"Gerçekten" haber verir 28 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

“Türkiye şokta”

Yunanistan gazetelerinden Ta Nea, BBP Lideri Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının içinde bulunduğu helikopter kazasını “Türkiye şokta” başlığıyla duyurdu.


Yanlış yerde mi arandılar?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına 48 saat sonra ulaşıldığı açıklandı. İçişleri Bakanı Beşir Atala

Yanlış yerde mi arandılar?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına 48 saat sonra ulaşıldığı açıklandı.


  BBP: Kurtarmada geç kalınd

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, arama çalışmalarının Kahramanmaraş’ın üç ayrı dağlık bölgesi ile üç belde bölgesinde yapıldığını belirterek, ‘’Dünden itibaren bizim tepkilerimizin ardından ciddî tedbirler alındı. Çalışmalar yapılmaya başlandı, ama keşke bu daha önce olsaydı’’ dedi.


  KRİZİN FATURASINI FAKİRLER ÖDEMESİN

BREZİLYA Devlet Başkanı Lula da Silva, “zenginlerin oluşturduğu küresel ekonomik krizin faturasını yoksulların ödememesi gerektiğini” belirtti.


  Rektör atamalarını etkilemişler

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz, emekli olduktan sonra bile Şener Eruygur ile görüşerek Mersin Üniversitesi rektörlük seçimlerini etkilemeye çalışmış.


  Kanal 7’den Baykal’a dava

Kanal 7 yönetimi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında “Kanal 7’nin Deniz Feneri Derneğinin paralarıyla kurulduğu” şeklindeki iddiaları sebebiyle ceza davası açtı.


  Pakistan’da camiye saldırı: 48 ölü

PAKİSTAN"DA camide cuma namazı sırasında bir intihar komandosunun üzerindeki bombaları patlattığı saldırıda ilk belirlemelere göre 48 kişinin öldüğü bildirildi.


  BM: Dine hakaret suç

BM İnsan Hakları Konseyi, herhangi bir dine hakareti, insan hakları ihlali olarak tanımlayan ve kınayan karar tasarısını kabul etti.


  DP geleneği darbelere karşıdır

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, TV 8’de Erkan Tan’la Başkentten programına konuk oldu. Soylu, darbelere karşı olan bir gelenekten geldiklerini hatırlatarak, Ergenekon’a destek verenleri eleştirdi. Soylu, “Eğer sırf AKP’ye karşı olsun diye Adnan Menderes’i, Fatin Rüştü Zorlu’yu asan zihniyete destek veren dâvâ arkadaşlarıma hakkımı helâl etmiyorum” dedi.


  Sandığa gidiyoruz

Seçmenler, 5 yıl boyunca görev yapacak mahallî idarecileri seçmek için yarın sandığa gidecek. Yarın 48 milyon 6 bin 650 seçmen, 177 bin 50 sandıkta oy kullanacak. Doğu illerinde 07.00-16.00, batı illerinde 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek.


  YSK: Oyunuzu kullanın

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, seçime hazır olduklarını belirterek, ‘’Umarım seçimler ülkemiz için huzurlu geçer, hayırlı ve uğurlu olur’’ dedi.


  DÜNYA BARIŞININ ANAHTARI SEMAVÎ DİNLERDE

Almanya’dakİ Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB) Dinler Arası Diyalog Müdürü Bekir Alboğa, dünya barışının, Müslümanların, Hıristiyanların ve Musevilerin arasında barış sağlanmasıyla mümkün olduğunu söyledi.


  15 milyon TL’ye saat aldı

Dünya Saat Fuarı, İsviçre’nin Basel şehrinde açıldı.


  BEDİÜZZAMAN DİYOR Kİ:

“İstİkbalİn kıt’alarında hakikî ve mânevî hâkim olacak ve beşeri dünyevî ve uhrevî saadete sevk edecek yalnız İslâmiyettir ve İslâmiyete inkılâp etmiş ve hurafattan ve tahrifattan sıyrılacak İsevîlerin hakikî dinidir ki Kur’ân’a tâbi olur, ittifak eder.” Bediüzzaman, Hutbe-i Şamiye, s. 36-38


  Medeniyetin sonunu güneş mi getirecek?

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi’nce (NASA) hazırlanan bir raporda, Güneş yüzeyinde meydana gelen büyük fırtınalarla ortaya çıkan plazma toplarının Dünya’daki enerji şebekelerini çökerterek insanlığı mutlak bir çöküşe sürükleyebileceği uyarısı yapıldı.


  200 kat etkili kanser ilâçları geliyo

Bİlİm adamları, kanserli hücrelerin imha edilmesinde bugün kullanılanlardan 200 kat daha güçlü kanser ilâçları üretti.


  Cepten internet televizyonu yayını yapın

Mobİl cihazların marifetlerine yeni açılan servislerle her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.


  Uzmanlar uyarıyor: Mikroplarla yaşıyoruz

Umuma açık kullanım alanlarından olan belediye otobüsleri, internet kafeler, hamam ve cep telefonlarından alınan numuneler laboravutarlarda incelendi.


  Saatler bu gece 1 saat ileri alınacak

GÜN ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması kapsamında, bütün yurtta saatler, 29 Mart Pazar günü saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alınacak.


  BU YIL UYGULAMA SEÇİMLERE RASTLIYOR

SAATLERİN bir saat ileriye alınması gereken 29 Mart aynı zamanda yerel seçimlerin yapılacağı güne rastlıyor.


  ‘Yağmur dursun duâsı’

ÇUKUROVA yöresinde önceki yıllarda kuraklık dolayısıyla ‘’yağmur duâsı’’na çıkan üreticiler, yöreye 79 yılın en fazla yağışının düşmesi sonucu tarımsal faaliyetlerini yapamaz hâle gelince Adana’nın Ceyhan ilçesinde ‘’yağmaması için’’ duâ etti.


  Can Kardeş’ler, kitap sever

3. Tüyap Kitap Fuarı 22-28 Mart tarihleri arasında Ankara AKM’de açıldı. Fuara, birçok yayınevi katıldı. Fuarı gezen Can Kardeş grubu, Yeni Asya Neşriyatı standındaki Can Kardeş kitaplarına büyük ilgi gösterdi. Boyama ve hikâye kitaplarından alan Can Kardeşler, annelerine de, “Örnek Hanımlar” kitabından aldı. Fuar gezisinin ardından Can Kardeşlar programı düzenleyenlere teşekkür etti.


  Alanya’da baraj alarmı

ANTALYA'NIN Alanya ilçesinde Dim Barajı’nın kapaklarından birinin yerinden çıktı. Dim Çayı’nın su debisinin hızlı olması sebebiyle yerleşim birimlerine acil uyarı yapıldı.


  Mizah mesleğinin piri Nasreddin Hoca

ÇİZERİMİZ İbrahim Özdabak, mizah mesleğinin pirinin Nasreddin Hoca olduğunu söyledi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturdukları ‘Kulüp Dilemma’ tarafından organize edilen söyleşiye konuşmacı olarak katılan çizerimiz Özdabak, küçüklüğünden bugüne karikatüre olan ilgisini anlattı.


  Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı

MART kapıdan baktırdı kazma kürekleri yaktırdı. Son yılların en soğuk kışını yaşan Türkiye’de Mart ayı sonlarına yaklaşılmasına rağmen meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı geldi.


  Liseli öğrencilere aşı yapılacak

SAĞLIK Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bağışıklama Danışma Kurulu, lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerine kızamıkçık ve hepatit-B aşılarının uygulanmasına karar verdi.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis