"Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

BM: Gazze’de insanî durum alarm verici

BİRLEŞMİŞ Milletler, 6 gündür İsrail bombardımanı altında kalan 1,5 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde insanî açıdan durumun alarm verici olduğunu bildirdi. BM insanî yardımlarla ilgili BM yetkilisi John Holmes, İsrail’in yakıt sevkiyatını engellemesi üzerine elektrik santralinin Salı gününden bu yana çalışmadığını söyledi. Bundan dolayı hastaneler jeneratörlerle çalışıyor. Jeneratörler için de çok az miktarda yakıt kaldığını söyleyen Holmes, Gazze’nin orta ve kuzey bölgelerinde 650 bin kişinin her gün 16 saatten fazla elektrik kesintisi çektiğini ifade etti. BM yetkilisi, “Durum halen alarm verici. Hastaneler çok sayıda yaralıya tedavi verebilmek için muazzam bir gayretle çalışıyor. Hastanelere tıbbî malzemeler getirmeye devam ediyoruz ve onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat durum çok zor ve hassas” diye konuştu. BM’nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA’da çalışan Karen Ebu Zeyd de, “Her gün 20 bin kişi bekledikleri gıda yardımını alamıyor. İnsanlar çok zor durumda. Herkes, sahip olduklarını başkalarıyla paylaşıyor “ dedi. Ebu Zeyd, artık daha önce pek şahit olmadıkları, insanların yiyecek için çöpleri karıştırmaları ve yiyecek için yalvarmaları gibi durumlarla da karşılaştıklarını dile getirdi.

Diğer taraftan Holmes de Ebu Zeyd de İsrail bombardımanlarının fizikî tahribatın dışında psikolojik açıdan da insanlara ve bilhassa çocuklara büyük zarar verdiğini ifade etti. Ebu Zeyd, “Çocuklar okula gidemiyor. Normalde bu hafta imtihanlara girmeleri gerekiyordu. Herkes travma yaşıyor. İnsanlar geleceklerinden endişeli. Yarın ne olacağını bilmiyorlar. Durum her geçen gün kötüleşiyor” ifadesinde bulundu.

02.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sağlık sistemi çöktü

  İşgal Gazze’de 6 cami yıktı

  Gazze’de ateşkes umudu yok

  Erdoğan’ın en zor işi, ortak payda bulmak

  BM: Gazze’de insanî durum alarm verici

  Atina’da yeni yıl saldırıları

  ABD’den Gürcistan’a AB desteği

  Rusya, Ukrayna'ya gazı kesti

  Bangkok’ta gece kulübünde yangın: 59 ölü

  ABD, Pakistan’ı yine vurdu: 3 ölü

  Avustralya da yardım elini Gazze’ye uzattı

  Ateşkes için kuşatma kaldırılsın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır