26 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Konvoya Mısır’dan engel

MIsIr, konvoy ekibini getirecek gemiye izin vermedi. Mısır’ın engellemesi sebebiyle konvoy ekibi Akabe’de geceyi geçirmek zorunda kaldı. Ekiptekiler bir ateş yakarak etrafında toplandı. Ekibin bir kısmı uyku tulumlarıyla sokakta yatarken yer bulanlar araçlarında geceyi geçirmek zorunda kaldılar.

Konvoyun Kızıldeniz üzerinden Mısır'daki Nuvaybe Limanına geçmesi için Mısır hükümetinden izin çıkması bekleniyor.

Konvoyun Türkiye organizatörü İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Biz Mısır izin verene kadar burada bekleyeceğiz. Gerekirse Mısır Konsolosluğunun önünde toplanıp Mısır’ı protesto edeceğiz” dedi.

Konvoyda bulunan Amerika ve İngiliz vatandaşları ise gerekirse arabalarını yakacaklarını ifade ettiler. Amerika ve İngilizler, ülkelerinde Mısır aleyhine protesto eylemleri başlatacaklarını belirttiler. Konvoyun yurt dışı organizatörü George Galloway ise “Biz Gazze’ye girmek için binlerce kilometre yollardan geldik. Burada bekleyişimizi sürdüreceğiz. Ama Mısır izin vermezse protesto eylemlerine başlayacağız. Hem şuan bulunduğumuz Akabe’de hem de Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim eylemimiz son derece insanî bir hareket. Kimseye bir düşmanlığımız yok” diye konuştu.

Konvoy ekibinin bu geceyi de arabalarında veya açık alanda geçirmesi bekleniyor. Konvoy ekibinde bulunanlar, Gazze’ye geçeceklerine inanıyorlar. Hiçbiri ümitsizliğe kapılmıyor. Konvoy ekibindekiler “Biz gemileri yaktık. Geri dönüş yok” diyorlar.

MUSTAFA GÖKMEN / AKABE

26.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Konvoya Mısır’dan engel

  Saldırıya uğrayan Papa’nın sağlığı iyi

  Gazze’de Selefî lider firar etti

  ABD ile Tayvan arasında füze anlaşması

  Pakistan, ilk kez Hıristiyanların Noel’ini kutladı

  Domuz gribinden toplam 11 bin 516 kişi öldü

  Hindistan’da köprü çöktü: 17 ölü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl