"Gerçekten" haber verir 13 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Dünya Gazze’ye kayıtsız

TBMM Başkanı Köksal Toptan, dünyanın, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına kayıtsız kaldığını, olayın “Gazze’de savaş” diye gösterildiğini, oysa savaşın karşılıklı bir mücadele olduğunu belirtti. Toptan, “Bir taraf, henüz denenmemiş silâhları kullanarak, kadınları, bebekleri, çocukları öldürürken, öbür tarafın kullandığı silahlar borulardan yapılmış” dedi.

Toptan, Cezayir Millet Konseyi Başkanı Abdülkadir Bensalah ile görüştü. Görüşmelerde, iki ülkenin, geleceğe dönük büyük projeleri birlikte gerçekleştirme kararının, heyecan verici olduğunu belirten Toptan, “Bunu sağlarsak, Türkiye ile Cezayir’in geleceğine de çok büyük katkı yapmış oluruz” dedi. Cumhurbaşkanı Abddullah Gül’ün, Mayısta Cezayir’e geleceğini ifade eden Toptan, Bensalah’ı, Türkiye’ye davet etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını da değerlendiren Toptan, Gazze’de insanlık dramı yaşandığını vurguladı. Dünyanın, burada olan bitene karşı kayıtsız olduğunu belirten Toptan, televizyonların, olayları ‘’Gazze’de savaş’’ şeklinde verdiğini söyledi. Toptan, savaşın karşılıklı bir mücadele olduğunu ancak burada karşılıklığın bulunmadığını kaydederek, ‘’Bir taraf, henüz denenmemiş silahları kullanarak, kadınları, bebekleri, çocukları öldürürken, öbür tarafın kullandığı silahlar borulardan yapılmış’’ dedi.

Toptan, İslam dünyasında da bu konuda bir görüş birliği bulunmadığını ifade ederek, 14 Ocakta İstanbul’da yapacakları İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği toplantısından, çözüm çıkmasını temenni etti. Filistin’deki iki grubun İslam dünyasını böldüğünü ifade eden Toptan, “Türkiye ile Cezayir, iki tarafa da eşit yaklaşmaya çalışırken, bazı kardeş ülkelerin biri bir tarafı, diğeri karşı tarafı tutuyor. Bu da işimizi zorlaştırı-yor, İsrail’in işine yarıyor” diye konuştu.

Saldırıların, mutlaka sona ereceğini dile getiren Toptan, ancak bunun sorunların da bitmesi anlamına gelmeyeceğini belirtti. Köksal Toptan, saldırılar sonrası ortaya çıkacak tablonun, kendilerine sorumluluk getirdiğine işaret ederek, yaraları saracak önemli görevler üstlenmeleri gerektiğini söyledi.

“DOĞRU MESAJLAR VERMELİ’’

Cezayir Millet Konseyi Başkanı Bensalah da İsrail’in insafsız bir şekilde katliâm yaptığını ifade ederek, İsrail’in dünya medyasını kullanarak, “İslam’ın bir terör dini olduğu” imajını vermeye çalıştığını söyledi. Bensalah, İslam ülkelerinin de buna karşılık, doğru mesajları vermesi gerektiğini ifade etti. Cezayir / aa

13.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  DOSYALAR YENİDEN İNCELENECEK

  Çelik toprağa veriliyor

  Şahin’e müşteşarlık teklifini duymadım

  Hukuk her şeyi kendi içinde halleder

  ÖZEL HASTANELERDE FİYAT FARKI ARTIYOR

  AB, Türkiye’nin diyetisyeni

  Kapasite kullanımı yüzde 64.7’ye geriledi

  Gürüz, Yavuz ve Şenel serbest

  “Mutat görüşmeler için Ankara'dayım”

  2008’de en fazla altın kazandırdı

  Doğal gaz sorunu aşıldı

  Petrol fiyatları geriledi

  Dünya Gazze’ye kayıtsız

  Gelir beyanları kriz dönemlerini aratmadı

  Okullarda Filistin için 1 dakikalık saygı duruşu

  Meşal: Türk halkı bize moral oldu

  Yerel Yönetim Bakanlığı kurulacak

  BEM-BİR-SEN’DEN YENİ ASYA’YA ÖDÜL

  Kocaeli Halkı Filistin için yürüdü

  Yalova’da İsrail’e lanet yağdı

  İsraillilerin morali bozuldu

  Kaylule, performansı arttırıyor

  Kahvehaneler doldu taştı

  Hava kirliliğine tek-çift plâka tedbiri

  Çocuklar için ‘GPS dadı’

  Okyanus dalgalarından elektrik üretilecek

  Anne karnındaki bebeğe otizm testi tartışılıyor

  Hamilelik döneminde beslenme çok önemli

  Barajdan 10 kiloluk turna balığı çıktı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır