25 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

GAP sulansın, göç dursun

TBMM Genel Kurulunda, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizliğin, küresel krizle birlikte bütün dünyada yükseldiğini, bir çok ülkede bu oranların ikiye katlandığını ifade etti. Şimşek, işsizliğin çözümü için bazı tedbirler aldıklarını kaydetti.

GAP, DAP gibi projelere, kriz olmasına rağmen kaynak aktarımını sürdürdüklerini, 2010 yılında bu kaynakları daha da arttıracakları ifade eden Şimşek, bunların da işsizliğin çözümünde önemli faktörler olacağını dile getirdi.

Bu projelerin istihdama yönelik projeler olduğunu kaydeden Şimşek, şunları söyledi:

‘’Örneğin, GAP kapsamındaki 1,8 milyon hektarlık alan sulanırsa, hektar başına bir kişi istihdam edilse, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne göç olur.

İşsizliği çözmenin bir kaç boyutu var. Bunlardan biri eğitim. Eğitim konusunda, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın ihtiyacını karşılayabilmek için çalışmak gerekiyor. Bu uzun vadeli. Kısa vadede yapılan, meslek edindirme kursları var. Bunların etkileri yakında görülecek. İşsizlerin yüzde 57’si lise altı eğitime sahip. Dünya ile rekabet etmeliyiz. Dünya ile lise altı eğitimle rekabet edemeyiz. Bu nedenle, bu işin eğitim boyutu da var. Bunun yanında teşvik boyutu da var. Yapılması gerekenleri yapıyoruz.’’

ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARI

TASARININ ‘’kadroların kullanımına ilişkin esasları’’ düzenleyen 22. maddesi, AKP milletvekillerinin verdiği önergelerin kabul edilmesiyle değiştirildi. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi dışındaki boş öğretim elemanı kadrolarına, açıktan veya naklen yapılacak atama sayısı arttırıldı. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi dışındaki boş öğretim elemanı kadrolarına, çeşitli sebeplerle kurumlarından ayrılan öğretim elemanı sayısının yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde açıktan veya naklen atama yapılabilecek.

Ayrıca, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının ilgili mevzuatları uyarınca, vergi ve sosyal güvenlik alanlarında münhasıran teftiş, denetim ve soruşturma görevlerini yerine getirmek amacıyla ihdas edilmiş kadrolardan yardımcı ve stajyer kadrolarına yapılacak atamalar da sınırlamaya tabi olmayacak.

25.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  GAP sulansın, göç dursun

  Türkiye, 150 milyar dolar fakirleşti

  İkinci el araçlarda satış işlemlerini noterler yapacak

  Sahte fatura denetimleri başlayacak

  Gıda krizi yaşanabilir

  İş adamları 2010 yılından umutlu

  Esnafın umudu özel günler

  Yunanistan 2010 bütçesini onayladı

  Krizde, erken toparlanan ülkeyiz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl