"Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

KDV’Yİ MALİYE BAKANLARI ÇOK SEVER

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, Suriye’nin başşehri Şam’da düzenlenen “Katma Değer Uygulamaları ve Tecrübeleri” konulu konferansa katıldı.

Bakan Unakıtan, önceki gün konferansın açılışında yaptığı konuşmada da, Türkiye’nin KDV sistemini 20 yıldır uyguladığını belirterek, “KDV’yi Maliye Bakanları çok sever. Dostum ve kardeşim Suriye Maliye Bakanı Sayın Hussein paraları toplamaya başlayınca, bu vergiyi çok sevecektir” dedi. Unakıtan, Türkiye’nin her yıl KDV’den 36 milyar dolar elde ettiğini söyledi. Konuşmasında dünyadaki ekonomik krize de değinen Unakıtan, krizin dünya üretiminin 4’te 1’inin gerçekleştiği ABD’de ortaya çıktığını hatırlattı. Krizin ABD’de başlaması sebebiyle boyutlarının da büyüdüğüne dikkati çeken Unakıtan, “Avrupa ve Asya’nın ardından kriz, gelişmekte olan ülkelerde de kendini hissettirdi. Bu krize hazırlıklı giren ülkeler daha az etkilendi. Ama etkilenmeyen yok” diye konuştu. Batı ülkeleri ile kredi ilişkileri yoğun olan ve bütçe açığı fazla olan ülkelerin krizden daha fazla etkilendiğini anlatan Unakıtan, bütçesi sağlam, malî disipline riayet eden ülkelerin krizden diğerlerine oranla daha az etkileneceğini kaydetti. Unakıtan carî açığı ve dış borcu az olan ülkelerin maliye bakanlarını şanslı olarak değerlendirdi. Dünyadaki ekonomik sistemin yeniden yapılanacağı söyleyen Unakıtan, şöyle devam etti: “Umarım, gelişmekte olan ülkeler yerlerini daha iyi korurlar. Bunun için gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor. Biz, Türkiye olarak gerekli önlemleri alıyoruz, gelişmeleri takip ediyoruz. Suriye’nin de kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Ortak projelerimiz var. Türkiye ve Suriye’nin ortak yararına atacağımız adımlarımız var.” Unakıtan, önceki gün Suriye Başbakanı Naci Otri ve Suriye Maliye Bakanı Muhammad El Hüseyin ile görüş alış verişinde bulundu.

Şam / aa

10.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  KOBİ’lerin geleceği güçlü ortaklıkta

  KDV’Yİ MALİYE BAKANLARI ÇOK SEVER

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır