"Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

4 büyüklerden 1'i şampiyon olur

''TÜRKCELL Süper Lig'' internet sitesinde yapılan anketin sonuçlarına göre şampiyon takım, bu sezon da 4 büyükler olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor arasından çıkacak.

Turkcell Süper Lig'in resmi internet sayfası olan 'www.turkcellsuperlig.com.tr'' adresli sitede, futbolseverlere, ''Turkcell Süper Lig 2008-2009 Sezonu'nda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un dışında bir takım şampiyon olabilir mi'' sorusu iletildi. Ankete katılan 38 bin 819 kişiden 8 bin 906'sı (yüzde 23), bu sezon şampiyon takımın Anadolu'dan çıkacağı yönünde oy kullanırken, 29 bin 913 kişi de (yüzde 77) şampiyon takımın 4 büyükler arasından birisi olacağı yönünde oy kullandı.

Geçen sezon yapılan ankette ise katılımcılar, Sivasspor'un şampiyonluk yolunda yakaladığı başarıya rağmen yine de oylarını 4 büyüklerden yana kullanmış, Anadolu takımlarına şans tanımamıştı. Geçen sezon, 78 bin 504 kişinin katıldığı bir diğer ankette ise ''Bu sene Turkcell Süper Lig'de, bir Anadolu takımı şampiyon olabilir mi'' sorusu sorulmuş ve 19 bin 502 kişi evet cevabını verirken, 29 bin 913 kişi de tercihini İstanbul takımlarından yana kullanmıştı.

Turkcell Süper Lig anketine göre, geçen sezon tek başına şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor'un yanı sıra bu sezon Ankaraspor'un da aynı yolda ilerlemesi taraftarların inançlarında fazla bir şey değiştirmedi. Aynı ankette sorulan bir diğer soru da ise futbolsevere, ''Turkcell Süper Lig'de bu sezon yerli mi yoksa yabancı bir oyuncu mu gol kralı olur'' sorusu yöneltildi. 50 bin 986 futbolseverin oyladığı ankette ise 26 bin 012 kişi yerli bir futbolcunun gol kralı olacağı yönünde oy kullanırken, 24 bin 974 kişi de gol krallığı tacını yabancı bir futbolcunun takacağı yönünde tercihlerini kullandı.

10.12.2008


 

F.Bahçe için son fırsat

FENERBAHÇE, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda bugün Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla yapacağı 6. ve son maç için başkent Kiev'e gitti.

Fenerbahçe'nin, Dinamo Kiev maçı kadrosunda sakatlıkları bulunan Semih ve Tümer, Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya verilen listede ismi yer almayan Deniz'in yanı sıra hafif sakatlığı olduğu öğrenilen Emre ile Kazım, Burak, Can ve Gürhan bulunmuyor. Sarı-lacivertlilerin 18 kişilik maç kadrosunda şu oyuncular yer alıyor: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Gökhan, Önder, Lugano, Edu, Yasin, Roberto Carlos, Vederson, Selçuk, Josico, Maldonado, Deivid, Ali Bilgin, Uğur Boral, Alex, İlhan, Güiza. Valeri Lobanovskiy Stadı'nda bugün TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Florian Meyer yönetecek.

SON FIRSATI DEĞERLENDİRECEK Mİ?

'Devler Ligi''nde gruptaki 5. maçlar sonunda bir üst tur şansını kaybeden sarı-lacivertliler, Kiev deplasmanında UEFA Kupası'na katılmak için son şansını kullanacak. Avrupa kupaları mücadelesinde bugüne dek 17 kez UEFA Kupası'nda yer alan sarı-lacivertli ekip kupada oynadığı 54 maçta, 18 galibiyet, 26 yenilgi ve 10 beraberlik elde etti. Fenerbahçe 54 maçta rakip filelere attığı toplam 72 gole karşılık, kalesinde 91 gol gördü. Sarı-lacivertli takım, UEFA Kupası'nda en önemli başarısını bugüne dek iki kez 3. tur (32'ler turu) oynayarak elde etti. 2004-2005 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde (D) Grubu'nu 3. tamamlayarak yoluna UEFA Kupası'nda devam eden Fenerbahçe, katıldığı ilk turda (3. tur) kupaya veda etti. 2006-2007 sezonunda da Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunu geçemeyerek UEFA'ya katılan sarı-lacivertliler 1. tur ve grubun yer aldığı 2. turu geçip 3.tura kadar yükselmiş, ancak yine bu turda kupaya veda etmişti.

KİEV, TÜRK TAKIMLARIN BELALISI

Dinamo Kiev, Avrupa mücadelelerinde Türk takımlarının adeta ''belalısı'' oldu. Geçmişte yapılan maçlarda Türk takımlarının canını çok yakan Ukrayna temsilcisi, eleme turlarında 6 Türk ekibiyle eşleşmesinde 5 kez turu geçen taraf oldu. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 3 kez karşılaştığı Dinamo Kiev'e karşı galibiyet elde edemezken, 1 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler, bu sezon Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki ilk maçta Kadıköy'de 0-0 berabere kaldıkları Dinamo Kiev'e, 2006-2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda 3-1 yenilip, İstanbul'da 2-2 berabere kalarak elenmişti.

SADECE BEŞİKTAŞ ELEYİBİLDİ

Türk takımlarından yalnızca Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında elemede turu geçmeyi başardı. Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde eşleştikleri Ukrayna ekibi karşısında 3-1 ve 0-0'lık skorlarla turu geçmesini bildi. Ukrayna temsilcisi 1974-75 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası çeyrek finalinde Bursaspor'u, 1981-82 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda Trabzonspor'u, 1986-87 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 3. turunda Beşiktaş'ı, 2004-2005 sezonunda da Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor'u elemişti.

10.12.2008


 

Lincoln'ün yıldızı bu sezon parlıyor

GALATASARAY'IN, geçen sezon başında büyük ümitlerle Almanya'nın Schalke 04 kulübünden transfer ettiği Cassio Lincoln, bu sezon kendini göstermeye başladı.

Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile geçen sezon zaman zaman sorunları olan ve sıkıntılı günler yaşayan Lincoln, bu sezon başı hazırlıklarına da geç katılması nedeniyle tepki toplamıştı. İlk yılında Galatasaray'ın Turkcell Süper Lig, Avrupa kupaları ve Fortis Türkiye Kupası'nda oynadığı toplam 52 resmi karşılaşmanın sadece 28'inde forma giyip, 24 maçta ise yer almayan Lincoln, teknik direktör Michael Skibbe ile adeta kendini buldu. Skibbe'nin teknik yönetime gelmesinin ardından Lincoln, bu sezon şimdiye dek oynanan toplam 25 resmi maçın 22'sinde sahada yer alıp, şimdiden 7 gole ulaştı. Lincoln ayrıca, oynadığı futbolla camianın gönlünü de yeniden kazanmayı başardı.

ŞOVUN ADI: LİNCOLN

İyi oyununu gol ve asistlerle de süsleyen Lincoln, maçlarda zaman zaman şov yapmayı da ihmal etmiyor. En büyük özelliği başka yöne bakarken, ters tarafa pas vermek olan Brezilyalı oyuncu, topuk paslarıyla da futboluna renk katıyor. Yıldız futbolcu, Hacettepe maçında rakip 9 kişiyken orta sahada topu ayağında sektirerek sürmesi nedeniyle bazı çevrelerden eleştiri aldı. Son Ankaragücü maçında gol atmayı başaramayan Lincoln, buna rağmen asistleriyle maça damgasını vurdu. Galatasaray'ın 3-0 kazandığı maçta, 3 golün de pasını veren Lincoln, takımının ikinci deplasman galibiyetinin baş mimarlarından oldu.

10.12.2008


 

Son 12 yılın en iyi Trabzonspor'u

TÜRKCELL Süper Lig'de 14. haftayı lider olarak tamamlayan Trabzonspor, son yılların en başarılı performansını ortaya koyuyor.

Bordo-mavililer, ligde 14. haftalara bakılarak yapılan araştırmada, bu sezon topladığı 31 puan ile son 12 yıl içindeki en fazla puanı elde etti. Karadeniz ekibi, teknik direktör Şenol Güneş'in görev yaptığı 1996-97 sezonunda 32 puan toplamayı başarmıştı. Trabzonspor, söz konusu dönemde en başarısız dönemini ise 2006-2007 sezonu ve geçen sezon yaşadı. 2006-2007 sezonu ile geçen sezon 14. hafta sonunda 16 puan toplayan bordo-mavililer, bu sezon aynı dönemde 31 puana ulaşarak 15 daha fazla puan elde etmeyi başardı. Öte yandan Trabzonspor'un zirvede yarışa devam etmesi taraftarını da sevindiriyor. Bordo-mavili ekip, evinde oynadığı bütün maçlarda 20 binin üzerinde taraftar önünde oynamayı başardı. Yönetim, başarılı sonuçlar alındığı taktirde taraftarın da takıma olan bağlılığının devam edeceğine inanıyor.

10.12.2008


 

Efes, Armani Milano'yu Abdi İpekçi'de ağırlıyor

ULEB Avrupa Ligi'nde bugün İstanbul'da Armani Jeans Milano ile karşılaşacak Efes Pilsen Basketbol Takımı, İtalyan temsilcisiyle tarihte 8. kez karşı karşıya gelecek.

Abdi İpekçi Salonunda saat 20.15'de başlayacak karşılaşmayı Spormax şifreli olarak naklen yayınlayacak. İki takım arasında Avrupa kupalarında daha önce yapılan 7 maçtan 6'sını Efes Pilsen, 1'ni Armani Jeans Milano kazandı. Efes Pilsen ayrıca, ULEB Avrupa Ligi'nde 2005-2006, 2007-2008 ve bu sezon aynı grupta yer aldığı Armani Jeans Milano'yu 5 maçta da yenmeyi başardı.

10.12.2008


 

Sivasspor zirve yolunda emin adımlarla ilerliyor

TÜRKCELL Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 yenen Sivasspor, zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Ligin iyi futbol oynayan takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u, savunmanın güven veren ismi Fabio Da Silva Bilica ile gol yollarındaki en önemli silahları Mehmet Yıldız ve Pini Felix Balili'nin attığı gollerle 3-0 yenen Sivasspor, bu galibiyetle puanını 28'e yükselterek son haftalardaki başarılı grafiğini devam ettirdi. Zirvedeki rakiplerinden Beşiktaş'ın Ankaraspor'a 3-1 yenildiği haftayı İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 3 puanla kapatarak, puan sıralamasında üçüncülükten ikinciliğe yükselen Yiğidolar, lider Trabzonspor ile arasındaki 3 puanlık farkı korudu.

10.12.2008


 

İspanyol hakemler Necati Ateş'in 2 golünü saymadı

İSPANYA 2. Futbol Ligi takımlarından Real Sociedad'ta kiralık olarak bulunan Türk futbolcu Necati Ateş, son haftalarda attığı 2 golün ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayılmasını, ''Hakemler, bana gol attırmıyor!'' diye espirili bir şekilde yorumladı.

Real Sociedad'a geldiği günden bu yana henüz hiçbir resmi maçta gol atamayan Necati'nin, son olarak geçen cumartesi günü 1-0 kazandıkları Alicante maçında attığı nizami gol de hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Basın toplantısında konuşan Necati, ''Eğer hakem görüntüleri televizyonda gördüyse kendini kötü hissetmiştir. Ama hepimiz insanız, üzerlerinde çok baskı var'' dedi.

10.12.2008


 

F.Bahçe ve Beşiktaş bayanları Avrupa sınavında

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 9. maçında bugün deplasmanda, Fransız temsilcisi Basket Lattes Montpelliler ile karşılaşacak.

Lattes kentindeki müsabaka TSİ 21.30'da başlayacak. Grupta geride kalan 8'er maç sonrasında Fenerbahçe, 5 galibiyet ve 3 yenilgiyle averajla 4. sırada bulunurken, 2. tur vizesini daha önce almıştı. Fransız temsilcisi ise 1 galibiyet ve 7 yenilgiyle averajla 5. sıradabulunuyor. İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe, uzatma bölümü sonrasında 90-83'lük skorla kazanmıştı. Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı ise (A) Grubu'ndaki 9. maçında bugün İstanbul'da, Polonya temsilcisi Wisla Can-Pack'i ağırlayacak. BJK Cola Turka Arena'da oynanacak mücadele saat 19.30'da başlayacak. Siyah-beyazlılar, grupta yaptığı maçlarda 2 galibiyet, 6 mağlubiyet sonucu 10 puan ve averajla 6. ve son sırada bulunuyor. Polonya temsilcisi ise 8 maçta 5 galibiyet, 3 mağlubiyet sonrasında topladığı 13 puan ve averajla 3. sırada yer alıyor. Polonya'da yapılan maçı ev sahibi ekip 75-45'lik skorla kazanmıştı.

10.12.2008


 

Bank Asya 1. Lig'de bu hafta

13 Aralık Cumartesi:

13.00 Diyarbakırspor-Manisaspor: Hüseyin Göçek

14 Aralık Pazar:

13.00 Kasımpaşa-Gaziantep B. Belediye: İlker Meral

14.00 Samsunspor-Sakaryaspor: Hakan Ceylan

14.00 Karabük-Kayseri Erciyes: Mustafa Öğretmenoğlu

14.00 Orduspor-Güngören Belediye: Hüseyin Sabancı

14.00 Altay-Adanaspor: Nihat Akman

14.00 Çaykur Rizespor-Giresun: Özgür Yankaya

14.00 Boluspor-Karşıyaka: Zafer Demir

15 Aralık Pazartesi:

20.00 Malatyaspor-Kartalspor: Hakan Özkan

10.12.2008


 

Küresel kriz 2009'da ara transferi de vuracak

Dünyadaki küresel ekonomik kriz nedeniyle batan bankaların ardından futbol kulüpleri de şuanda zor durumda.

Geçen yılarda ara transfer dönemine girilmeden transfer hazırlıkları tüm hızıyla sürüyordu. Ama bu yıl kâbus gibi gelen küresel kriz yüzünden transfer politikasının hareketli geçmeyeceğe benziyor. Bu konuda UEFA yetkililerinden gelen uyarılar etkili olmuş gibi görünüyor. Geçen yılarda fütursuzca para harcayan 4 büyükler 2009'da daha tutarlı olacaklar. Nitekim hiçbirisinden transfer hakkında çıt yok. Medyada atıp tutmalar devam ediyor ama işin aslı biraz karmaşık. Ronaldinho, Eto, Ronalda gibi yıldız isimleri getirip götürmeler hep medyanın uydurmacalarıdır. Yamalı bütçeyi yırtıp bu futbolcuları getirecekler hariç tabi.

UEFA Asbaşkanı Şener Erzik geçen hafta yaptığı açıklamada., 'Kulüpler bütçelerine göre transfer yapmaları gerekir. Aksi halde ummadıkları sonuçlarla karşılaşabilirler" dedi. Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı yani. Çok futbolcu alalım taraftar transfer yaptığımızı sansın naraları artık fayda etmiyor. Gerçeği bizim kulüplerin mali krizi bitmiyor ki Anadolu kulüplerinin çoğu şuanda can çekişiyor. Onlar kriz olmadan öncede mali krizdeydiler. Yani onlar için daima kriz var. Diyarbakır'ın hali ortada.

Yaşanan finansal kriz nedeniyle sponsor bulmakta gittikçe zorlaşıyor. İngiltere, Almanya'daki sponsorların çoğu batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Futbolda oluşabilecek kriz için herhangi bir çalışmanın olmaması aslında düşündürücü. Türkiye'de her yıl kötü mali politika yüzünde kaç futbol takımının kayıplara karıştığı malumunuzdur. Bu takımlar oluşturulurken alınan paralar herhangi bir denetim mekanizmasına tabi tutulmadan çarçur edilmesi ve daha sonraki yılarda takımın devamını sağlayacak yeterli miktarda gelirin olmaması çoğu takımın tarihe karışmasına neden oluyor.

Türkiye'de tüm kulüplere örnek teşkil edecek bir kulüp varsa yılarca zengin bütçesi ile ayakta kalan Gençlerbirliği'dir. Bu zenginliğin şifresiyse doğru zamanda, doğru yerde, iyi transfer yapmasından geçiyor. Futbolun meyvesi olan seyircileri de etkiledi kriz. Eskiden hınca hınç dolan statlar şuanda sessizliğe bürünmüşler. Ayrıca forma satışlarındaki düşüşte göze çarpıyor. Geçen yıl en çok forma satan Fenerbahçe, bu yıl kriz nedeniyle ilk yarıda istediği satışı yapamadı. Anlayacağınız; ufukta kriz var, kulüp başkanları düşünceli, ara transfer dönemi yaklaşıyor.

ÇETİN KASKA

10.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır