"Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

11 EYLÜL'ÜN BEYNİ MAHKEMEDE

11 Eylül 2001 terör saldırılarının beyni olmakla suçlanan Halid Şeyh Muhammed ve dört suç ortağı zanlısı, ABD’nin Guantanamo askerî üssünde görülen dâvâda, suçlamaları kabul edeceklerini bildirdi.

Küba’daki Guantanamo üssünde görülen ön duruşmada, New York’ta yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne sebep olan saldırıların beyni olmakla suçlanan Muhammed, bu kararlarını, iki suç ortağı zanlının zihinsel durumlarıyla ilgili tetkikten sonra resmen açıklayacaklarını söyledi. Askeri Hakim Albay Stephen Henley, iki zanlının aklî dengelerinin yargılanmalarına izin verip vermediğinin anlaşılması için inceleme yapılmasını istemişti. 5 zanlı saldırılarla ilgili rolleri konusunda suçlu bulunurlarsa, idam cezasına çarptırılma riskiyle karşı karşıya bulunu-yorlar. Mahkemeyi izleyen muhabirler, zanlıların bu kararlarını açıkladıkları ön duruşmadan sonra yeni bir mahkeme tarihi belirlenmediğini ve ABD Başkanı seçilen Barack Obama’nın görevi George Bush’tan devralacağı 20 Ocak’tan önce bir duruşma yapılma şansının zayıf olduğunu belirtiyor. Obama, askerî mahke-meye karşı olduğunu açıklamış ve Guanatanamo’daki tutukevini kapatmayı taahhüt etmişti.

10.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AFGAN MÜLTECİLERE BAYRAM

  Kosova’da ilk bağımsız Kurban

  11 EYLÜL'ÜN BEYNİ MAHKEMEDE

  İsrail, Gazze ablukasını geçici olarak açtı

  EULEX, Kosova'da göreve başladı

  Pakistan, Hindistan'a zeytin dalı uzattı

  Türkmenler, bayramı gecikmeli kutladı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır