30 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Beşiktaş 8.3, Barcelona 110 milyon avro kazandı

UEFA eleme turları kulüplerin cebini doldurdu. Şampiyonlar Ligi Resmi Sponsoru MasterCard tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nden en büyük geliri elde eden futbol kulübü, 11,5 milyon avro ile Fransa'nın Bordeaux kulübü oldu. Bordeaux'yu 11,1 milyon avro ile İngiltere'den Chelsea ve İtalya'dan Fiorentina takip etti. Eleme turlarında oynamaya hak kazanamayarak UEFA Avrupa Kupasında mücadele edecek kulüplerin alacağı para ödülleri sıralamasında ise 9,5 milyon avro ile Juventus ve Unirea Urziceni, ilk sırada yer alırken Türkiye'den Beşiktaş'ın 8,3 milyon avro ödül kazandığı belirtildi.

Araştırmaya göre, Şampiyonlar Ligi eleme turlarına çıkan takımların ortalama kazancı 50 milyon avro olurken, eleme turlarına çıkmaya hak kazanamamış kulüplerin katılımlarından dolayı kulüp başına ortalama gelirleri 32 milyon avro olarak tahmin ediliyor.

Araştırmaya göre İngiltere, İtalya ve İspanya 2009 yılında Şampiyonlar Ligi'nden en fazla gelir elde eden ülkeler oldu. İngiltere, 2009 finalisti Manchester United ve 2009 grup turuna katılan dört takımı ile 129,5 milyon avro para ödülü kazanırken, İtalya, geçen sezon eleme turuna katılan üç takım ve bu yılın grup turunda yer alan dört takım ile 104 milyon avro, İspanya ise, geçen yılın kupasını kaldıran Barcelona ve 2009 grup turunda mücadele eden dört takımı ile 96,9 milyon avro kazandı. Türkiye'nin kazandığı ödül ise Beşiktaş sayesinde 8,3 milyon avro oldu.Geçen sezon Türkiye'nin elde ettiği gelir 14,6 milyon avroydu.

UEFA'nın, Şampiyonlar Ligine katılmaya hak kazanan her takımı 3,8 milyon avro ile ödüllendirdiğine dikkati çekilen araştırmaya göre UEFA ayrıca, grup turuna katılımdan ötürü maç başına 550 bin avro olmak üzere toplam 3,3 milyon avro veriyor. Grup turunda her galibiyetin değeri 800 bin avro iken her bir kura değeri 400 bin avro. Araştırmaya göre ilk eleme turuna çıkış, 3 milyon avro ile ödüllendiriliyor. Tüm maçlarını galibiyetle sonuçlandırarak eleme turuna çıkmaya hak kazanan taraflar, sadece para ödülü olarak 14,9 milyon avroyu garantiliyor.

Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran kulüp toplam 31.2 milyon avro kazabilecek. Haziran ayında Roma'da oynanan Şampiyonlar Ligi Finalinin galibi olan Barcelona 110 milyon avrodan fazla kazandı. Şampiyonlar Ligi ekonomisi, geçen yıl Almanya'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası ile aynı seviyeye geldi. Her kulübün içinde olmak istediği bu ligin Avrupa ekonomisindeki değeri 6 milyar avro'ya ulaştı.

[email protected]

EROL DOYRAN

30.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş 8.3, Barcelona 110 milyon avro kazandı

  BOLT İTALYA'DA YILIN SPORCUSU

  MESZÖLY: TRAPATTONİ TÜRKİYE İÇİN YANLIŞ SEÇİM

  UNO CUP 2010 BASKETBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

  ERTUĞRUL SAĞLAM BURSA'DA YILIN HOCASI

  BEŞİKTAŞ GURBETÇİ RAMAZAN'LA ANLAŞTI

  Benitez: Arda'yı alabiliriz

  İsmail: 5 puan fark kapanır

  Trabzonspor'dan hayali transferlere yalanlama

  İbrahim Yattara haftaya ameliyat olacak

  Atalay: Olimpiyat tesislerle gelir

  Santos: Real'in beni istemesini bilmek güzel

  F.Bahçe: Kewell'e ilgilenmiyoruz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl