"Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İşgal Gazze’de 6 cami yıktı

İsrail işgal ordusu Gazze’nin ortasında bulunan Bureyc Mülteci Kampındaki Ömer bin Hattab Camiini de bombalayarak, yıktığı cami sayısını 6’ya çıkardı. F16 savaş uçakları, 5 kattan oluşan caminin üzerine tonlarca patlayıcı attı ve cami yerle bir oldu.

İSRAİL, yeni yılın ilk saatlerinde de Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ara vermedi. Ölen Filistinlilerin sayısı 400’e yaralıların sayısı da 2 bine yaklaştı. Hava saldırılarında, Hamas hükümetine ait binalar, direnişçilerin evleri, Mısır-Gazze arasında oluşturulan tüneller, genel olarak Gazze Şeridi’nin tamamı hedef alınıyor. Hamas, bombardıman altında olmasına rağmen İsrail’e yönelik roket saldırılarını sürdürüyor. Filistinli direnişçiler, Gazze Şeridi’nden fırlattıkları roketlerle İsrail’in iç kesimlerini de vurdu. İsrail İç Güvenlik Servisi Şin Bet’in Başkanı Yuval Diskin, Hamas liderlerinin, “İsrail’in saldırmayacağı zannıyla” camilere sığındığını iddia etti. İsrail savaş uçakları hava harekâtının başladığı Cumartesi gününden bu yana en az 6 cami ile 2 mescidi bombaladı. Kendi geçmişinde sinagoglara yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştirilen ve bu konuda büyük hassasiyeti olan İsrail, camileri yasal hedef olarak görüyor. İsrailli bir istihbarat kaynağı, son olarak vurulan ve sadece minaresi sağlam kalan Tel El-Hava camisinin hemen yanından roket fırlatıldığının tesbit edildiğini söyledi. Camide ibadet edenler ise caminin hiçbir şekilde roket saldırıları veya gizlenmek için kullanılmadığını belirtiyor.

Bombalanan cami sayısı 6’ya çıktı

Gazze’nin ortasında bulunan Bureyc Mülteci Kampındaki Ömer bin Hattab camisini bombalamasıyla, saldırılarda yıkılan cami sayısı 6’ya ulaştı. Mahalli kaynakların Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptıkları açıklamaya göre, İsrail hava kuvvetlerine bağlı F16 savaş uçaklarından, 5 kattan oluşan caminin üzerine tonlarca patlayıcı bırakılması üzerine cami yerle bir olurken, camiye bitişik evler de zarar gördü. Ömer bin Hattab Camii, Gazze’nin batısında bulunan Eş-Şifa Camii, Han Yunus’taki el-Kassam Camii, Gazze’nin kuzeyindeki İmad Akil Camii, Cibaliya’da bulunan Ebu Bekir es-Sıddık Camii, Rafah’taki el-İstikame Camii ve Abbas Camii, tarihin şahit olduğu en kanlı saldırılardan birinde yerle bir edildiler.

Medyaya yasak getirdi, şahit istemiyor

UluslararasI Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, İsrail Ordusu’nun 27 Aralık’ta Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırı kapsamında uluslar arası medyaya yasak getirmesi ve Hamas Örgütü’ne bağlı El Aksa TV’yi bombalamasını kınadı. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’a bir mektup gönderen RSF, “Bu televizyon kanalı, Hamas’ın propaganda aracı diye meşrû bir askerî hedef olarak görülemez” dedi. 28 Aralık’ta bir bombanın hedefi olan El Aksa TV’ye ait binanın beş katı da yıkıldı. Saldırıda bir çok kişinin yaralandığı ancak şu ana kadar bir ölümün bildirilmediğini açıklayan RSF, kanalın yayınını sürdürmeye karar verdiğini kaydetti. Saldırının “uluslar arası insanî hukukunun vahim bir ihlâlini” oluşturduğuna işaret eden RSF, İsrail devletinin Gazze’yi “kapalı askerî alan” ilân ederek, uluslar arası medya temsilcilerinin bu bölgeye girişine yasak getirmesini de kınadı. Gazze / bia

02.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sağlık sistemi çöktü

  İşgal Gazze’de 6 cami yıktı

  Gazze’de ateşkes umudu yok

  Erdoğan’ın en zor işi, ortak payda bulmak

  BM: Gazze’de insanî durum alarm verici

  Atina’da yeni yıl saldırıları

  ABD’den Gürcistan’a AB desteği

  Rusya, Ukrayna'ya gazı kesti

  Bangkok’ta gece kulübünde yangın: 59 ölü

  ABD, Pakistan’ı yine vurdu: 3 ölü

  Avustralya da yardım elini Gazze’ye uzattı

  Ateşkes için kuşatma kaldırılsın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır