"Gerçekten" haber verir 28 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

 

“Türkiye şokta”

Yunanistan gazetelerinden Ta Nea, BBP Lideri Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının içinde bulunduğu helikopter kazasını “Türkiye şokta” başlığıyla duyurdu.

Yunan basını: Türkiye şokta

YUNAN basın-yayın organları, Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını taşıyan helikopterin düşerek kaybolmasını, “Türkiye şokta” başlığıyla verdi. Yunanistan’ın en saygın ve tirajı yüksek gazetelerinden Ta Nea, BBP lideri Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin düşmesini, “Türkiye şokta” başlığıyla duyurdu. 5 kişiyle düşen helikopteri arama çalışmalarda henüz sonuca ulaşılamadığını duyuran gazete, bütün partilerin seçim çalışamalarını iptal ettiklerini yazdı. Yazıcıoğlu’nun partisinin organize ettiği daha çok mitinge katılmak için helikopter kiraladığı kaydedilen haberde, son konuşmasını Kahramanmaraş’ta yaptığı hatırlatıldı. Haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmalarını iptal ettiği ve bölgede incelemelerde bulunduğu belirtildi. İnternet haber siteleri de, Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin düşmesine dair haberlere yer verdi.

28.03.2009


 

Yanlış yerde mi arandılar?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına 48 saat sonra ulaşıldığı açıklandı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın verdiği ilk bilgilere göre, enkaza ilk olarak bölgedeki korucular ulaştı. Daha sonra arama ekipleri de enkazın bulunduğu tepeye yönlendirildi. Düne kadar enkazın yanlış yerde arandığı iddia edildi.

Enkaza 2 gün sonra ulaşıldı

İçinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bulunduğu helikopterin enkazına 2 gün sonra ulaştı. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri arama çalışmalarına gece boyunca karadan devam edildi. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte de havadan arama kurtarma çalışmaları başladı. Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden saat 07.00 itibarıyla yapılan açıklamada, gece boyunca devam eden çalışmalarda, Genelkurmay Başkanlığı’nca saat 00.15’de kaldırılan arama kurtarma helikopterlerinin yoğun hava muhalefeti dolayısıyla 01.30’da geri dönmek zorunda kaldıkları ifade edildi. Günün ışımasıyla birlikte Genelkurmay Başkanlığı’na ait 2 adet Skorsky helikopterin saat 05.45’te kalktığı, fakat bu helikopterlerin de yoğun hava muhalefeti sebebiyle 06.15’te geri dönmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

Bir Cooger tipi helikopterin Süleymanlı bölgesinde arama çalışmalarını sürdürdüğü, 1 adet Casa uçağının da bölgede arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Doğal Afet Kurtarma Taburu, Özel Harekât ve Jandarma timlerinin karadan arama kurtarma faaliyetlerine devam ettikleri ifade edildi. Açıklamaya göre, bölgede toplam 12 helikopter, 1 uçak ile iki bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Bölgede, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlar şöyle: ‘’Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky helikopter, 1 adet Cooger tipi helikopter ve bir Casa uçağı, Sağlık Bakanlığına ait 2 adet ambulans helikopter, 20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi, 14 ambulans ve toplam 79 sağlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu’ndan (DAK) 12’şer kişilik 2 özel tim, Orman Genel Müdürlüğünden 2 helikopter, 145 araç, 52 personel, bölgedeki jandarma, subay, astsubay, erbaş, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli.’’ Bu arada Türk Kızılayı, bölgeye, arama kurtarma çalışmalarına destek için 2 TIR, 4 öncü haberleşme araca ve 14 kişilik uzman afet ekibi gönderdi.

TSK’NIN BÜTÜN İMKÂNLARI

SEFERBER EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Türk Silâhlı Kuvvetleri olarak bütün imkânların seferber edildiğini belirterek, bölgede TSK’ya ait 7 adet hava aracı ve bin 707 TSK personeli bulunduğunu bildirdi.

TOPTAN: OLUMSUZ HAVA

ÇALIŞMALARI ETKİLİYOR

Göksun’da İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’nu ziyaret eden TBMM Başkanı Köksal Toptan ise devletin bütün imkânlarıyla arama çalışmalarının yapıldığını belirtti. Toptan, ‘’Arama çalışmaları sürüyor. Ancak, olumsuz hava şartları çalışmaları etkiliyor. Her türlü teknik imkân, destek kullanılıyor. Ancak, kar yağışı ve sis yüzünden bazen helikopter uçuşları yapılamıyor’’ diye konuştu.

DÜŞTÜĞÜ BÖLGE AÇIK ALAN

Kahramanmaraş'ın merkez Döngel köyü muhtarı Yılmaz Tilki, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin enkazını bulduklarını, içinde donmuş 2 kişi olduğunu gördüklerini söyledi. Muhtar Tilki, Kanal 24 televizyonuna yaptığı açıklamada, saat 06.30'dan itibaren 17 kişilik ekiple arama çalışmalarına katıldıklarını belirterek, ''Kızılöz Yaylası'nı geçip patikaya girdik. Arabadan inip yürümeye devam ettik. Helikopterin enkazını bulduk. Helikopterin düştüğü bölge açık bir alan'' dedi. Kendisinin ve beraberindekilerin de donma tehlikesi geçirdiğini kaydeden Tilki, ''kimsenin arama yapmadığı bir yer. Çok açık bir bölge. Burayı nasıl akıl edememişler, şaşırdık. Parçaları 100-150 metrelik alanda dağınık vaziyette. Üzerinde kar var. Helikopterin içinde 2 kişi donmuş durumda, diğerlerini göremedim. İçeridekilerin birinin üzerinde takım elbise ve turuncu kaban var'' diye konuştu.

YENİ KOORDİNATLARDA ARANDI

Öte yandan BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, helikopterin bulunması çalışmalarıyla ilgili olarak, ‘’Kısa bir süre önce bizim partili 4 mühendis arkadaşımız temin ettikleri GPS cihazıyla bir koordinat belirlediler. Bu koordinat dağın güney tarafında, ama birkaç saat öncesine kadar dağın kuzey tarafında arama yapılıyordu. Bunu anlayabilmek, izah edebilmek mümkün değil’’ dedi.

28.03.2009


 

Yanlış yerde mi arandılar?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına 48 saat sonra ulaşıldığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın verdiği ilk bilgilere göre, enkaza ilk olarak bölgedeki korucular ulaştı. Daha sonra arama ekipleri de enkazın bulunduğu tepeye yönlendirildi. Düne kadar enkazın yanlış yerde arandığı iddia edildi. Bakan Atalay, Genelkurmay Başkanlığının, sivil savunma ekiplerinin ve diğer teknik birimlerin her imkanını kullandıklarını ifade etti.

28.03.2009


 

Bütün mitingler iptal edildi

Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sebebiyle, AKP, CHP, DSP, İP ve Saadet Partisi’nin dünkü ve bugünkü mitingleri iptal edildi.

Son mitingler iptal edildi

SİYASî partiler, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu düşen helikoptere ulaşılamaması sebebiyiyle son mitinglerini iptal etti. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince dün yapılacak Erzurum ve Bayburt mitinglerini ile bugünkü Ağrı, Kars ve Iğdır mitinglerini Yazıcıoğlu ile ilgili gelişme sebebiyle iptal edildiğini açıkladı. CHP Genel Başkan Deniz Baykal da dün Antalya ve bugün Trabzon mitinglerinin iptal etti. DSP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Zeki Sezer’in dün İstanbul’daki ilçe mitingleri ile bugünkü Adana mitinginin iptal edildiği bildirildi. Saadet Partisi’nden yapılan açıklamada da Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un katılacağı bütün mitinglerin aynı gerekçeyle iptal edildiği belirtildi.

28.03.2009


 

BBP: Kurtarmada geç kalınd

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, arama çalışmalarının Kahramanmaraş’ın üç ayrı dağlık bölgesi ile üç belde bölgesinde yapıldığını belirterek, ‘’Dünden itibaren bizim tepkilerimizin ardından ciddî tedbirler alındı. Çalışmalar yapılmaya başlandı, ama keşke bu daha önce olsaydı’’ dedi.

ARAMA ÇALIŞMALARINDA GEÇ KALINDI

Kurucuova Köyünde yapılan arama çalışmalarını koordine eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, arama çalışmalarının Kahramanmaraş’ın üç ayrı dağlık bölgesi ile üç belde bölgesinde devam ettiğini belirtti. Öznur, ‘’Dünden (önceki gün) itibaren bizim tepkilerimizin ardından ciddî tedbirler alındı. Çalışmalar yapılmaya başlandı, ama keşke bu daha önce olsaydı’’ dedi.

28.03.2009


 

KRİZİN FATURASINI FAKİRLER ÖDEMESİN

BREZİLYA Devlet Başkanı Lula da Silva, “zenginlerin oluşturduğu küresel ekonomik krizin faturasını yoksulların ödememesi gerektiğini” belirtti.

Krizin faturasını yoksullar ödemesin

Konuk İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile basın toplantısı düzenleyen Da Silva, küresel ekonomik krizin ortaya çıkışından ve dünyaya yayılmasından yerliler, siyahlar veya fakirlerin değil, “mavi gözlü beyazların” sorumlu olduğunu aktardı. Gordon Brown da, gelecek hafta Londra’da toplanacak G20 zirvesinde, küresel ticaretin canlanması için 100 milyar dolarlık bir fon oluşturulmasını önereceğini söyledi. Brown, bu fona kaynağın dünyanın zengin ülkeleri tarafından sağlanacağını ifade etti.

28.03.2009


 

Rektör atamalarını etkilemişler

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, emekli olduktan sonra bile Şener Eruygur ile görüşerek Mersin Üniversitesi rektörlük seçimlerini etkilemeye çalışmış.

Rektör seçimlerini de etkilemişler

Ergenekon terör örgütü davasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün emekli olduktan sonra bile ETÖ lideri iddiası ile yargılanacak olan Şener Eruygur ile görüşerek Mersin Üniversitesi Rektörlük seçimlerini etkilemeye çalıştığı ortaya çıktı.

YÖK başkanlık koltuğuna oturturken Mersin Üniversitesi kurucu Rektörü Vural Ülkü ile aralarında yaşanan tartışmalar ile gündeme gelen Kemal Gürüz, daha sonra Uğur Oral’ı rektör koltuğuna oturtmuştu. Gürüz, emekli olduktan sonra ise boş durmadığı 2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur ile aralarında geçen bir telefon görüşmesinde ortaya çıktı. 2. Ergenekon İddianamesi 26.6.2008 saat 12.28 Kemal Gürüz, Şener Eruygur ile aralarında geçen telefon görüşmesinde; Gürüz “Şener Paşam saygılar sunuyorum, ben Kemal Gürüz, nasılsınız efendim” diye başlıyor. Ardından yerine atanan isimle ilgili “suratına kapattım telefonu” dedikten sonra sıra Mersin’e geliyor. Gürüz konuşmasına şöyle devam ediyor: “Daha dün bitti Zafer Ü.’ye karşı davam. (Zafer Ü. olarak kısaltılan isim şimdi AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül) Ben, 1998’de kamuda görev yapamaz diye rapor verdim. 2 defa mahkûm oldum. 10 küsur milyar lira tazminat ödedim, sonra geri aldım. Daha dün Yargıtay’da tekrar kazandım davayı. Bu mücadele böyle yapılır. Ben emekli maaşımla geçinen bi adamım, hiç kimseye şey yapmadım, şu kadarcık dönseydim Büyükelçiydim paşam. Şu kadarcık bunlara şey yapsaydım Diyarbakır’da bana mı düştü kavga? A.N.S Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde. Konuşulamıyor işte buyurun, adamın karısı birinci sırada Rektör adayı”

Gürüz’ün sitem dolu sözlerinin ardından Eruygur şöyle konuşuyor; “Efendim ben biliyorum o üniversitenin nasıl çalıştığını bugün biliyorum ve içim yanıyor içim yanıyor.”

Telefon görüşmesinde sıra Mersin’e geliyor. Gürüz “Mersin’i kurtardık” diye tekmil veriyor Eruygur’a. Kimden, nasıl kurtardığı meçhul ama tüm aramalarına rağmen kendisine dönmeyen Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Paşa’dan hayli dertli olan Gürüz şöyle diyor Eruygur’a: “Ben Yaşar Paşa’dan aman paşam dikkat edin, Mersin’de çok iyi bi adam birinci oldu, ona destek olun, başka kulisler dönmesin demek için randevu istiyorum. Adam cevap vermiyor bana. Ben YÖK Başkanıyım emekli yani. Ben gelip kimseyle kahve içip, vaktini alıp, sigara içip lak lak edecek bi adam değilim ki. Bir şey var siz beni arasanız iki elim kanda olsa döner, sizi ararım o anda. Çıkamamışsam bile Yaşar Paşa arasa, döner ararım. Bu böyle şey olur mu, bu ne biçim ülke, Afrika ülkesine döndürdüler burayı. Maalesef durum o, paşam bunu size söylemek mecburiyetindeydim.”

28.03.2009


 

Kanal 7’den Baykal’a dava

Kanal 7 yönetimi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında “Kanal 7’nin Deniz Feneri Derneğinin paralarıyla kurulduğu” şeklindeki iddiaları sebebiyle ceza davası açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen dilekçede, CHP Lideri Baykal’ın 21 Mart’ta partisinin düzenlediği Ankara-Tandoğan mitinginde söylediği “Kanal 7’nin Deniz Feneri Derneğinin paralarıyla kurulduğu” şeklindeki iddiaları sebebiyle Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın ve Kanal 7’nin uğradığı maddi-manevi zararlara karşılık Baykal hakkında gerekli soruşturmanın yapılması ve TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılmaları için kamu davası açılması talep edildi.

28.03.2009


 

Pakistan’da camiye saldırı: 48 ölü

PAKİSTAN"DA camide cuma namazı sırasında bir intihar komandosunun üzerindeki bombaları patlattığı saldırıda ilk belirlemelere göre 48 kişinin öldüğü bildirildi.

Kuzeybatıdaki Hayber bölgesi yetkilisi Tarık Hayat Han, “Şimdiye kadar 48 ceset saydık” dedi. Hayat Han, “Ölü sayısı yükselebilir, belki 70’lere çıkabilir” ifadesini kullandı, 70 kadar yaralının da hastaneye kaldırıldığını söyledi. Hayat Han, bunun bir intihar saldırısı olduğunu, iki katlı caminin çöktüğünü bildirdi. Cemrud’daki saldırının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı.

28.03.2009


 

BM: Dine hakaret suç

BM İnsan Hakları Konseyi, herhangi bir dine hakareti, insan hakları ihlali olarak tanımlayan ve kınayan karar tasarısını kabul etti.

İslam Konferansı Örgütü adına Pakistan tarafından önerilen tasarı, Konsey’in toplantısında 11 olumsuz, 13 çekimser oya karşılık, 23 oyla kabul edildi. Kabul edilen tasarının bağlayıcı niteliği bulunmuyor. AB üyeleri ile Kanada ve Hindistan ile uluslararası insan hakları örgütleri, “dine hakaret”in insan hakları ihlali olarak tanımlanmasının, bireysel ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı bir tutum olacağını savunuyor. Bu görüşü savunanlar, son tasarıda vücut bulan anlayışın, bireylerden çok dini cemaatleri koruyan bir niteliğe sahip olduğunu belirtiyor. İKÖ adına konuşan Pakistan ise ifade özgürlüğü ile dinlere saygı arasında “hassas bir denge” sağlanması gerektiğini ifade etti.

28.03.2009


 

DP geleneği darbelere karşıdır

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, TV 8’de Erkan Tan’la Başkentten programına konuk oldu. Soylu, darbelere karşı olan bir gelenekten geldiklerini hatırlatarak, Ergenekon’a destek verenleri eleştirdi. Soylu, “Eğer sırf AKP’ye karşı olsun diye Adnan Menderes’i, Fatin Rüştü Zorlu’yu asan zihniyete destek veren dâvâ arkadaşlarıma hakkımı helâl etmiyorum” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Demokrat Parti geleneğinden gelip Ergenekon’a destek verenlere sert çıktı.

DP Lideri Soylu, TV 8’de Erkan Tan’la Başkentten programına konuk oldu. Soylu, Demokrat Parti geleneğinden geldiklerini söyleyip de partisine sahip çıkmayanları eleştirerek, Demokrat Parti geleneğinden gelip de Ergenekon’a destek verenlere tepki gösterdi. Eski partilileri de eleştiren Soylu, “Bu partide Başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapmış tüm insanlara şunu söylemek istiyorum. 80 küsür yaşında hasta hasta SP mitingine giden Erbakan’ın gösterdiği çabayı göstermesini isterdim. Genel başkanlık, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapmış büyüklerimizden, ‘Demokrat Partiye sahip çıkın’ demelerini bekliyordum” diyerek sitemini ifade etti. Soylu 15 aydır bu ülkeyi karış karış dolaştığını hatırlatarak, “Eğer sırf AKP’ye karşı olsun diye Adnan Menderes’i, Fatin Rüştü Zorlu’yu asan zihniyete destek veren dava arkadaşlarıma hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Seçimde başarı sayacakları bir rakama ulaşamamaları durumda görevden çekilebileceğini de ifade eden Soylu, “Keçiören’de DP adayı bizi destekliyor” diyen Melih Gökçek’in tutumunu da eleştirdi. Seçim gecesi Bursa’da olacağını da belirten Soylu, “Bursa’da çok iddialıyız. Aydın’da 5 farkla kazanacağız. Birçok yerde seçimi kazanacağız. Anketçiler doğruyu söylemiyor. Bunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

28.03.2009


 

Sandığa gidiyoruz

Seçmenler, 5 yıl boyunca görev yapacak mahallî idarecileri seçmek için yarın sandığa gidecek. Yarın 48 milyon 6 bin 650 seçmen, 177 bin 50 sandıkta oy kullanacak. Doğu illerinde 07.00-16.00, batı illerinde 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek.

Sandık başına gidiyoruz

SEÇMENLER, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için Pazar günü sandığa gidecek. Seçimde, 48 milyon 6 bin 650 seçmen, 177 bin 50 sandıkta oy kullanacak. Seçmenler T.C kimlik numarası bulunan geçerli bir belgeyle oy verecek. Üzerinde T.C kimlik numarası bulunan bir belgeye sahip olmayan seçmenler ise ‘’nüfus kayıt örneği’’ni geçerli imlikleriyle birlikte ibraz etmeleri halinde oy verebilecek. Seçmen bilgi kağıdını gösteremeyenler, T.C kimlik numarası taşıyan geçerli kimlik belgeleriyle oy kullanabilecek. Oy verme gününden önceki 24 saat içinde her türlü haber, röportaj, kamuoyu araştırmaları, anket, tahmin gibi siyasi bir partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek yayınlarda bulunulamayacak. YSK yetkilileri, yaz saati uygulamasına oy verme günü olan 29 Martta geçilmesi sebebiyle seçmenleri saatlerini bir saat ileri almaları konusunda uyardı.

28.03.2009


 

YSK: Oyunuzu kullanın

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, seçime hazır olduklarını belirterek, ‘’Umarım seçimler ülkemiz için huzurlu geçer, hayırlı ve uğurlu olur’’ dedi.

Aydın, 29 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde tüm vatandaşların oy vermesini istedi. Oy vermenin her vatandaşın görevi ve hakkı olduğunu belirten Aydın, ‘’Tüm vatandaşlarımızın bu görevini ve hakkını yerine getirmesini istiyoruz. Seçime hazırız, umarım seçimler ülkemiz için huzurlu geçer, hayırlı ve uğurlu olur’’ diye konuştu. Aydın, seçimlerde T.C kimlik numarası zorunluluğunun sonradan ortaya çıkmadığını konuyla ilgili yasanın bir yıl önce TBMM’den geçtiğini hatırlattı. YSK Başkanı Aydın, seçimlerin yapılacağı 29 Mart Pazar günü yaz saati uygulamasına geçileceğinden seçmenleri saatlerini ayarlamaları konusunda uyardı.

28.03.2009


 

DÜNYA BARIŞININ ANAHTARI SEMAVÎ DİNLERDE

Almanya’dakİ Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB) Dinler Arası Diyalog Müdürü Bekir Alboğa, dünya barışının, Müslümanların, Hıristiyanların ve Musevilerin arasında barış sağlanmasıyla mümkün olduğunu söyledi.

Brühl şehrinde Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında 8 yıldan beri yapılan ve artık gelenekselleşen ‘Müslümanlar Hıristiyanlarla, Hıristiyanlar Müslümanlarla buluşuyor’ adlı faaliyette konuşan Alboğa, Hıristiyanlıkla İslâm arasındaki barışın temelinin iki dinin ortak noktası olduğunu vurguladı.

Alboğa, “Müslüman ve Hıristiyanlar iki dinin de temellerinden olan, bir ve benzersiz olan Allah’ı ve diğer insanları sevme temelinde buluşmalı ve dünya barışını tesis etmeli. Hem Almanya’da hem de bütün dünyada Müslüman, Hıristiyan ve Yahudiler aynı Allah’a inandıklarını unutmayıp burada buluşmalarının ve şimdiye kadarki önyargılar ve düşmanlıkları aşmalarının zamanı geldi” dedi.

Türkiye’nin Köln Başkoslosluğu Eğitim Ataşesi Uğur Acar’ın da bulunduğu toplantı, aralarında Yunan Ortodoks kilisesinin de bulunduğu çok sayıda kilise ve cami mensubu da izledi. Diyalog toplantılarının sekizincisinin konusu “Allah’ı ve diğer insanları sevme” oldu.

Sunuculuğunu Katolik Kilisesi barış girişimi gönüllüsü, pedagog Valeria Aebert’in yaptığı diyalog toplantısında, Bekir Alboğa ve Köln Katolik Kilisesi Dinler Arası Diyalog Müdürü, teolog Werner Höbsch birer sunum yaptı. Werner Höbsch de, “Diğer insanları sevmeyenin Allah’ı sevmiş sayılamayacağını” vurguladı.

28.03.2009


 

15 milyon TL’ye saat aldı

Dünya Saat Fuarı, İsviçre’nin Basel şehrinde açıldı.

Bu yıl 78’incisi düzenlenen Dünya Saat Fuarı’na (Baselworld 2009), 10 milyon İsviçre Frangı (Yaklaşık 15 milyon TL) değeriyle Tiffany&Co.’ya ait özel tasarım saat fuara damgasını vurdu. Fuarın en pahalı saati, daha ilk gününde ismi açıklanmayan bir Arap şeyhine satıldı. Beyaz altın üzerine 24 karat pırlantalarla süslenen saatin, 100’e yakının kişininin emeğiyle tamamen elle yapıldığı bilgisi verildi. Sadece bir adet üretilen bu saatin yapım süresi de 10 ay olarak açıklandı.

28.03.2009


 

BEDİÜZZAMAN DİYOR Kİ:

“İstİkbalİn kıt’alarında hakikî ve mânevî hâkim olacak ve beşeri dünyevî ve uhrevî saadete sevk edecek yalnız İslâmiyettir ve İslâmiyete inkılâp etmiş ve hurafattan ve tahrifattan sıyrılacak İsevîlerin hakikî dinidir ki Kur’ân’a tâbi olur, ittifak eder.” Bediüzzaman, Hutbe-i Şamiye, s. 36-38

28.03.2009


 

Medeniyetin sonunu güneş mi getirecek?

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi’nce (NASA) hazırlanan bir raporda, Güneş yüzeyinde meydana gelen büyük fırtınalarla ortaya çıkan plazma toplarının Dünya’daki enerji şebekelerini çökerterek insanlığı mutlak bir çöküşe sürükleyebileceği uyarısı yapıldı.

NASA’nın Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi’yle ortaklaşa hazırladığı raporda, Güneş’te meydana gelen enerji patlamalarının bugüne kadar Dünya’daki enerji ve iletişim hatlarında görece kısa süreli ve küçük çaplı hasarlara yolaçtığı, ancak büyük çaplı bir patlamanın Dünya’nın manyetik alanına muazzam bir hasar verebileceği kaydedidildi. Bahsi geçen patlamalardan bugüne kadar kayıtlara geçen tek örneğin 1859’da yaşanan Carrington Olayı olduğu belirten uzmanlar, benzer bir patlamanın Kuzey Amerika, İskandinavya, Avrupa ve Çin üzerinde on yıllarca onarılamayacak tahribata yolaçabileceğini söylüyor. Güneş yüzeyindeki ihtimal büyük patlamanın Dünya’da saatler içerisinde bütün enerji hatlarını eriterek kullanılamaz hale getirebileceği, bunun sonucunda da altyapının çökeceği ve insanlığın Taş Devri’ne dönüş yaşayacağı öngörülüyor.

28.03.2009


 

200 kat etkili kanser ilâçları geliyo

Bİlİm adamları, kanserli hücrelerin imha edilmesinde bugün kullanılanlardan 200 kat daha güçlü kanser ilâçları üretti.

Illinois Üniversitesi’nde bir araya gelen ABD, Avrupa, Japonya ve Tayvan’dan 24 bilim adamı kanserle savaşta yeni tür ilâçlara imza attı. ‘Journal of the American Chemical Society’ adlı bilim dergisinde yer alan habere göre, bugün kullanılan standart kanser ilâçlarından 200 kat daha etkili olan ‘Bisfosfonet’ adı verilen yeni ilâçlar doğrudan kanserli hücrelerin gelişmesini hedef alıyor. İlâçlar temel olarak osteoporos ve diğer kemik hastalıklarıyla mücadele için geliştirildi ancak son bulgular, ilâçların kanser ve bağışıklık sistemini hedefleyen hastalıklara karşı da etkili olabileceğini ortaya koydu.

28.03.2009


 

Cepten internet televizyonu yayını yapın

Mobİl cihazların marifetlerine yeni açılan servislerle her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

İşte yayın yapmaya imkan tanıyan yeni bir mobil TV. Hızlanan internet bağlantıları sayesinde daha çok ve kaliteli multimedya muhteva sunmak ve sunulan muhtevalara ulaşmak artık daha kolay bir hal aldı. Web siteleri de bu ölçüde, bu duruma paralel bir şekilde hızla gelişti. Uygulama mobil cihazınızın dahili kamerası ve mikrofonunu kullanarak ortamdaki görüntü ve sesin programın kendi sitesi üzerinden paylaşılmasını amaçlıyor.

28.03.2009


 

Uzmanlar uyarıyor: Mikroplarla yaşıyoruz

Umuma açık kullanım alanlarından olan belediye otobüsleri, internet kafeler, hamam ve cep telefonlarından alınan numuneler laboravutarlarda incelendi.

Araştırma sonucunda, insanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde bakteriyeye rastlanıldı. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’ndan Biyologlar İsmail Hakkı Arık, Sinan Çakmak ve Nahit Horasan tarafından yapılan “Umuma Açık Kullanım Alanları ve İnsanların Temas Ettiği Yüzeylerden Bulaşma Etkeni Bakteriler” konulu araştırma acı gerçeği bir kez daha ortaya koydu. Toplu taşıma aracı olan belediye otobüslerinde insanların elle temas ettikleri yerler, cep telefonları, hamam, sauna v.b. yerlerde kullanılan terlikler, internet kafelerde kullanılan araç gereçlerin bakteri bulaşmasındaki rolünü tesbit için yapılan araştırmada yoğun şekilde bakteriye rastlanıldı. Bakterilerin her ortamda bulunduğuna işaret eden uzmanlar, bunların birçoğunun zararsız olmasına rağmen bazılarının insanlar için çok tehlikeli olabileceğine dikkat çekti. Uzmanlar, umuma açık bu yerlerin dezenfekte edilmesi gerektiği belirttiler.

28.03.2009


 

Saatler bu gece 1 saat ileri alınacak

GÜN ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması kapsamında, bütün yurtta saatler, 29 Mart Pazar günü saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alınacak.

Bakanlar Kurulu kararıyla bütün yurtta saatler yerel seçimlerin de yapılacağı 29 Mart Pazar günü saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alınacak. 25 Ekim 2009 Pazar günü de saatler 04.00’ten itibaren bir saat geri alınacak. Yaz saati uygulaması, çalışma saatlerinin günün güneşli bölümüne alınması suretiyle, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. TEİAŞ’ın hesaplarına göre, yaz saati uygulaması ile yıllık 500-600 milyon kilovat saat (kWh) tasarruf sağlanıyor.

28.03.2009


 

BU YIL UYGULAMA SEÇİMLERE RASTLIYOR

SAATLERİN bir saat ileriye alınması gereken 29 Mart aynı zamanda yerel seçimlerin yapılacağı güne rastlıyor.

Yetkililer, vatandaşların özellikle seçim gününde sorun yaşamamaları için saatlerini ileri almayı unutmamaları konusunda uyarıyor. Öte yandan yetkililer bazı vatandaşların saatlerini ileriye almalarını unutmalarının mümkün olduğunu belirterek, oy kullanma işlemini son saate bırakılmaması noktasında da tavsiyede bulunuyor.

28.03.2009


 

‘Yağmur dursun duâsı’

ÇUKUROVA yöresinde önceki yıllarda kuraklık dolayısıyla ‘’yağmur duâsı’’na çıkan üreticiler, yöreye 79 yılın en fazla yağışının düşmesi sonucu tarımsal faaliyetlerini yapamaz hâle gelince Adana’nın Ceyhan ilçesinde ‘’yağmaması için’’ duâ etti.

Aşırı yağışlar, buğday ekili tarlalarına gübre atamayan, ayçiçeği ve birinci ürün mısır ekimini yapamayan yöre çiftçisini endişelendirdi. Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan ile Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru’nun da bulunduğu bir grup üretici, ‘’yağmur dursun duâsı’’na çıktı. Çiftçiler, yağmur suyu sebebiyle giremedikleri buğday ekili tarlanın önünde, Abdulkadir Ağa Camisi imamı Hayrettin Emel’in, okuduğu duâya eşlik etti. Tezcan, yörede uzun süredir devam eden yağışlar sebebiyle çiftçilerin buğday ekili tarlalarına girip gübre atamadığını söyledi. Gübre atılamaması sebebiyle ekili alanlarda ‘’sepmtorya hastalığı’’ denilen sararmaların görülmeye başladığını belirten Tezcan, ‘’önceki yıllarda yağmur yağması için duâ ederdik, ancak, bu kez yağmurun durması için duâ ettik. İnşallah duâlarımız kabul olur. Aşırı yağış nedeniyle bu sezon yöredeki buğday üretiminde verim kaybı olacak’’ dedi.

28.03.2009


 

Can Kardeş’ler, kitap sever

3. Tüyap Kitap Fuarı 22-28 Mart tarihleri arasında Ankara AKM’de açıldı. Fuara, birçok yayınevi katıldı. Fuarı gezen Can Kardeş grubu, Yeni Asya Neşriyatı standındaki Can Kardeş kitaplarına büyük ilgi gösterdi. Boyama ve hikâye kitaplarından alan Can Kardeşler, annelerine de, “Örnek Hanımlar” kitabından aldı. Fuar gezisinin ardından Can Kardeşlar programı düzenleyenlere teşekkür etti.

28.03.2009


 

Alanya’da baraj alarmı

ANTALYA'NIN Alanya ilçesinde Dim Barajı’nın kapaklarından birinin yerinden çıktı. Dim Çayı’nın su debisinin hızlı olması sebebiyle yerleşim birimlerine acil uyarı yapıldı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde 17 Ocak 2009 tarihinde su tutulmaya başlanan Dim Barajı’nın kapaklarından birinin yerinden çıktığı ve Dim Çayı’na çok miktarda su aktığı, bu nedenle bölgedeki yerleşim birimlerinde vatandaşların dikkatli olmaları yolunda uyarı yapıldığı bildirildi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, yaptığı açıklamada, baraj kapaklarından birinin henüz belirlenemeyen bir sebeple yerinden çıktığını ve Dim Çayı’na su akışı başladığını belirtti. Bunun üzerine Dim Çayı çevresindeki yerleşim birimlerinde anons yapılarak vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldığını belirten Kaymakam Doğan, şu an için bölgede tahliyeyi gerektiren bir durum olmadığını kaydetti. Dim Barajı’nda inceleme yapan Kaymakam Doğan, ‘’tehlikeli bir durum olma ihtimaline karşı anons yaptırılıyor, ama şu an için herhangi bir sorun görünmüyor’’ dedi.

Bu arada jandarma, Dim Barajı’na giden alt kesimdeki yolları trafiğe kapattı. Yapımı geçtiğimiz yıl sonunda tamamlanan Dim Barajı’nda 17 Ocak 2009 tarihinde düzenlenen toplu açılış töreniyle su tutulmaya başlanmış, baraj henüz tam olarak dolmamıştı.

Tahliye gerçekleştirilmedi

ALANYA Kaymakamı Hulusi Doğan, Dim Barajı’nın tahliye kapağının kırılmasıyla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını, herhangi bir ev, okul ve iş yeri tahliyesi gerçekleştirmediklerini söyledi. Dim Çayı havzasında kalan bölgenin yaşayanlarına uyarıda bulunduklarını ifade eden Doğan, ‘’Çünkü bu kırılan kapaktan akan su zaten Dim Çayı havzasının taşıyabileceği hacimden daha küçük kapasitede’’ dedi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da, Alanya’daki Dim Barajı’nın kapağının yerinden hareket etmesinin takip edildiği ve gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

28.03.2009


 

Mizah mesleğinin piri Nasreddin Hoca

ÇİZERİMİZ İbrahim Özdabak, mizah mesleğinin pirinin Nasreddin Hoca olduğunu söyledi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturdukları ‘Kulüp Dilemma’ tarafından organize edilen söyleşiye konuşmacı olarak katılan çizerimiz Özdabak, küçüklüğünden bugüne karikatüre olan ilgisini anlattı.

Küçüklüğünde, kireçten olan evlerinin duvarlarının tamamına kömürle resimler çizdiğini aktaran Özdabak, herkesin bir mesleği ve bir meşgalesi olması gerektiğini vurguladı. “Meşgale mesleğin önüne geçtiğinde, meşgale meslek olmalıdır” diyen Özdabak, karikatürün inceliklerinden bahsederek, “Mizah mesleğinin pirinin Nasreddin Hoca’dır. Espriyi ifade etme anlamında IQ’su belki de birinci çıkacaktır” dedi. Yaklaşık 2 saat süren söyleşide Özdabak, dinleyicilerden gelen soruları da cevapladı. Katılımın büyük olduğu söyleşi, Özdabak’ın karikatür sergisiyle son buldu.

28.03.2009


 

Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı

MART kapıdan baktırdı kazma kürekleri yaktırdı. Son yılların en soğuk kışını yaşan Türkiye’de Mart ayı sonlarına yaklaşılmasına rağmen meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı geldi.

Meteoroloji, Batı Karadeniz’in iç kesimleri (Bolu, Düzce ve Kastamonu) ile İç Anadolu’nun batısında (Konya, Eskişehir, Ankara ve Çankırı) kuvvetli kar uyarısı yaptı. Kar yağışının Karadeniz’in iç kesimleri (Çorum, Amasya, Tokat) ile İç Anadolu’nun doğusunda (Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kırıkkale) etkili olması bekleniyor. Yetkililer kuvvetli kar yağışı ile birlikte kuvvetli don olayı beklendiğini belirterek, vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Yerel seçimlerin yapılacağı 29 Mart Pazar günü, ülke genelinde az bulutlu ve açık bir hava hakim olurken, sıcaklıklar artacak. Seçim günü, Marmara bölgesinde ise yer yer sis bekleniyor.

28.03.2009


 

Liseli öğrencilere aşı yapılacak

SAĞLIK Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bağışıklama Danışma Kurulu, lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerine kızamıkçık ve hepatit-B aşılarının uygulanmasına karar verdi.

Karara göre, aşı uygulaması lise 4. sınıf öğrencilerine kızamıkçık aşısı tek doz, Hepatit-B 3 doz yapılacak. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, lise öğrencilerine aşı uygulamasının 1. dozu 15 Nisan’a kadar tamamlanmış olacak. Lise 4. sınıf öğrencilerine 1. doz 15 Nisan’a kadar, 2. doz 1. dozdan 1 ay sonra ve 3. doz 2. dozdan 3 ay sonra, öğrencilere 2. dozdan sonra bilgi notu verilerek aşılarını bireysel olarak bölgelerindeki sağlık ocaklarına başvurarak yaptırmaları sağlanacak. Lise 3. sınıf öğrencilerine kızamıkçık aşısı ise tek doz uygulanacak. Aşı öncesi okullara veli bilgilendirme notu gönderilecek. Daha önce Hepatit-B ve kızamıkçık aşısı yaptıran çocukların aşı kartları istenecek ve 3 doz hepatit-B aşısı ile 1 doz kızamıkçık aşısı yapılmış çocuklar tekrar aşılanmayacak. Aşı uygulanan öğrencilere, il sağlık müdürlüklerince yeni bastırılan okul aşı kartları verilecek.

28.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis