"Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Fischer: Diyalog kazandırır

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, aralarında Türklerin de bulunduğu ülkedeki Müslüman toplumunun ileri gelenlerine bayram resepsiyonu verdi. Misafirlerine hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Fischer, hayatında hep kültürler ve dinlerarası diyalog için çaba gösterdiğini belirterek, “Kültürler ve dinlerarası diyalog için çalışanlar hiçbir zaman kaybetmez, hep kazanırlar” dedi.


Sınırda bayram hareketliliği

Ramazan Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa’daki yakınlarını ziyaret etmek isteyen Suriyelilerin Türkiye’ye geçişleri devam ediyor. Bayram ziyaretleri, sın

Su zengini değiliz

KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızır Önsoy, Türkiye’nin, mevcut su potansiyeli açısından değerlendirildi


  Liraya dönüş

Paradan 6 sıfır atarak ‘’Yeni Türk Lirası’’ ile tanışan Türkiye, 1 Ocak 2009’dan itibaren yeniden Türk Lirasına dönü-yor. İlk lira Sultan Abdülmecid döneminde 5 Ocak 1843’te ‘’Osmanlı lirası’’ adıyla basıldı. 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren Türkiye para birimini paradan 6 sıfır atması dolayısıyla geçici olarak ‘’Yeni Türk Lirası’’ olarak değiştirdi.


  Gıyasettin Emre vefat etti

Akciğer ve böbrek yetmezliği sebebiyle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören eski DP Milletvekili Giyasettin Emre, Perşembe günü hakkın rahmetine kavuştu.


  “ABD’nin sonu”

AVRUPA Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz, ‘’Muhtemelen dünyada Amerikan hakimiyetinin sonunu gözlemliyoruz’’ dedi.


  Erdoğan: AB çalışmaları kararlı şekilde sürüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Başmüzakerecinin değişeceği’’ne ilişkin haberler konusunda, ‘’(Konu) Gündeme girdiğinde zaten açıklamalar yapılır ve şu anda bizler AB sürecine yönelik çalışmalarımızı kararlı bir şekilde ilgili bakan arkadaşlarımızla sürdürüyoruz’’ dedi.


  TERÖRİSTLERCE KAÇIRILAN İKİ KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Tunceli’de teröristlerce kaçırılan iki kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.


  Komşudan, AB desteği

BULGARİSTAN'IN Edirne Başkonsolosu Angel Angelov, Bulgaristan’ın, Türkiye’nin AB’ye giriş sürecine olumlu baktığını belirtti.


  Ayvalık’ta gerginlik sürüyor

BALIKESİR'İN Ayvalık ilçesine bağlık Altınova beldesinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın yankıları sürüyor.


  Can: Ders vermeyeceğimi 20 gün önce öğrendim

ANAYASA Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, Çankaya Üniversitesinde ders vermeyeceğini 20 gün önce öğrendiğini, kendisine herhangi bir gerekçe gösterilmediğini belirtti.


  Nobel Edebiyat Ödülü 9 Ekim’de sahibini bulacak

NOBEL Edebiyat Ödülünün bu yılki sahibi 9 Ekim’de açıklanacak.


  Fethiye’de, paraşüt kazası: 1 ölü

FETHİYE'DE kayalıklara düşerek ağır yaralanan Alman paraşütçü, yangın söndürme helikopteriyle götürüldüğü hastanede vefat etti.


  Restorandaki kavgada uzman çavuş öldü

SAMSUN'UN Terme ilçesindeki bir restoranda çıkan kavga sırasında açılan ateş sonucu, olay yerinde müşteri olarak bulunan bir uzman çavuş vefat etti.


  İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapalı

GAZİ Koşusu dolayısıyla yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ataköy Olimpiyat Evi önünden başlayacak “7. Uluslararası Gazi Koşusu” sebebiyle yarın saat 09.30’dan itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak.


  KKTC Meclisi yeni yasama yılına başladı

KKTC Cumhuriyet Meclisi, yeni yasama yılına başladı. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, başkanlığında yapılan Genel Kurulun 6. dönem 5. yasama yılı açılış toplantısına Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin de katıldı.


  İstanbul’daki barajlarda su seviyesi yükseldi

KURUMA tehlikesi ile karşı karşıya kalan barajlarda, son günlerde yağan yağmur ile su seviyesi yükseldi.


  Hrant Dink’in makaleleri Almanya’da kitap oldu

GAZETECİ Hrant Dink’in makaleleri, Almanya’da kitap halinde yayımlandı.


  Eğitimde sporun adı var, kendi yok

OKULLARDAKİ beden eğitimi ve spor konusu 2008 Kasım ayında altıncısı düzenlenecek Spor Şûrâsı’nda masaya yatırılacak.


  Park halindeki iki otomobil yandı

KÂĞITHANE'DE park halindeki iki otomobil, henüz belirlenemeyen sebeple yandı.


  İstiklâl Savaşı gazisinin hayatı roman olacak

DOKTOR olan bir yakını, Eskişehir’de vefat eden İstiklâl Savaşı gazisi Yakup Satar’ın hayatını roman tarzında kitaplaştırıyor.


  7 katlı binada korkutan yangın

FATİH'TE 7 katlı bir binanın girişinde çıkan yangında üst katlarda mahsur kalan yaklaşık 15 kişi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.


  Rasathanede uzay günleri

ANKARA Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, ‘’Dünya Uzay Haftası’’ dolayısıyla 5 Ekim Pazar günü düzenleyeceği faaliyette, başşehirlilere uzayı keşif imkânı sunacak.


  Tatilcilere erken dönün uyarısı

BOLU Emniyet Müdürlüğü, tatilcilere ‘’erken dönün’’ uyarısında bulundu. Bolu Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 9 günlük bayram tatili dönüşlerinin son güne bırakılmaması istendi


  Gençlere, tasavvufu müzikle sevdirecek

Ses San'atçısı Latif Öz, gençlere tasavvuf sevdirmek amacıyla "Hay" isimli müzik albümü hazırladığını söyledi.


  Facebook merkezini Dublin’de kuruyor

Uluslar arasI çevrim içi sosyal iletişim sitesi Facebook, uluslar arası merkezini Dublin’de kurmaya karar verdi.


  Akılları durduran san’at

GEN HARİTASININ ÇIKARILMASI ÇOK ZOR OLAN BUĞDAYIN GENOMUNDA İNSANINKİNİN 5 KATI VE PİRİNCİN 40 KATI, 17 MİLYAR ÇİFT KİMYASAL KOD BULUNUYOR. GENOMUN TAMAMI TOPLAM 6 VEYA 42 KROMOZOM İÇERİYOR.


  ‘Arı gözü’ ilham oldu

Japon otomobil üreticisi Nissan, arıların uçarken diğer böceklerle çarpışmasını engelleyen 300 derece görüş açısına sahip, son derece karmaşık bir yapısı olan gözlerinden esinlenerek, çarpışmaya karşı geliştirdiği yeni bir teknolojiyi tanıttı.


  Sigarayı bırakmak irade ve kişilik meselesi değil

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Pınar Pazarlı sigarayı bırakmanın irade ve kişilik meselesi olmadığını belirterek, bağımlılığı kişilik meselesi haline getirenlerin sigaranın kucağına düştüğünü söyledi.


  Arı ısırdı, hayatını kaybetti

Van’In Başkale ilçesinde, bayram ziyareti için akrabalarının köyüne giden Bahattin Alkan (48), arı ısırması sonucu hayatını kaybetti.


  Sol kulağı iyi işiten daha zeki

Sol ellerini kullananların sol kulaklarının daha iyi işittiği, daha iyi işiten sol kulağın da matematiksel başarıyı olumlu etkilediği bildirildi.


  Cep telefonundan SMS ile İngilizce

ODTÜ’lü araştırmacılar, cep telefonlarının kısa mesaj (SMS) ve çoklu ortam (MMS) servisleri ile yabancı dil öğrenimi sağlayan yeni bir sistem geliştirdi.


  Sık kilo alıp vermek bağışıklığı zayıflatıyor

SIK kilo alıp vermenin, bağışıklık sistemini zayıflattığı ve metabolizmayı yavaşlattığı bildirildi. Beslenme ve diyet uzmanı Lale Sağlık, sık kilo alıp vermeye bağlı metabolizmanın yavaşlamasının ‘’Yoyo Sendromu’’ olarak adlandırıldığını belirterek, ‘’Bu sendrom adını bir oyuncaktan alıyor.


  Karbondioksit gazlarını tutan cihaz icat edildi

Kanada’nIn Alberta eyaletindeki Calgary Üniversitesi bilimadamlarından Prof. David Keith başkanlığındaki araştırma ekibi, havaya bırakılan karbondioksit gazlarını tutan yeni bir cihaz icat etti.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır