"Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

BİR ASIRDIR SEÇİYORUZ

Taksim’e ismini veren ve Pera ile çevresinin su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen su deposu ‘’Maksem’’, ‘’Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’’ adı altında ‘’Sine-i Millet Sergisi’’ ile açıldı.

İstiklâl Caddesi girişindeki sanat galerisinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol, Başkan Kadir Topbaş’ın, çok istemesine rağmen çalışmaları dolayısıyla programa katılamadığını söyledi.

Erol, bütün zamanlarını, İstanbul halkına daha iyi hizmet etmek için ne yapmaları gerektiğini düşünerek geçirdiklerini belirterek, sanat galerisi yapılan binanın daha önce metruk bir halde olduğunu, ancak bundan sonra sanatla az da olsa ilgilenen insanların galeriyi görmeye geleceğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, açılışı yapılan sanat galerisinde, ana temasını Cumhuriyetin 85. yılında Türk Milletinin 100 yılı aşan seçim tecrübelerinden oluşturduğu ‘’Sine-i Millet Sergisi’’, sanatseverler tarafından gezildi.

Gazete kupürleri, fotoğraflar, seçim sandıkları, pullar ve benzeri objelerin yer aldığı sergiyi gezen sanatseverler, kurulan 10 adet bilgisayarda ‘’Cumhuriyetin Kültür Değerleri’’ seçimine de katıldı.

Kimlik numaralarını sisteme giren katılımcıların, Cumhuriyetin roman yazarı, şairi, müzik sanatçısı, sinema-tiyatro sanatçısı, mimarı, sporcusu, bilim insanı, ressamı, heykel-seramik sanatçısı ve hat-ebru-tezhip-minyatür sanatçısı kategorilerinde oy kullandıkları görüldü.

Sergi, 30 Ocak tarihine kadar gezilebilecek.

22.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BİR ASIRDIR SEÇİYORUZ

  Tarihten bir sergi açtı

  Kaşgarlı Mahmut Türkmenistan’a anıldı

  Tokat’taki tarihî köprünün onarımı tamam

  ‘Salvador Dali’yi 156 bin kişi ziyaret etti

  “Türkiye, Mersin’i tanıyor”

  Marmara Üniversitesi ‘Kent’i okudu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır