25 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yeni parti de kurtaramadı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının PKK’nın sivil oluşumuna yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’ı kapsayan 11 ildeki operasyonlarda aralarında belediye başkanlarının da olduğu çok sayıda BDP'li gözaltına alındı.


KAPALI DEVRE İŞLEYEN SİSTEM ÇÖKTÜ

Son olarak Arınç'a suikast girişimi iddiasıyla gözaltına alınıp bırakılan iki subayla ilgili olarak yapılan Genelkurmay açıklamasında “Suikast için de

33 erle ilgili soruşturma yok

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının halen hapiste bulunan Şemdin Sakık’ın ifadesini almasının s


  TSK, kendi kendini yıpratıyor

SİNEMA sanatçısı Lale Mansur, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Trabzon’da medyayı ve aydınları hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Mansur, “Hala parmağını sallayarak konuşuyor.


  Uzman çavuş taburcu oldu

TOKAT'IN Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda ağır yaralanan Uzman Çavuş Yusuf Öztürk, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) taburcu edildi.


  Polise cop ve biber gazı dersi

KONYA’DA görevli polis memurlarına, asayiş olaylarında bıçak, silâh, sopalı saldırılara ve darp girişimlerine karşı neler yapmaları gerektiği öğretiliyor.


  Tahkikat sonucunu bekliyorum

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘’Türkiye’de bir siyasi şahsiyete karşı, bir başbakan yardımcısına karşı, hele hele Türkiye’nin en güzide, en onurlu ve en disiplinli kurumu silahlı kuvvetler içerisinde böyle bir yanlışlık yapacak kimsenin olmadığına bütün gönlüyle inanmak istediğini’’ belirterek ‘’Ama bunu bir adli tahkikat sonucunda vereceğime de inanıyorum ve o günü de bir an evvel hasretle bekliyorum’’ dedi.


  Rumlar, Türkiye-AB ilişkilerini bozdu

Düşünce kuruluşu Center for European Reform (CER), Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin elindeki veto kozunu kullanarak AB’nin Türkiye ve NATO ile olan ilişkilerini karışıklığa sürüklediğini belirtti.


  Uygur avı durdurulsun

BağImsIz Doğu Türkistanlılar Birliği Genel Başkanı Abdulmecit Avşar, Tayland ve Kamboçya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine sığınan Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin Çin’e iade edilmesini kınadı.


  İşverenden, işçinin “eylem” kararına tepki

Türkİye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş tarafından açıklanan ‘’eylem’’ kararının ‘’kanunlara aykırı’’ olduğunu öne sürdü. Kudatgobilik, yaptığı yazılı açıklamada, Türk-İş’e bağlı sendikalara üye işçilerin, ‘’Her Cuma günü işe geç başlama’’ yönünde aldığı eylem kararını eleştirdi.


  Akdamar Kilisesi 12 Eylül’de ibadete açılıyor

Van Valisi Münir Karaloğlu, 12 Eylül 2010 tarihinde bütün Ermeni vatandaşları Akdamar Kilisesi’nde ibadete beklediklerini söyledi.


  Emekli astsubay gözaltına alındı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi hastanesi bahçesinde havaya ateş açılması olayıyla ilgili emekli astsubay olduğu bildirilen bir kişi gözaltına alındı.


  Emekli aylıklarına zam için kanun teklifi

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, emekli, dul, yetim, malul ve şehit aylıklarının 1 Ocak’tan itibaren 300 lira arttırılarak ödenmesi için yasa teklifi hazırladı.


  Kurban yolsuzluğunda 20 tutuklama

’Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı’’ iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin 20’si tutuklandı.


  Bir gazeteciye daha saldırı

Çorum’da yerel bir gazetenin genel yayın yönetmeni, evinin önünde uğradığı saldırıda burnu ve bacağı kırıldı.


   2. el araç satış ve devri noterden

İkİncİ el araçlarda satış ve devirlerinin işlemlerinin noterler tarafından yapılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.


  Elektrik direği devrildi, tren seferleri aksadı

Eskİşehİr’de yük treninin, demir yolu hattının elektrik direğine çarpması sonucu direk devrilince tren seferleri aksadı.


  Reçetedeki eksikliğin faturası hastaya

ECZACILARIN, ‘’reçetelerdeki eksiklikler’’ sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ödeme yapmayacağı gerekçesiyle ilâç verme konusunda tereddüt etmesi, hastaların ilâç bedelini cebinden ödemesine yol açıyor.


  SAYIN BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP

Sayın Başbakanım, Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir eczayım. 25 yıldır mesleğimi kesintisiz İstanbul’da icra ediyorum.


  Rusya’da İslâm merkezi açılıyor

Rusya Müslümanları arasında doğru ve dengeli bir İslâm anlayışının gelişimi için faaliyet gösterecek olan “Al-Vasatiya” isimli bir İslâm merkezi açılıyor. Kuveyt’te “Rusya-İslâm Dünyası” stratejik vizyon grubunun 5. toplantısında, Rusya ve İslâm dünyası arasındaki ilişkiler, günümüzdeki sorunlarla ilgili çözüm yolları masaya yatırıldı. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev katılımcılara tebrik mektubu gönderdi.


  Orkideler tehlikede

Bİtkİ dünyasının en dikkat çeken varlıklarından biri olan ve Türkiye’de bugüne kadar bilinen 175 orkide türünden çoğu endemik olan 50’ye yakınının, yok olma tehlikesine karşı koruma altına alınması gerektiği bildirildi.


  Doktorlar 17 yıldır hastalığa teşhis koyamadı

Osmanİye’nİn Kadirli ilçesinde et beni şeklinde vücudunun her yerinden yaralar çıkan Mehmet Doğan’ın hastalığına teşhis konulamıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl