25 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Hugo Broos'un sabırsızlığı!

Bir teknik adam daha beş gün önce yapmadığı değişikliklerle maçı hediye ediyor, beş gün sonra aynı insan bu kez yaptığı değişikliklerle maçı da oyunu da Trabzonspor'un lehine döndürüyor.

Galatasaray maçında zamanında oyuna müdahale edemeyen Belçikalı, Avni Aker'de 25.dakikadaki değişikliklerle önce oyun dengesini lehine çevirdi, sonra da skoru. O da sahadaki görüntüye sabredemedi.

Oynanmamış 75 dakikayı dikkate aldığınızda büyük risk ama Bross doğruyu gördü bir kere. O dakikaya kadar Kayseri eğer maçı 4'lememişse onların beceri eksikliğinden. İkinci yarı Trabzonspor maçı 4'lememişse bu da Trabzonlu oyuncuların beceriksizliği. Engin-Selçuk, Yattara-Umut değişikliklerinin her ikisi için bir şey söylemek gerekse, Yattara eğer maç 2-1 Trabzon'un lehindeyken oyunda olsa TrabzonspoSr farka giderdi.

Bross, Umut'u oyuna almakla, Kayseri'ye ilk freni yaptırdı. Engin'in savrukluğunu da Selçuk'la kapattı. İlk 25 dakikada Kayserispor'un kendi ceza alanından Trabzonspor 18'ine gelmesi 30 saniye bile sürmüyordu. Burada suç sadece Engin'de değil ama onun sorumsuz sadece hücum oynama düşüncesi takımına zarar veriyor.

Trabzonspor 30 dakikadan maç sonuna kadar bu sezonki en iyi futbolunu değil ama en iyi mücadelesini verdi. Trabzonspor iyi futbol oynamıyor, oynayamaz da. Sadece iyi mücadele eder, iyi futbol için bireysel özellikli başka oyunculara ihtiyaç var. Bross'da anlamadığım bir nokta; Gabriç hayalet gibi sahada dolaşırken neden 90 dakikayı doldurduğu. Çok güçsüz, geriye yardım etmek istiyor ama gücü kuvveti yok. Kaleci Sylva'nın hali ne olacak merak ediyoruz. İyi kaleci kötü goller yer düşüncesini doğrular nitelikte, yediği golde değil ama yaptığı hatalarla bunu ispatlıyor. Belki Colman'a ayrı bir paragraf açmak lazım. Koca takımın yıldızı bu. Top alıyor, dağıtıyor, pozisyon hazırlıyor, kendisi gol atma çabası içinde. Tek eksiği her hafta bunları bize göstermemesi.

Önümüzdeki hafta Ankaraspor maçı yok. Trabzonspor bu haftayı boş geçecek. Bir takım maç oynayarak form tutar, dinlenerek değil. Avrupa maçı oynamayan Trabzonspor zaten haftada bir tek 90 dakika çıkarıyor. Umarız bu hafta ciddi bir hazırlık maçı oynarlar. En azından futbolcular ve teknik heyet, bu zamana kadarki maçları izleyip, hatalarını görürler.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

25.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YILIN DERBİSİ KADIKÖY'DE

  Fenerbahçe'nin Kadıköy'de bu sezon bileği bükülmedi

  100 yıllık rekabette ilk gol Galatasaray'dan geldi

  Hugo Broos'un sabırsızlığı!

  DAUM İLE RİJKAARD İLK KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYOR

  AZİZ YILDIRIM 13, ADNAN POLAT 1 DERBİ KAZANDI

  TURGAY ŞEREN'İN REKORU

  TÜRKCELL SÜPER LİGDE BUGÜN

  BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

  Tayfun: Trabzonspor'da oynamak kolay değil

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.