"Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Çeçenistan’da Osmanlı camii

Çeçenistan’da ibadete açılan Hacı Ahmet Kadirov Camii büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Klasik OsmanlıTürk mimarîsi üslûbunda ve Çeçen motiflerine de yer verilen caminin minareleri 62 metre, ana kubbesi 32 buçuk metre yüksekliğinde. Dört minare üzerine oturan caminin ana kubbesinin çapı 15 metre. Caminin iç kullanım alanı 5 bin metrekare. Mahfil katı dahil, cami alanında 10 bin kişi namaz kılabilecek.


Şiî ittifakı güvenlik anlaşmasına karşı

IRAK'TA hükümetin en büyük ortağı olan Şiî ittifakı, Irak ile ABD arasında müzakere edilen güvenlik anlaşmasının metnine karşı çıktı.

Kanada, plâstik biberonları yasakladı

KANADA hükümeti, plastik biberonların ülke genelinde satışını yasakladı.


  İsrail üssüne sızıp, askeri dövdüler

İSRAİL'İN Tel Aviv şehri yakınındaki bir askerî üsse sızmayı başaran 2 kişinin, bir askeri dövdüğü ve askerin tüfeğini çaldığı ortaya çıkarken, İsrail ordusu, olayın ilk aşamada bir terör eyleminden çok, adi bir olay olduğunun düşünüldüğünü açıkladı.


  Bush, Sarkozy ve Barroso krizi konuştu

ABD Başkanı George Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun Camp David’de yaptığı görüşmede, küresel malî krizle ilgili dünya liderleri zirveleri yapılması için çalışılması kararı alındı.


  İsrail’den Vatikan’a baskı

İkİncİ Dünya Savaşı sırasında Yahudilere karşı soykırım uygulayan Nazi Almanya’sına ses çıkarmayan Papa 12. Pius İsrail ile Vatikan arasında sorun olmaya devam ediyor.


  Gazze şeridine ‘Gilad Şalit’ kuşatması

Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki bir karakoldan 2006 yılı Haziran ayında kaçırılan ve o günden bu yana Gazze’de tutulan İsrail askeri Gilad Şalit’in serbest bırakılmasıyla ilgili görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine, bir grup İsrailli gösterici Gazze Şeridi’ne mal geçişinde kullanılan geçişlerden birini kuşattı.


  ABD seçimlerinde kilit noktalarda Yahudiler var

OBAMA ve McCain’in seçim kampanyalarının kilit noktalarında Yahudiler bulunuyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır