî Kalkınma Vakfı Başkanı Haluk Kabaalioğlu, Türkiye’nin AB katılım sürecinin bir süreden beri “derin dondurucuya” girdiğini söyledi. Kabaalioğlu, zor bir hedef olan AB üyeliği yolunda başarı kazanmanın en önemli şartlarının kararlılık ve istikrar olduğunu, bu hedefin güncel gelişmeler ve Avrupa’da liderlerin değişmesine bağlı olarak askıya alınacak veya canlandırılacak bir hedef olmadığını kaydetti.

GEÇEN ZAMAN ALEYHİMİZE İŞLİYOR

AB üyeliği hedefinin vazgeçilmez bir devlet politikası olduğunun altını çizen Kabaalioğlu, Türkiye’nin bu hedefte önemli bir aşamayı başardığını ve AB ile müzakere sürecinde bir aday ülke konumuna geldiğini, bu aşamaya geldikten sonra kaybedeceği zamanın aleyhine olacağını ifade etti. Haluk Kabaalioğlu, “”Üyelik öncesi müzakere süreci, makul bir süre içinde tamamlanmalıdır. Aksi takdirde dinamizmini ve inandırıcılığını kaybeder” dedi.

Kabaalioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, zor bir hedef olan AB üyeliği yolunda başarı kazanmanın en önemli şartlarının kararlılık ve istikrar olduğunu, bu hedefin güncel gelişmeler ve Avrupa’da liderlerin değişmesine bağlı olarak askıya alınacak veya canlandırılacak bir hedef olmadığını kaydetti. AB üyeliği hedefinin vazgeçilmez bir devlet politikası olduğunun altını çizen Kabaalioğlu, Türkiye’nin bu hedefte önemli bir aşamayı başardığını ve AB ile müzakere sürecinde bir aday ülke konumuna geldiğini, bu aşamaya geldikten sonra kaybedeceği zamanın aleyhine olacağını ifade etti.

Haluk Kabaalioğlu, “Türkiye’nin AB katılım süreci bir süreden beri derin dondurucuya girmiştir” görüşünü dile getirdi.

Türkiye’nin AB’nin ortağı değil güçlü bir üyesi olması gerektiğini vurgulayan Kabaalioğlu, şöyle devam etti: ”Üyelik öncesi müzakere süreci, makul bir süre içinde tamamlanmalıdır. Aksi takdirde dinamizmini ve inandırıcılığını kaybeder. Türkiye, müzakerelere aynı tarihte başladığımız Hırvatistan ile karşılaştırıldığında oldukça geride kalmış durumdadır. Bu hızla müzakerelerin tamamlanması, 8 başlıktaki sıkışıklık da dikkate alınırsa en iyi tahminle 2010’lu yılların sonunu bulacaktır. Şunu önemle hatırlatmak isteriz ki, müzakerelerin tamamlanması için öngörülen 2014 tarihi, eğer gerekli adımlar atılırsa hâlâ ulaşılabilir bir hedeftir ve bu hedef canlı tutulmalıdır. Hükümete çağrımız, 3. Ulusal Programın hazırlanması ile yeni bir dönemece giren reform ve uyum sürecini hızla hayata geçirmek ve bunun yanında AB ile diplomatik temaslara hız vererek AB üye devletlerinin siyasî liderlik ve kamuoyu düzeyinde ikna edilmesini sağlamaktır. Önümüzdeki çok kıymetli yılları iyi değerlendirmek suretiyle, AB karşısındaki kazanımlarımızı koruyalım ve daha fazla zaman kaybetmeyelim. Bu süreçteki yıllar süren çabalarımızı tam üyelikle taçlandıralım.”

27.09.2008


 

Özdabak’ın dâvâsı ertelendi

Karikatüristimiz İbrahim Özdabak’a gazetemizde yayınlanan “Huguk-Huguk” karikatürü sebebiyle açılan dâvânın ilk celsesi dün Bakırköy Adliyesinde görüldü. Mahkeme, duruşmanın 5 Aralık tarihine ertelenmesine karar verildi

GÜNDEME ilişkin çarpıcı karikatürleriyle büyük beğeni toplayan karikatüristimiz İbrahim Özdabak hakkında, 19.03.2008 tarihinde gazetemizde yayınlanan “Huguk-Huguk” karikatürü gerekçesiyle açılan hakaret dâvâsının ilk duruşması dün Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme salonuna avukatları Kadir Akbaş ve Turgut İnal ile birlikte gelen karikatürist İbrahim Özdabak, 25 yıllık gazetecilik hayatında ilk kez kendisine karşı bir hakaret dâvâsı açıldığını ifade etti. İbrahim Özdabak, mahkemede yaptığı savunmasında ise şu ifadeleri kullandı: “Karikatür resim sanatının bir parçasıdır. Mizah dili kullanılarak, kişiler veya olaylar eleştirilir. Dâvâ konusu karikatürle özellikle yüksek yargıda görev yapmakta olan yargı mensuplarının siyasal içerikleri beyanları eleştirilmek ve hicvedilmek istenmiştir. Yargı mensupları da eleştirilebilir kanaatindeyim. Demokratik bir toplumda ve hukukun üstünlüğünü kabul eden bir devlette, hiçbir kurum ve kişi eleştiri dışında kalmamalıdır diye düşünüyorum. 25 yıla varan bir süreden beri karikatür sanatçısıyım ve binlerce karikatürüm basın organlarında yayınlandı. İlk defa bir eserim hakkında hakaret suçlamasıyla dava açıldı. Dava konusu karikatürle yapılan eleştri ve hicvetme hakaret ve iftira boyutlarında değildir. Çünkü bu karikatürü hiç kimseye hakarette bulunma kasdıyla çizmedim. Suç işleme kasdıyla hareket etmedim. Bu sebeplerle müsned suçtan beraatime karar verilmesini talep ediyorum.”

Özdabak’ın avukatlarından Av. Turgut İnal ise hem yazılı savunmasında, hem de mahkemedeki konuşmasında, “Çizerin bu karikatürü yayınlamasının sebebi, iddianamede belirtildiği gibi AKP’ye karşı açılan davaya karşı Türk ve dünya kamuoyunun gösterdiği tepkiyi dile getirmektir. İddianamede belirtildiği gibi karikatürün açıkça Cumhuriyet Başsavcısı’nı hedef aldığı ise doğru değildir. Zira karikatürde çizilen cübbeli baykuş karakterinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya olduğuna dair ne açık ne de gizli bir işaret bulunmamaktadır. Karikatürdeki cübbe bile bir başsavcı cübbesi değil sıradan bir avukat cübbesidir. Hepsi bir yana dünyanın her yerinde bu türden eleştirel karikatürler çizilmekte ve hoşgörüyle karşılanmaktadır. Biz hukuk fakültesinde öğrenci iken çıkardığımız okul dergilerinde hocalarımızı, büyük hukukçuları çeşitli şekillerde eleştirmiş, onları bu şekilde tasvir eden karikatürler çizmişizdir. Ancak hiçbir hukuk profesörü bize bu konuda bir itirazda bulunmamış ve hoşgörüyle karşılamışlardır. Bizim ülkemizde demokrasi vardır, basın hürdür, özgürdür. Yazmak ve çizmek serbesttir. Bunu sağlayan yasalar ve anayasamız vardır. Bu yasalar engin hürriyetler getirmiştir. Bu sebeple beraat kararı verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Av. Kadir Akbaş da dâvânın düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde ele alınması gerektiğini ve bu konuda Türk adaletine güvendiklerini dile getirdi. Mahkeme neticesinde, yazılı savunmanın sunulması için talep edilen süre sebebiyle duruşmanın 5 Aralık 2008 tarihi saat 11.45’e ertelenmesine karar verildi.

DÂVÂ NEDEN AÇILDI?

Karikatüristimiz İbrahim Özdabak aleyhine Türk Ceza Kanununun 125/1-2 delâletiyle 125/3 a maddelerinden açılan hakaret dâvâsının iddianamesinde şu ibareler yer almaktaydı: “İbrahim Özdabak imzalı kurumuş bir ağaç dalında pinekleyen bir baykuşa, cübbe giydirilmiş, üzerinde “Huguk! Huguk! Huguk! Huguk!” yazıları bulunan karikatür ve kelimelerin çizeri, eser sahibi olduğu, suç tarihinde güncel olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın AKP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne açmış olduğu davaya tepki olarak, kamu görevlisi olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’na karşı görevinden dolayı hakaret edildiği tespit edilmiştir.”

Umut YAVUZ

27.09.2008


 

Gerçek gündeme dönelim

Türk-İş Yönetim Kurulunca yayınlanan bayram mesajında, Türkiye’nin gerçek gündeminin “işsizlik ve yoksulluk” olduğu ifade edilerek, halkının ihtiyacının “iş ve aş” olduğuna işaret edildi. Mesajda, hükümetin temel görevinin bu sorunların çözümünü getirecek uygulamalara yoğunlaşmak olduğuna vurgu yapıldı.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulunca yayınlanan bayram mesajında, ''Türkiye'de 'laiklik elden gitmemeli' ve 'darbe yapılmamalıdır'. Türkiye'nin bu tür çağ dışı tartışmaları çoktan geride bırakmış olması gerekirken, bu konulara ilişkin hassasiyetlerin ülkeyi 'bölünme' noktasına getirmesi üzücü ve tehlikelidir'' denildi. Mesajda, Türkiye'nin gerçek gündeminin ''işsizlik ve yoksulluk'' olduğu ifade edilerek, halkının ihtiyacının ''iş ve aş'' olduğuna işaret edildi. Hükümetin temel görevinin bu sorunların çözümünü getirecek uygulamalara yoğunlaşmak olduğuna vurgu yapılan mesajda, ''Siyasetin sürekli değişen yoğun ve gergin gündeminde bu sorunların çözümüne yönelik yaklaşımların olmaması, emeği ile geçinen tüm kesimleri derin bir umutsuzluk içine itmektedir'' görüşüne yer verildi. Krizlerden en çok etkilenenin, daima ''emeği ile geçinenler'' olduğunun ifada edildiği mesajda, ''Türk işçisi, artık fatura ödemekten usanmıştır" denildi.

27.09.2008


 

Bediüzzaman Hazretleri Urfa’da mevlid-i şerifle anıldı

BEDİÜZZAMAN Hazretleri, hicrî takvime göre vefatının 50. yılında Şanlıurfa’da Dergâh Camiinde okunan mevlid-i şerif ve hatim duâsıyla anıldı. Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan Perşembe akşamı Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde mevlid-i şerif okunup hatim duâsı yapıldı.

Şanlıurfa Perşembe Akşamı müstesna bir gece yaşadı. Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün Peygamberler olmak üzere vefatının 50. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan Perşembe akşamı Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okundu.

Mevlid Dergâh Camii İmamı Sabri Yazar Hoca’nın Bediüzzaman ve Bediüzzaman'ın Urfa ile ilgili mektuplarını anlatan konuşması ile başladı. Yazar hocanın konuşmasında zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Şanlıurfalı Mevlithanların okuduğu Mevlid de Zeki Dedeoğlu Risâle-i Nur Külliyatından Uhuvvet Risâlesinden bir ders okudu. Mevlidin Duâsını ise Mustafa Kılıç Hoca yaptı.

50 yıldır aralıksız olarak yapılan mevlide Anadolu’nun bir çok yerinden yaklaşık 7-8 bin kişi katıldı. Mevlide Şanlıurfalılar da büyük ilgi gösterirken, Mevlide katılan misafirleri Urfalılar evlerinde misafir ettiler.

Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu ve Ahmet Aytimur da katılarak mevlide katılanlarla sohbet ettiler.

Risâle-i Nur adını verdiği 130 parçadan meydana gelen Kur’ân tefsirlerinin müellifi, mütefekkir ve Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî, hicrî 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek Palas Oteli’nin 27 nolu odasında 50 yıl önce Cenâb-ı Hakkın rahmetine kavuşmuştu.

27.09.2008


 

Toptan'ın çağrısına DTP'den cevap geldi

DTP, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın, ‘’Anayasa, İçtüzük, AB Uyum Mevzuatı ve Bazı Önemli Kanunlar’’ konusunda kurulmasını önerdiği uzlaşma komisyonları için 8 isim bildirdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün, imzasıyla TBMM Başkanlığına sunduğu yazıda komisyonlarda görev alacak milletvekillerinin isimleri yer aldı. Buna göre, komisyonlarda görev yapacak DTP’li milletvekilleri şu isimlerden oluşacak:’’Anayasa: Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani. TBMM İçtüzüğü: Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Siirt Milletvekili Osman Özçelik. Avrupa Birliği Uyum Mevzuatı: Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız, Bazı Önemli Kanunlar: Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak.’’

27.09.2008


 

Konya’da, AB Bilgi Bürosu açıldı

AVRUPA Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Konya Sanayi Odası işbirliği ile 23 Eylül’de Konya’da yeni bir AB bilgi Bürosu açıldı.

Açılış törenine, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Tahir Şahin, Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran ve Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve sivil toplum kuruluşları, yerel ve ulusal medya kuruluşları, meslek örgütleri de katıldı. AB Bilgi Bürosunun açılışıyla birlikte, Türkiye’deki AB Bilgi Bürolarının sayısı 14’e ulaştı. Bilgi Bürosu, Konyalı vatandaşlara AB hakkında bilgi aktarıp, sorularını cevaplandıracak. AB Bilgi Bürosu özelikle öğrencilere, yerel medyaya, gençlere, kadınlara, iş çevrelerine ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik çeşitli seminer ve konferanslar gibi faaliyetlerle bilgi aktaracak; AB Türkiye kültürel diyaloğuna ilişkin kültürel -sanatsal faaliyetler ve sergiler yapılacak. Konya Sanayi Odası’ndaki açılış töreninden sonra, tarihi Horozlu Han’da verilen iftar yemeğini takiben, tasavvuf müziği ve ilahiler dinletisi gerçekleştirildi.

27.09.2008


 

Şırnak’ta çatışma çıktı, bir er şehit

nŞIRNAKTAKİ Cudi Dağı mevkisinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir jandarma onbaşı şehit oldu. Edinilen bilgiye göre, Cudi Dağında sürdürülen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Onbaşı İsrafil Işık şehit oldu. Şehit Jandarma Onbaşı İsrafil Işık’ın naaşı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından, helikopterle Diyarbakır’a buradan da kara yoluyla doğum yeri olan Mersin’e gönderildi. Öte yandan Şırnak’ta terör örgütü PKK mensuplarınca gece Emniyet Müdürlüğüne ait araç tamir atölyesine düzenlenen roketli saldırıda maddi hasar meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece 00.30 sıralarında Şırnak-Cizre kara yolundaki Emniyet Müdürlüğüne ait araç tamir atölyesine teröristlerce roketli saldırıda bulunuldu. Güvenlik kuvvetlerinin karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı. 2 roketin isabet ettiği araç tamir atölyesinde maddi hasar oluştu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Bu arada Irak’ın kuzeyine dün gece bir hava harekâtı düzenleyen TSK’ya ait jetler, terör örgütüne ait 16 hedefi başarılı bir şekilde vurdu. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Irak’ın kuzeyinde Kandil bölgesindeki terör örgütüne ait 16 hedefin Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarınca önceki gece tam isabetle vurulduğunu bildirdi. Gürak, görevlerini başarıyla tamamlayan uçakların emniyetle üslerine döndüklerini belirtti.

27.09.2008


 

Meclis 1 Ekim'de açılacak

TBMM'NİN 23. Dönem 3. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yapacağı açış konuşmasıyla 1 Ekim Çarşamba günü başlayacak. Meclis, Anayasa ve İçtüzük gereği yeni yasama yılına Ramazan Bayramının ikinci gününe denk gelen 1 Ekim Çarşamba günü girecek.

Benzeri bir durum, bundan 29 yıl önce de yaşanmıştı. 5. Yasama Dönemi 3. yasama yılı açılışı, 1 Kasım 1979’da Kurban Bayramına denk gelmişti. Böylece Meclis, tarihinde ikinci kez bayramda çalışmış olacak. İletişim Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başkanlık Divanı üyeleri, grup başkanvekilleri ve milletvekillerinden oluşan heyetle, yasama yılının başlaması sebebiyle 1 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te Meclis yerleşkesindeki Atatürk Anıtına çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacak ve ardından İstiklâl Marşı okunacak. Genel Kurul, Toptan başkanlığında saat 15.00’te özel gündemle toplanacak. Genel Kurulda Toptan’ın yapacağı sunuş konuşması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yasama yılının açış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelecek. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, akşam da yasama yılının açılışı dolayısıyla Meclis içindeki havuzlu bahçede bir kokteyl verecek.

27.09.2008


 

ÇÖZÜM İÇİN ULUSLARARASI TOPLUM HAREKETE GEÇMELİ

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türklerinin adada uzun yıllar devam eden Kıbrıs sorununun çözümü ve barış için üzerine düşeni yaptığını ve bundan sonra da yapacağını ifade ederek, artık bundan sonra Rum tarafı ve uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Talat, bütün dünyaya, Kıbrıs Türklerine uygulanan haksız, insanlık dışı izolasyonu sona erdirin çağrısı da yaptı.10. Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Oyunları, önceki akşam, Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, törende yaptığı konuşmada, spor ambargosunun ‘’en insanlık dış ambargo’’ olduğunu ifade ederek, ‘’Kıbrıslı Türkler açısından belki en haksız, en insafsız, en insanlık dışı izolasyon spor alanında olan izolasyondur’’ dedi. Talat, oyunlara katılan sporcuların, kendilerinin geleceğe dair umutlarını güçlendirdiğini belirtti. Talat, şöyle konuştu:’’Zaten spor; barış, dostluk ve kardeşlik demektir. Bunu biliyoruz ve bütün dünyaya buradan Kıbrıs Türkünün barış arzusunu, dünyaya ile bütünleşme arzusunu haykırıyoruz. Kıbrıs Türkünün barış için, Kıbrıs’ta yıllardır devam eden sorunun çözümü için üzerine düşen her şeyi yaptığını ve artık bundan sonra karşı tarafın (Kıbrıs Rum tarafı) ve uluslararası toplumun harekete geçmesini bir kere daha çağırıyoruz. Biz üzerimize düşen her şeyi bundan sonra da yapacağımızı vurgulayarak tüm dünyayı, tüm uluslararası toplumu, Kıbrıslı Türklerin haksız, insanlık dışı izolasyonunu sona erdirmeye çağırıyoruz. Özellikle spor alanında devam ettirilmekte olan insanlık dışı ambargonun bir an önce kalkabilmesi için desteğini bekliyoruz.’’ Lefkoşa/aa

27.09.2008


 

Bir Ergenekon tutuklusu daha hastaneye kaldırıldı

“ERGENEKON” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Albay Arif Doğan, hastaneye kaldırıldı.

Silivri Cezaevinden askerî ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Doğan, muayene edildikten sonra dahiliye servisinde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen Doğan’ın sağlık sorunuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

27.09.2008


 

Eruygur'un tansiyonu yüksek

KOCAELİ Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, dün gece tansi-yonunun yükselmesi üzerine hafif uyutulduğunu, sabah tekrar uyandırıldığını bildirdi.

Prof. Dr. Mutlu, yaptığı açıklamada, tansiyon sorunu bulunan Eruygur'un dün gece ''inatçı tansiyon'' olarak adlandırılan bir tansiyon yükselmesi yaşadığını belirtti. Uyutulurken tansiyonunu ilâçlarla düşürdüklerini, uyandırıldığında ise böyle bir tansiyon yükselmesi beklediklerini ifade eden Mutlu, ''Hasta dün gece tansiyonunun yükselmesi üzerine hafif uyutuldu, sabah tekrar uyandırıldı. Hala yoğun bakımdadır ve kritik dönemi sürmektedir. Hasta yaşlı ve şeker hastası, bu gibi hastalarda her an akciğerlerde, bağırsaklarda vücudun çeşitli mekanizmalarında sorunlar çıkabilir'' dedi.

27.09.2008


 

ABD ile çalışmaya devam

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye’nin ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel güvenliğe ortak katkının daha da derinleşmesi için ABD ile birlikte çalışmaya devam edeceğini söyledi.

ABD ile ilişkilerin her zaman Batı yönelimlerinin ana sütunlarından olduğunu kaydeden Gül, yarım asırı aşan bir süredir iki ülkenin güçlenen bir ilişkiye sahip olduğunu dile getirdi. Gül, Amerikan-Türk Cemiyetinde yaptığı konuşmada, bu ilişkinin demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve serbest piyasa ekonomisi gibi evrensel değerler ve idealler üzerinde kurulduğunu vurguladı. İki ülke ilişkilerinin şu an bir stratejik ortaklık noktasına ulaştığını anlatan Gül, Türkiye ve ABD’nin hem küresel, hem bölgesel ölçekte ortak dış politika zorluklarıyla uğraştığını kaydetti. Gül, ‘’Türkiye ikili ilişkiler ile bölgesel ve küresel güvenliğe ortak katkının daha da derinleşmesi için ABD ile birlikte çalışmaya devam edecektir’’ diye konuştu.

/ New York

27.09.2008


 

Tartışmanın galibi yok

POLİTİK DÜELLO YORUMLANDI AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de yaptığı ve televizyonlardan canlı olarak yayınlanan tartışmayı değerlendiren yazarlar, “Bu tartışmanın galibi yok” fikrinde birleştiler.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de yaptığı ve televizyonlardan canlı olarak yayınlanan tartışmayı değerlendiren yazarlar, “Bu tartışmanın galibi yok” fikrinde birleştiler.

27.09.2008


 

Ergenekon'da Son dalga adliyede

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren’in de aralarında bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi.

ARALARINDA GÜRBÜZ ÇAPAN DA VAR

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren’in de aralarında bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi.

27.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır