"Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Pakİstan’da deprem

Pakistan’ın güneybatısında dün sabaha karşı meydana gelen şiddetli depremde 160’dan fazla kişi öldü, 15 bin kişi evsiz kaldı. Türk Kızılay’ı, deprem sonrası, bölgede görev yapan ekibe ek olarak, 2 afet uzmanını durum ve ihtiyaç tesbiti için bu ülkeye gönderdi.

Pakistan’da çifte felâket

akistan’ın güneybatısında sabaha karşı meydana gelen şiddetli depremde can kaybı sayısının 160’a yükseldiğibelirtildi. Belucistan eyalet yetkilisi Dilaver Han, deprem nedeniyle yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmalarının halen sürdüğünü, şu ana kadar Ziyaret bölgesindeki çeşitli köylerde 160 kişinin cesedinin çıkarıldığını söyledi. Amerikan jeolojik araştırmalar kurumu USGS, ilk bilgilere göre depremin 6,4 büyüklüğünde ve yüzeyin 15 kilometre altında olduğunu duyurmuştu. USGS, depremin merkez üssünün de Belucistan eyaletinin başkenti Ketta’nın 60 kilometre kuzeydoğusunda olduğunu belirtti. Pakistan Meteoroloji Dairesi de depremin 6,5 büyüklüğünde olduğunu ve yerel saatle 05.10’da (TSİ 01.10) meydana geldiğini bildirdi.

Yerel yetkililer, depremde yüzlerce kişinin yaralandığını, çoğu kerpiç evlerin bulunduğu köylerde 15 bin civarında kişinin evsiz kaldığını, çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığını ifade etmişti.

Toprak kaymaları sonucu yolların kapandığı, arama kurtarma çalışmalarına katılacak askerlerin ve sağlık ekiplerinin deprem bölgesine helikopterlerle götürüldüğü kaydediliyor.

Bu arada, Suriye ile birlikte Pakistan’a sürekli olarak sınır ötesi saldırılar düzenleyen Amerikan güçleri bu ülke yöneticilerini bezdirdi. İslamabad, Pakistan’daki Amerikan Sefiresi Anne Patterson’u dışişleri konutuna çağırarak Amerikan hükümetine şiddetmi bir nota verdi. Yapılan saldırıların masum canlara kıydığını ve mala mülke de zarar verdiğini de duyurdu.

30.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakİstan’da deprem

  Beşşar muhalefete göz açtırmıyor

  İsveç zorunlu askerliği kaldırıyor

  İran: Terörizmle mücadelede Türkiye ile ortağız

  Irak’ta milyonlarca insan tehlikede

  Irak soruşturma sonuçlarını Suriye ile paylaşacak

  İzvestiya : Türkiye’yi keşfetmenin zamanı

  Suriye’deki Amerikan elçiliği kapanabilir

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır