25 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Dünya İsral’e ‘dur’ demeli

“Filistin’e yol açık” sloganıyla yola çıkan Filistin’e Özgürlük Konvoyuna Amerika New York’tan katılan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Adriano Cotreras, Yeni Asya’ya yaptığı açıklamada, “Umarım, bu konvoy vicdan sahibi liderlere örnek olur. 17 ülkeden insanlar bu düşüncelerle burada. Tek isteğimiz barış. Dünya İsrail’e dur demeli” dedi.

Fİlİstİn’e Özgürlük Konvoyuna New York’tan katılan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Adriano Cotreras, “Umarım bu konvoy vicdan sahibi liderlere örnek olur. 17 ülkeden insanlar bu düşüncelerle burada. Tek isteğimiz barış. Dünya İsrail’e dur demeli” dedi.

Filistin’e Özgürlük Konvoyuna Amerika'dan katılan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Adriano Cotreras, konvoya ilişkin düşüncelerini konvoyun Ürdün durağında Yeni Asya’ya değerlendirdi. Kendisinin sosyoloji öğrencisi olduğunu belirten Adriano Cotreras, konvoy sayesinde değişik kültürlerden insanlarla tanıştığını söyledi. Adriano Cotreras, şunları söyledi: “Son 6-7 senedir İngiltere’de Filistin’e özgürlük çalışmaları var. Biz de bu çalışmalardan haberimiz olunca katılma kararı aldık. Arkadaşlarımızla birlikte konvoya İngiltere’den katıldık. Konvoyun geçtiği yerlerde birbirinden çok farklı kültürlerden insanlarla karşılaştık. Hepsi bize büyük ilgi gösterdi. Özellikle Türkiye’deki ilgi inanılmazdı. Bizi gören herkes kucaklaşıp sarılmak istedi. Bu bizim çok da alışkın olmadığımız bir durum. Ama insanlar Filistin’e karşı duydukları ilgi ve duyarlılığı bu şekilde gösterdi. Bundan çok büyük mutluluk duyduk. Bu hareket savaşlara karşı. Ben de savaşlara karşıyım. Bu yüzden bu konvoya katıldım. Gazze’de yıllardır süren bir savaşım mağduru olan insanlara bir yararım dokunursa kendimi mutlu hissedeceği. Bu yolculuk benim için hayatımın en anlamlı yolcuğu.”

OBAMA, ÜMİTLERİ BOŞA ÇIKARMAMALI

Adriano Cotreras, kendisinin Jamaika doğumlu Orta Amerika asıllı bir Amerikan vatandaşı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Benim ülkem Amerika dahil demokrasiye saygı yok. Filistin halkı demokratik bir seçim yaptı. Ancak halkın seçtiği politikacıları İsrail acımasızca cezalandırdı. Oysa bu seçimler uluslar arası gözlemciler denetiminde yapılmıştı. Özellikle Başkan Bush’un savaşçı tutumu sebiyle Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de savaşlar devam etti. Baba Bush da aynısını yaptı. Başkan Cilinton biraz daha barışçı, para politikalarına ağırlık verdi. Bu yüzden sevildi. Ama istenilen anlamda barışa hizmet edemedi. Başkan Obama seçilince insanlar dünya barışı için umutlandı. Ancak Başkan Obama da aynı politikkaları sürdürüyor. Amerika’nın değişmez politikası daha fazla para. Obama’nın Afganistan’a ağırlık vermesi onun için kötü bir sınav. Barış adamı böyle yapmamalıydı. Barıştan ve özgürlüklerden yana tavır almalıydı. Aynı şekilde Filistin ve Gazze de Obama için bir sınav, buralara barış gelmeden insanlığın vicdanı rahat edemeyecektir. Umarım bu konvoy vicdan sahibi liderlere örnek olur. 17 ülkeden insanlar bu düşüncelerle burada. Tek isteğimiz barış. Dünya İsrail’e dur demeli.”

MUSTAFA GÖKMEN

25.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kardinal minare yasağına karşı

  Dünya İsral’e ‘dur’ demeli

  Filipinler’de gemi kazası: 3 ölü

  BM’den Eritre’ye yatırım kararı

  ABD’deki Müslümanlardan Obama’ya mektup

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl