09 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Gol umudumuz Tuncay Şanlı

(A) Milli Futbol Takımı'nın 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde bugün deplasmanda Bosna-Hersek ile yapacağı önemli maçta Türkiye adına gol yollarında gözler Tuncay Şanlı'nın üzerinde olacak.

Hakan Şükür'ün futbola veda etmesinin ardından faal futbolcular içinde (A) milli forma altındaki en golcü futbolcu unvanının sahibi durumuna gelen Tuncay Şanlı, Zenica kentinde yapılacak önemli maç öncesinde, özellikle deplasmanda attığı gollerle dikkati çekiyor. (A) milli forma altında 22 golü bulunan Tuncay Şanlı, bu gollerden 17'sini Türk Milli Takımı'nın yurt dışında oynadığı maçlarda filelere göndererek, ilginç bir grafik çizdi.

HEDEFİ 51 GOLLÜ HAKAN ŞÜKÜR'Ü YAKALAMAK

Tuncay, şimdiye dek gol attığı 16 milli maçtan sadece 2'sinde Türkiye sınırları içinde gol sevincini yaşarken, diğer 14'ünde ise bu mutluluğu yurt dışında tattı. Tuncay Şanlı, Türkiye sınırları içinde gol sevinçlerini, İsviçre ile yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj rövanş maçında 3 golle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ve geçen cumartesi günü Dünya Kupası elemelerinde Estonya'ya karşı Kayseri'de yaşadı. Tuncay, millilerin Ukrayna ve Estonya ile yaptığı son 2 maçta toplam 3 kez rakip fileleri havalandırdı. Futbol yaşantısını İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City'de sürdüren 27 yaşındaki Tuncay Şanlı, (A) milli formayı giydiği 69 maçta 22 gole ulaşarak, faal futbolcular içinde ay-yıldızlı formayla en çok gol atan isim unvanının sahibi durumunda bulunuyor. 51 gollü Hakan Şükür'ün ardından, 22 golle ikinci sırada yer alan Tuncay'ı, 21 gollü Lefter Küçükandonyadis, 19 golle Metin Oktay ve Cemil Turan izliyor.

09.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YA TAMAM, YA DEVAM

  Gol umudumuz Tuncay Şanlı

  TÜRK HALKI İNANIYOR

  Nihat Kahveci'nin durumu belirsiz

  4 oyuncumuz sarı kart sınırında

  Bosna-Hersek'in uğurlu stadı

  DAUM: TÜRK MİLLİ TAKIMINA İNANIYORUM

  BOZUK ZEMİN STAT MÜDÜRÜNÜ YERİNDEN ETTİ

  ÜMİT MİLLİ TAKIMI GÜRCİSTAN'LA OYNUYOR

  MASSA'YA ZORUNLU ESTETİK AMELİYAT YAPILDI

  FEDERER ÇEYREK FİNALDE

  KEREM SAVUNMASINI VERDİ

  12 Dev Adam yüzümüzü güldürdü

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.