25 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

GOLÜN ADI GALATASARAY

TÜRKCELL Süper Lig'de, 2009-2010 sezonunun ilk yarısında Galatasaray en golcü takım olurken, filelere 35 gol gönderdi. İlk yarıda toplam 36 puan toplayan sarı-kırmızılılar, sahada 2-0 kazandıkları Ankaraspor maçının hükmene (3-0) dönüşmesiyle birlikte toplam 36 gole ulaştı. Bu arada, Galatasaray'ın 2 golünü de Kayserisporlu Makukula ve Denizlisporlu Burak kendi kalelerine attı.

Sarı-kırmızılı ekipte ilk yarıda 9 gole ulaşan Kewell, en fazla fileleri havalandıran oyuncu oldu. Kewell'ı, 7 gole ulaşan Kongolu forvet Nonda takip ederken, sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Baros'un 5, Arda'nın ise 4 golü bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekip, daha sonra federasyonun 3-0 hükmen tescil ettiği Ankaraspor maçını 2-0 kazanmış, burada Kewell ve Nonda gol atmıştı.

10 GÜNLÜK İLK YARI TATİLİ BAŞLADI

Süper Lig'de ilk yarı ve Ziraat Türkiye Kupası grup ilk maçlarının ardından futbolda verilen ara nedeniyle Galatasaraylı futbolcuların 10 günlük devre arası tatili başladı. Sarı-kırmızılılar, devre arası hazırlık kampı çalışmaları için 3 Ocak'ta İstanbul'da toplanıp, 4 Ocak'ta Antalya'ya gidecek. Antalya'da Concord Otel'de konaklayacak sarı-kırmızılı ekibin kampı, 9 Ocak'ta sona erecek. Galatasaray'ın 9 Ocak'ta Antalya'dan Samsun'a hareket edeceği, 10 Ocak'ta Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu 2. hafta maçında Orduspor ile karşılaştıktan sonra İstanbul'a döneceği bildirildi.

Kaleci Aykut: 4 haftada 1 maç oynamak zor

GALATASARAY kalecisi Aykut Trabzonspor önünde ilk yarıdaki mükemmel oyunlarını ikinci yarıya taşıyamadıklarını söyledi. Daha önce Galatasaray'da en önemli kupaları yabancı kalecilerin getirdiğini dile getiren Aykut, ''Bu bizim aklımızda kaldı, ama zaman değişti, Türk kaleciler de artık başarabilir. 4 haftada bir maç oynamak zor bir şey. Bahane aramıyorum, ama bunun için her idmanda herkesten daha fazla çalışmak için çaba harcıyorum'' diye konuştu. Maçta ikinci yarı oyuna giren Berkin'e de övgüler yağdıran Aykut, ''Uzun vadede Galatasaray için büyük bir yatırım olacak'' dedi.

Sarı-kırmızılı futbolculardan Ayhan da yabancı oyunculardan yoksun sahaya çıktıklarını, ancak takımda çok fazla forma şansı bulamayan futbolcuların da böylece kendilerini gösterme şansı bulduklarını söyledi. Ayhan, maçta herkesin elinden geleni yaptığını dile getirdi.

25.12.2009


 

F.Bahçe'nin golcüleri Alex ve Guiza

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonu ilk yarısının lideri Fenerbahçe için ilk yarıdaki maçların son 15 dakikaları belirleyici oldu.

Sarı-lacivertli ekip ligde yaptığı 16 maçta 76-90. dakikalar arasında rakip filelere 10 gol atarken, aynı süre aralığında kalesinde toplam 6 gol gördü. Sarı-lacivertlilerin gol attığı ve yediği dakika aralıkları şöyle: Sarı-lacivertliler, sezonun ilk yarısında toplam gollerinin 16'sını iç sahada atarken, rakip sahalarda 12 gol kaydetti. İç saha maçlarında kalesinde 7 gol gören Fenerbahçe, deplasmanlarda ise 10 gol yedi. Fenerbahçe'nin ilk yarıda en golcü isimleri, 7'şer golle Alex ve Güiza oldu. Bu iki futbolcuyu 4 golle Semih ve 3 golle Kazım takip ederken, Lugano 2, Emre, Dos Santos, Gökhan, Vederson ve Cristian'ın 1'er golü bulunuyor.

25.12.2009


 

Trabzon'da umutlar ligin 2. yarısına kaldı

TRABZONSPOR bu sezon Avrupa Kupası, Turkcell Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda arzu ettiği sonuçları alamadı.

İlk olarak UEFA Avrupa Ligi'ne kalma hedefini gerçekleştirmek isteyen bordomavililer, sezon başında play-off turunda Fransa'nın Toulouse FC takımı ile eşleşti. Sahasında rakibine 3-1 yenilen bordo-mavililer, deplasmanda 1-0 kazanmasına karşın UEFA Avrupa Ligi'ne kalamayarak Avrupa kupalarına erken veda etti. Lige ise şampiyonluk hedefiyle başlayan bordomavililer, ligin ilk yarısında 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 27 puan toplarken, ligde 6. sırada kendine yer bulabildi. Karadeniz ekibi, ligin ilk yarısını lider kapatan Fenerbahçe'nin 10 puan gerisinde kalarak zirve yarışından uzaklaştı. Bordo-mavililer, geçen sezonun ilk yarısını 35 puanla lider Sivasspor'un gerisinde ikinci sırada tamamlamıştı. Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmek istediğini açıklayan Karadeniz ekibi, önceki akşam Galatasaray'a karşı deplasmanda 2-1 kaybederek grup maçlarına kötü bir başlangıç yaptı.

GÜNEŞ KIZDI:

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray karşısında hem skordan, hem oyundan memnun olmadığını söyledi. Güneş, ''Topa, sahaya, hakeme, havaya suçu atmayı doğru bulmuyorum. Futbolcuysanız, oynayacaksınız. Anlayışı değiştirmeyi düşünüyorum, futbol oynama arzusunu yukarı çıkarmalıyız. Şu andaki oyun bize yetmez" dedi.

25.12.2009


 

NBA'DE ERSAN YÜKSELİŞTE, HİDAYET VE MEHMET İNİŞTE

NBA'DE forma giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, ligde bu sezon gösterdiği performansla göz doldururken, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'un performanslarındaki düşüş dikkati çekiyor.

Ligdeki ikinci sezonunu geçiren İlyasova, ilk sezonuna oranla hem takımı Milwaukee Bucks'a hem de NBA'e ısınmış görünüyor. Ersan, ligde ilk kez yer aldığı 2006-2007 sezonunda 66 maça çıkarken, 6.1 sayı, 2.9 ribaunt ve 0.7 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. Genç yıldızın, bu sezonki istatistiklerine bakıldığında ilk sezonundaki istatistiği geçeceği görünüyor. Ersan, ligde şu ana kadar henüz 26 karşılaşmaya çıkmasına rağmen toplamda 318 sayı, 57 hücum ve 136 savunma olmak üzere 193 ribaunt, 34 asist, 23 top çalma ve 8 blok rakamlarına ulaştı. Milli basketbolcu, ligde bu sezon 12.2 sayı, 7.4 ribaunt ve 1.3 asist ortalamalarını yakaladı.

NBA'de forma giyen diğer milli basketbolcular Mehmet Okur ile Hidayet Türkoğlu'nun performanslarında ise Ersan İlyasova'nın aksine düşüş gözleniyor. Geçen sezon Orlando Magic ile final serisi oynayan ve bu seride takımının en etkili ismi olarak göze çarpan Hidayet Türkoğlu, yeni takımı Toronto Raptors'da aynı performansı şu ana kadar yakalayamadığı göze çarpıyor. Türkoğlu, yeni takımı Toronto Raptors formasıyla 20092010 sezonunda şu ana kadar oynadığı 29 karşılaşmada 14 sayı, 4.7 ribaunt ve 4.2 asist ortalamalarını elde etmiş durumda.Utah Jazz takımında forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur ise takımı adına geçen sezon çıktığı 72 karşılaşmada, 17 sayı, 7.7 ribaunt ve 1.7 asist ortalamalarıyla oynadı. Mehmet bu sezon forma giydiği 24 maçta 12.5 sayı ve 6.5 ribaunt ortalamalarıyla oynuyor.

25.12.2009


 

Bobo yılbaşı alışverişinde

BEŞİKTAŞ'IN Brezilyalı, golcü oyuncusu sezonun ardından soluğu alışverişte aldı.

Sponsoru Lotto'nun Forum İstanbul'daki mağazasını ziyaret eden oyuncu devre arası tatiline yeni yıl alışverişi ile başladı. Bu arada kendisini mağazada alışveriş yaparken gören hayranlarına da imza dağıttı ve birlikte fotoğraf çektirdi. Bobo, Lotto'nun Forum İstanbul Mağazasında'ydı. Alışverişe eşi ve kardeşi ile gelen başarılı oyuncu mağazaya kendisini görüpte gelen hayranlarını da kırmadı.

25.12.2009


 

Ersen Sivas'ı bırakıyor

SİVASSPOR'UN golcü oyuncusu Ersen Martin, Sivas'a uyum sağlayamadığını belirterek, İspanya, Almanya ve Türkiye'den bazı kulüplerden teklifler aldığını, takımdan ayrılabileceğini söyledi.

Sivasspor'un sezon başında İspanya'nın Recreativo Huelva takımından transfer ettiği ve 2 yıllık sözleşme imzaladığı Ersen Martin, Sivas'a uyum sağlayamadığı gerekçesiyle takımdan ayrılmayı düşünüyor. Ersen Martin'in, İspanya veya Almanya'da futbol yaşamını sürdürmeyi planladığı öğrenildi.

25.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl