25 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Osmanlı bindallısına rakip çıktı

Son yıllarda kına gecelerinde abiyenin yerini alan Osmanlı bindallısına talep artınca Hindistan’dan ithal edilen, üzerinde Türk motifi bulunmayan ürünlerin, ucuzluğu sebebiyle daha fazla tercih edildiği bildirildi. Eskiden gelinlik kıyafetlerde, yöresel giysilerde, yorgan ve örtülerde kullanılan bindallı, orijiinal haliyle Osmanlı döneminden bugüne kadar geldi.



Hakkârili öğrenciler TİKAV’la kitaba kavuştu

TİKAV (Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı) mezun öğrencilerinden Ömer Tatlı; Hakkâri Durankaya Cumhuriyet YİBO (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) adına başlattığı “kitap kampanyası” sonucunda, okulunda kütüphane kurmanın yanı sıra; bağışlanan kitapların bir bölümünü bir ilköğretim okulu ve iki liseye armağan ederek, Hakkâri’deki 4 okulu kitaba kavuşturdu.



Kerbelâ’nın hüznü notalara taşındı: Muharremiye

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Kerbelâ matemini ve Ehl-i Beyt sevgisini konu alan 12 eserden oluşan yeni bir albüm yayınladı.



Mehmet Âkif bilgi şöleni

TÜRKİYE Yazarlar Birliği’nin gelenekleştirdiği Mehmet Âkif bilgi şölenlerinden dördüncüsü bugün Gençlik Parkı Büyükşehir Belediyesi Necip Fazıl salonunda başlıyor.



Bahçelievler Belediyesinden “4. Kısadan Hisse” film günleri

BAHÇELİEVLER Belediyesi, Kültür Müdürlüğünce, bu yıl 4.si düzenlenecek olan “Kısadan Hisse” Kısa Film Günleri bu yıl yine Türk Sineması’na özgün isimlerin katılması ve sinema sektörüne tanıtılması amacıyla başlıyor.



Mine Vardan’ın resim sergisinin açılışını oğlu yaptı!

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın annesi Mine Vardan, Porf. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın gelini Şeyma Yalçıntaş, Muazzez Bayat ve Aysun Özkan’ın 4 yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalardan oluşan karma resim sergisi İstanbul Kadıköy Rıhtım İskelesi’nde san'at severlerle buluştu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl