"Gerçekten" haber verir 30 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

TÜRKLER NEFESİMİZİ KESTİ

FUTBOLDA 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta, dün ev sahibi İspanya'nın Türkiye'ye karşı 1-0 kazandığı maçla ilgili olarak İspanyol basını, ''Türkiye, İspanya'ya ciddi problemler yaşattı'' yorumunda bulundu. El Pais gazetesi, ''En iyi oyununu oynamayan İspanya, değerli bir Türkiye karşısında karambolden Pique'nin golüyle kazanıyor'' ifadesini kullandı. El Mundo gazetesi de ''İspanya nasıl olursa olsun kazanıyor'' başlığı altında, ''Türkiye'nin iyi planlanmış başlangıcından, birdenbire güç duruma düşen İspanya, duran toptan bir gol ve çok az bir oyunla kazanıyor'' değerlendirmesini yaptı. ABC gazetesi de ''İspanya acı çekiyor ve hayatta kalıyor'' ifadesini başlığına çıkarıp, ''Çok keskin bir Türkiye karşısında parıldamayan ve çok karışık bir zafer elde edildi'' diye yazdı.

SEMİH'İN DEĞİŞTİRİLMESİNİ HATALI BULDULAR

Bu arada İspanyol spor gazeteleri de Türkiye'nin İspanya'ya nazaran daha etkili bir futbol oynadığını belirtti. ''Pique büyük bir sorunu çözüyor'' başlığını atan Marca, saha içinde çok zorlanan İspanya'nın alışılmışın dışında bir yöntemle, bir serbest vuruş sonrası ve bir stoper sayesinde öne geçebildiğini kaydetti. Marca'da, maçı değerlendiren futbol otoritelerinin yazısında ''Kim dedi ki Türkiye kötü bir milli takım'' başlığı atılırken, Türkiye'ye büyük övgüler yağdırıldı. Yazarlar, ''İspanya diğer maçlardaki gibi parıldayamadı'' görüşünde birleşirken, İgnacio Zoco, ''Türkiye çok zor bir takımdı ama İspanya iyiydi'', Zoran Vekic, ''Türk milli takımı daha fazlasını hak ediyordu'', Marcos Alonso, ''2. yarıda Semih'in değiştirilmesi hataydı'', İsacio Callena, ''İspanya yenilmez olmaya devam ediyor ama vasat bir karşılaşmaydı'' dediler.

İSPANYA 10. MAÇTIR ÜST ÜSTE GALİP GELDİ

As gazetesi de ''Gri İspanya'' yakıştırmasında bulunarak, ''İspanya topa dokunamıyor, baskı yapamıyor, oyunu kontrol edemiyor ve göze hoş gelmeyen bir futbol oynuyordu. Türkiye maçı olağanüstü güzel okudu. Eksik olan çeviklik ve sihirdi ama topa sahip olmak ve rakibin sahip olmamasını sağlamak için sergilediği dayanışma ve güzel futbol, İspanyol takımının nefesini kesti ve İspanya geçmiş maçlardaki güzelliğini gösteremedi'' yorumunu yaptı. Öte yandan İspanyol gazeteleri, son 30 maçtır yenilmeyen ve 10 maçtır üst üste galibiyet alan İspanya Milli Takımı'nın tarihte ilk defa böyle bir istatistik yakalayarak rekor kırdığını ön plana çıkartarak, gruptaki liderliğiyle İspanya'nın ''Dünya Kupası'nı görmeye başladığı'' belirtildi.

30.03.2009


 

Bosque: Türkiye böyle oynarsa İstanbul'da zorlanırız

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup maçında Türkiye'yi 1-0 yenen İspanya'da, teknik direktör Vicente Del Bosque, ''İstanbul'da, ilk yarıdaki gibi bir Türkiye bulursak zorlanırız'' dedi. Vicente Del Bosque, yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlere oranla İspanya'nın daha durağan bir futbol oynadığını belirterek, bunu yorgun olmalarına ve Türkiye'nin iyi oynamasına bağladı. ''Sonucu hakettik'' diyen İspanyol teknik adam, ''İlk yarıda oyunu kontrol eden güçlü bir takımla oynadık. Gol öncesi oyun stilimizi biraz değiştirdik ve daha uzun toplarla oynamaya başladık'' diye konuştu. Del Bosque, Bosna-Hersek'in Belçika karşısında aldığı galibiyeti ''hiçbir süpriz yok'' diye yorumlarken, İspanya'nın gruptan çıkmayı garantilemesi durumunda konsantrasyonunu yitirmeyeceğini ve her maça kazanmak için çıkacağını bildirdi.

30.03.2009


 

Formula 1'de sürpriz başarı

FORMULA 1'de sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sini, Brawn GP takımının İngiliz pilotu Jenson Button kazandı. Melbourne Albert Park Pisti'nde 58 tur üzerinden koşulan sezonun açılış yarışına ilk sırada başlayan Brawn GP takımının İngiliz pilotu Jenson Button, saatteki ortalama 195.775 kilometrelik hızıyla mücadeleyi 1 saat 34 dakika 15.784 saniyede tamamlayarak, birinciliği elde etti. Bu birincilikle İngiliz pilot Button, 10 yıllık Formula 1 kariyerindeki ikinci Grand Prix zaferini yaşamış oldu. Brawn GP takımının diğer pilotu Brezilyalı Rubbens Barrichello, ikinci cepten başladığı yarışı yine ikinci sırada tamamlarken, bu sonuçla Brawn GP takımı Avustralya'da ''duble'' yapmış oldu. Kanat esnekliği sebebiyle sıralama dereceleri iptal edilen ve yarışa pitten başlayan Trulli ise yarış içerisinde büyük bir çıkış yaparak, Avustralya Grand Prix'sini 3. sırada tamamladı. Geçen yılın dünya şampiyonu, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise yarışı, birinci olan vatandaşı Button'ın 2.9 saniye gerisinde 4. sırada tamamlayabildi. Podyumun ikinci basamağı için çekişen Vettel ve Kubica, yarışın son turlarında kaza yaparak yarış dışı kaldılar. Önündeki iki pilotun yarış dışı kalmasıyla ikinci sıraya yükselen Barrichello, takım arkadaşı Button'ın da birinci bitirmesiyle takımına ilk yarışta duble yaptırmış oldu. Markalar klasmanında da Avustralya Grand Prix'sinde duble yapan Brawn GP takımı 18 puanla birincilik koltuğuna oturdu.

30.03.2009


 

60 m. engellide Avrupa 2.'si oldu

İTALYA'NIN Ancona kentindeki Avrupa Veteranlar Salon Atletizm Şampiyonası'na İzmir'den katılan Hikmet Kandeydi, 60 metre engellide ikincilik kürsüsüne çıktı. İzmir Veteranlar Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Kandeydi 75-79 yaş kategorisi 60 metre engelli yarışında 11.74 ile Türkiye rekoru kırarak Avrupa ikincisi oldu. Kandeydi, aha önce de sırıkla yüksek atlamada altın, pentatlon, 3 adım atlama ve yüksek atlamada gümüş madalya elde etti.

30.03.2009


 

Mehmet Okur'un 26 sayısı Utah Jazz'ı zafere taşıdı

NBA'DE Utah Jazz, sahasında konuk ettiği Phoenix Suns'ı normal süresi 90-90 berabere biten maçta 104-99 yenerken, Mehmet Okur, attığı 26 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika sahada kalan Okur, 4 kez kullandığı 3 sayılık atışların 3 tanesinde başarılı olurken, 11 kez denediği 2 sayılık atışlardan ise 7 isabet çıkardı. 5 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 3 isabet bulan okur, 26 sayı, 3 asist ve 11 ribauntla ''double-double'' yaparak takımının galibiyetinde başrolü oynadı. Jazz'da 21 sayı, 13 asistle maçı tamamlayan Deron Williams, takımına önemli katkı sağlarken, 14 sayı, 10 ribauntluk performans sergileyen Carlos Boozer da gecenin bir diğer başarılı ismi olarak dikkati çekti. Phoenix Suns'ta ise 5 oyuncu çift haneli sayı üretirken, 20 sayı, 6 asistle oynayan Steve Nash ile 19 sayı, 8 ribauntla maçı tamamlayan Grdant Hill'in çabaları yenilgiyi önlemeye yetmedi.

30.03.2009


 

Potada kupa kur'ası bugün

BASKETBOLDA Teknosa Bayanlar Türkiye Kupası'nın kura çekimi, bugün İstanbul'da yapılacak. Kayseri Kadir Has Spor Salonu'nda, 12-14 Nisan tarihlerinde yapılacak Türkiye Kupası'nın kuraları, Polat Renaissance Otel'de çekilecek. Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde normal sezonun birinci devresini puan cetvelinin ilk 8 basamağında tamamlayan Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka, Samsun Basketbol, Tarsus Belediyesi, Panküp TED Kayseri Koleji, Galatasaray ve Ceyhan Belediyesi takımları Kayseri'de şampiyonluk için mücadele edecek.

30.03.2009


 

A MİLLİLER OTELDE KONDİSYON ÇALIŞTI

FUTBOLDA 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 1 Nisan Çarşamba günü İspanya ile karşılaşacak (A) Milli Takım'ın antrenman programında değişiklik yapıldı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, daha önce dün saat 19.00'da BJK İnönü Stadı'nda ilk 15 dakikası basına açık olarak yapılacağı bildirilen antrenmanın, millilerin kaldığı otelin kondisyon merkezinde, basına kapalı olarak gerçekleştirildiği bildirildi. Yine daha önce milli takımın bugün Ali Sami Yen Stadı'nda basına kapalı olarak yapacağı açıklanan çalışmasının ilk 15 dakikasının basına açık olacağı ifade edildi. Bu arada, karşılaşma için İspanya Milli Takımı, bugün saat 20.00'de özel bir uçakla İstanbul'a gelecek. Four Seasons Hotel'de konaklayacak İspanya, karşılaşma öncesindeki son antrenmanını 31 Mart Salı günü saat 19.30'da Ali Sami Yen Stadı'nda yapacak.

30.03.2009


 

Terim: İspanya'yı biz kötü oynattık

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanya ile 1 Nisan'da İstanbul'da yapılacak rövanş maçı ile ilgili olarak ''İstanbul'da farklı olacak'' dedi. Türkiye'nin, herkesi yenebilecek güçte olduğunu ve İstanbul'daki maçta bunu başarabileceklerini savunan Fatih Terim, ''Gelecek çarşamba çok değişiklik yapabiliriz ve yapmak zorundayız. İstanbul'da değişiklik olacak'' değerlendirmesini yaptı. ''Sonuç sizce adil mi?'' sorusuna Terim, ''İlk yarı için hayır ama ikinci yarı golden sonra İspanya bizden daha iyi oynadı'' cevabını verdi. Terim, milli takım iyi oynarken Semih'i oyundan almasıyla ilgili gelen eleştirilere ise ''45 dakikadan sonra ikinci yarı başlarken oyunu orta sahada tutmak adına yaptım. Çünkü fiziğimiz 60'tan sonra aynı şekilde cevap vermiyor. 2 santrafor oynadık cesuruz, birini çıkardık korkağız; böyle birşey yok'' diyerek karşılık verdi. ''Ekonomik oynamak zorundayız. Avrupa seviyesinde daha yüksek durumda olmalıyız'' diyen Terim, ''İspanya'nın kötü oynaması aslında bizim oyun stilimizdendi. İlk 45 dakika iyiydik. Ama gol çok önemli olmayan, boş depoyu bile dolu gibi kullanabileceğiniz bir kaynak'' diye konuştu.

30.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis