18 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

A Millî Takımın hocası Hiddink

A MİLLİ Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Hollandalı Guus Hiddink oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, Amsterdam'da Hollandalı teknik adam ile bir araya gelen TFF Başkanı Mahmut Özgener ve TFF 1. Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın, Hiddink ile 2 yılı opsiyonlu toplam 4 yıllık görev süresi konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Hiddink'in sözleşmesinin 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren geçerli olacağı kaydedildi. Hiddink'in yardımcılıklarını milli takımın eski antrenörlerinden Oğuz Çetin ile Engin İpekoğlu ve adı daha sonra açıklanacak Hollandalı bir antrenörün yapacağı belirtildi. Oğuz Çetin'in dün anlaşmadan sonra Hiddink ile teknik konularda görüş alış verişinde bulunduğu ifade edildi. Teknik direktörlüğe 1982 yılında Hollanda'da başlayan Guus Hiddink, Hollanda, Güney Kore, Avustralya ve Rusya Milli Takımlarının teknik direktörlüğü görevinde bulundu. 1998'de Hollanda, 2002'de de Güney Kore takımları ile Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı yaşayan Hiddink'in çalıştırdığı Rusya Milli Takımı, 2008 yılındaki son Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmişti. Hiddink, 1990-91 sezonunda Fenerbahçe'de de teknik direktörlük yaptı. Öte yandan Guus Hiddink'in, Hollandalı yardımcısı ve Oğuz Çetin'in kadrosunda olması için ısrarcı olduğu ortaya çıktı. turkiyemax.com'un haberine göre Guus Hiddink'in, pazarlıklar sırasında maddi konular kadar ekibi içinde pazarlık yaptığı iddia edildi. Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde takım kaptanı olan Oğuz Çetin'den vazgeçemediği belirtilen Hollandalı teknik adamın, ''Oğuz Çetin mutlaka benimle çalışmalı'' şartıyla Türkiye'ye evet dediği belirtildi.

18.02.2010


 

UEFA'DA ÇİFTE HEYECAN

GALATASARAY, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında bugün deplasmanda İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile karşılaşacak.

Başkent Madrid'deki Vicente Calderon Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak maçı Rus hakem Alexei Nikolaev yönetecek. Karşılaşma D Smart'tan şifreli olarak naklen yayınlanacak. Maçın rövanşı 25 Şubat Perşembe günü İstanbul'da oynanacak ve kupada 3. tura yükselecek ekip belli olacak.Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 65, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 231 maç oynadı. Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 231 maçta 89 galibiyet ve 84 yenilgi alırken, 58 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde (F) Grubu'nda oynadığı son karşılamada Avusturya'nın Sturm Graz takımına deplasmanda 1-0 yenilmişti.

FENERBAHÇE, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında bugün deplasmanda Fransız temsilcisi Lille ile karşılaşacak. Lille kentindeki Lille Metropole Villeneuve d'Ascq Stadı'nda TSİ 20.00'de başlayacak maçı, İspanyol hakem Eduardo Iturralde Gonzalez yönetecek. D Smart karşılaşmayı şifreli olarak naklen ekrana getirecek. Maçın rövanşı 25 Şubat Perşembe günü İstanbul'da oynanacak ve kupada 3. tura yükselecek ekip belli olacak. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de yer aldığı sarılacivertli kafile, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan özel uçakla Lille'e uçtu. Fenerbahçe'de tedavileri süren ve takımdan ayrı çalışan Emre ile Lugano, önceki gün takımla başladığı çalışmanın sonundaki taktik çalışmaya hafif sakatlığı nedeniyle katılmayan Cristian, 19 kişilik maç kadrosuna alındı. Trabzonspor formasıyla ligin ilk yarısında Avrupa kupası maçı oynadığı için Fenerbahçe'de Avrupa maçına çıkamayacağı belirtilen Gökhan Ünal, Lille maçı kadrosuna yer almadı. Gökhan Ünal'ın yanı sıra tedavileri süren Uğur, Ali ve Deivid da Fransa'ya götürülmedi.

18.02.2010


 

G.Saray Türkiye'nin Juventus'u

İSPANYOL basını, UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid'in rakibi olan Galatasaray'ı tanıtırken, ''Türkiye'nin Juventusu'' ifadesini kullandı.

As gazetesi, Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük ''futbol okullarından biri'' olduğunu belirterek, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetten de bahsetti. Galatasaray'ın İtalya'nın Juventus takımının stiline yakın olduğunu yazan gazete, sarı kırmızılıların Türkiye'de en çok taraftarı olan takım olmasına karşın kendi şehirleri İstanbul'da en çok taraftara sahip olamadıklarını ifade etti. Yapılan değerlendirmelerde, Galatasaray'ın iyi bir kadoruya sahip olduğu belirtilerek, Barcelona'dan tanıdıkları teknik direktör Frank Rijkaard ile Atletico Madrid'in eski kaleci Leo Franco öne çıkarıldı.

18.02.2010


 

Trabzon'dan Bursa'ya tepki

TRABZONSPOR Yönetim Kurulu, 15 Şubat Pazartesi günü Bursaspor ile deplasmanda yapılan karşılaşmada oyuncuları Egemen Korkmaz'a tribünlerden gösterilen tepkinin ve maçın ardından bordo-mavili taraftarları taşıyan otobüslerin taşlanmasının, geliştirilmeye çalışılan dostluk bağları adına olumsuz görüntüler olarak öne çıktığını bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Bursaspor maçı ve sonrasında yaşanan bazı görüntülerin Fair-play ruhuyla bağdaşmadığı ifade edilerek, ''Bursaspor karşılaşması öncesinde yönetim kurulumuz ve teknik heyetimiz tarafından iki kent arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesi adına mesajlar verilmesine rağmen müsabaka süresince yaşanan bazı gelişmeler bizleri fazlasıyla üzmüştür. Özellikle oyuncumuz Egemen Korkmaz'a 90 dakika boyunca gösterilen tepki ve maçın ardından taraftarlarımızı taşıyan otobüslerin taşlanması, geliştirmeye çalıştığımız dostluk bağları adına olumsuz görüntüler olarak öne çıkmıştır'' denildi.

18.02.2010


 

TOROĞLU BU DEFA SİYASİ YORUM YAPTI

RADYO ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD)'nin "2009 Medya Oscarları Ödülleri töreninde 'Yılın En İyi Spor Programı' ödülüne layık görülen program sunucusu Erman Toroğlu, Türkiye'nin enteresan bir ülke olduğunu belirtti.

Toroğlu, "Bu ülke başbakanını asıyor ama daha sonra havaalanına, caddeye ismini veriyor. İnsanları hapse atıyor, sonra başbakan yapıyor." dedi. Ankara Rixos Otel'de düzenlenen RTGD'nin 2009 Radyo Televizyon Oscarı ödül töreninde Lig TV'de yayınlanan 'Maraton' programı 'Yılın En İyi Spor Programı' ödülüne layık görülürken, program sunucuları Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka, ödülü MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay'ın elinden aldı. Toroğlu, ödülü alırken, Rixos Oteli'nin bulunduğu binanın Emekli Sandığı'nın binası olduğunu hatırlatarak, 60'lı yıllarda bu binanın yapımında çalıştığını belirtti. ''Türkiye, enteresan bir ülke'' diyen Toroğlu, ''Bu ülke başbakanını asıyor ama daha sonra havaalanına, caddeye ismini veriyor. İnsanları hapse atıyor, sonra başbakan yapıyor. Bu ülke öyle enteresan bir ülke ki bana önce kol saati veriyor, sonra ödül.'' diye konuştu.

18.02.2010


 

Rijkaard'ın taktiği sonucu etkiler

Galatasarayın bugünkü rakibi Atletico Madarid hızlı ve tempolu oynayan bir takım. İspanyanın en iyi 3. takımı olmakla beraber en ateşli taraftara sahip.

Zira bunu 2-1 yendikleri Barcelona maçında ispatladılar. Bu maçta Galatasaray'ın saha içerisinde en iyi yapması gereken şey savunma olacak. Özellikle top rakipdeyken savunma oyuncularının çizgi hattına çok dikkat etmesi ve hata yapmaması gerekir. Aksi halde Aguero, Simao ve Forlan savunmanın arkasına çok iyi sarkan ve ceza sahası içinde iyi şutlar atabilen oyuncular. Bu üçlüyü Galatasaray kademeli savunma ile karşılamalı. Galatasaray gibi Atletico Madrid'in de savunması iyi sayılmaz. Bilhassa solbek oyuncuları Antonio Lopez formsuz ve bir türlü kendinden bekleneni veremiyor. Bu oyuncunun karşısında oynayacak olan Keita'ya çok iş düşüyor. Hava toplarında da yeterince iyi değiller. Savunmanın göbeğinde görev yapan iki oyuncuları ağır kalıyor. Rijkaardın bu maçtaorta sahayı çok kalabalık tutması gerekir. Eğer bir çılgınlık düşünüp yine 433 taktiğini denerse formda bir Atletico Madrid, Galatasaray'a unutamayacağı bir kabus yaşatabilir. Türkiye'de oynadıkları maçlarda bekleneni veremeyen Elano ve Dos Santos'un performanslarının üzerine çıkarak oynaması lazım.

Güven Ardahan

18.02.2010


 

ABD- Türkiye özel maçı 29 Mayıs'ta oynanacak

A MİLLİ Futbol Takımı'nın 29 Mayıs'ta Philadelphia'da ABD ile özel maç yapacağı bildirildi. Amerikan futbolu takımı Philadelphia Eagles yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre karşılaşma, takımın maçlarını oynadığı, kısaca ''The Linc'' olarak bilinen Lincoln Financial Stadyumunda yapılacak.

Yapımı 512 milyon dolara mal olan ''The Linc'' stadyumunun açılışı, 2003 yılının Ağustos ayında Manchester UnitedBarcelona maçı ile yapılmıştı. Güney Afrika'nın ev sahipliğini yapacağı, 11 Temmuz'da başlayacak olan Dünya Kupası'nda ABD, İngiltere, Slovenya ve Cezayir ile birlikte (C) Grubu'nda yer alıyor. ABD'nin, A Milli Futbol Takımıyla Philadelphia'da yapacağı maçın, Dünya Kupası öncesindeki son özel maçı olacağı kaydediliyor.

18.02.2010


 

Beşiktaş dopingli Chatman'in yerine oyuncu arıyor

BEŞİKTAŞ Kulübü Basketbol Şube Direktörü Hasan Bozkurter, doping kontrolü sonrası yasaklı madde kullandığı tespit edilen ABD'li oyuncuları Mire Chatman'ın yerine oyuncu arayışlarına başlayacaklarını söyledi.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'nun önceki gün yaptığı toplantıda süresiz kadro dışı bıraktığı Chatman'ın oynadığı bölgede ellerinde sadece Engin Atsür'ün bulunduğunu belirten Bozkurter, ligin ilerleyen haftalarında sıkıntıya girmemek için transfer yapmayı düşündüklerini ifade etti.

18.02.2010


 

Mehmet 21 sayı attı, Jazz Rockets'ı devirdi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz'ın deplasmanda Houston Rockets'ı 104-95 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 21 sayıyla sahanın en skorer ismi oldu.

Toyota Center'daki karşılaşmanın 27 dakikasını sahada geçiren Okur, 21 sayı, 8 ribaunt ve 1 asistle oynadı. Mehmet Okur, 21 sayısının 11'ini 3. çeyrekte attı. Maçta 2 kez 3 sayılık atış kullanan Okur bunlardan birinde isabet sağladı. Okur, kullandığı 4 serbet atışın 2'sini sayıya çevirdi. Utah'da Deron Williams 17 sayı, 15 asistle, Paul Millsap de 20 sayı, 12 ribauntla ''double-double'' yaptı.

18.02.2010


 

F.Bahçe Acıbadem Rumen Galati'yi konuk ediyor

FENERBAHÇE Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi playoff 2. tur rövanş maçında bugün İstanbul'da Rumen temsilcisi Metal Galati ile karşılaşacak.

TVF 50. Yıl Spor Salonu'ndaki maç saat 19.30'da başlayacak. Deplasmanda yapılan ilk maçı 25-21, 25-23, 25-15'lik skorlarla 3-0 kazanan Türk temsilcisi, 12 takımın mücadele ettiği playoff 2. turunu geçmek için çok büyük avantajı eline geçirdi. Fenerbahçe Acıbadem, turu geçtiği takdirde, dörtlü final öncesi son aşama olan, 6 takımın mücadele edeceği playoff 3. turuna yükselecek. Sarılacivertli ekip, turu geçtiği taktirde, playoff 3. turunda, Rusya'nın iki temsilcisi Dinamo MoskovaZarechie Odintsovo eşleşmesinde turu geçen tarafla eşleşecek. Zarechie Odintsovo ilk maçı 3-0 kazandı

18.02.2010


 

Bursa kalecisi İvankov millî takıma davet edildi

BULGARİSTAN, Bursaspor'un kalesini koruyan Dimitar İvankov'u tekrar milli takıma davet etti.

Milli Takım teknik direktörü Stanimir Stoilov, gelecek ay Polonya ile yapılacak dostluk maçının kadrosunda İvankov'a da yer verdiğini söyledi. İvankov, Kasım ayında artık milli takımda oynamayacağını açıklamıştı. Stoilov, 34 yaşındaki kalecinin Bursaspor'da mükemmel bir çizgi yakaladığını, milli takımla ilgili fikrini değiştireceğine inandığını belirtti.

18.02.2010


 

Beşiktaş-G.Saray derbisini Fırat Aydınus yönetecek

TÜRKCELL Süper Lig'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında 21 Şubat Pazar günü yapılacak derbi maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, derbi maçta Aydınus'un yardımcılıklarını Tarık Ongun ile Aleks Taşçıoğlu yapacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçın 4. hakemi ise Aytekin Durmaz olarak açıklandı.

18.02.2010


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

20 Şubat Cumartesi:

14.00 Sivasspor-Manisaspor: Bünyamin Gezer

15.00 Eskişehirspor-Gençlerbirliği: Halis Özkahya

19.00 Trabzonspor-İstanbul B.B.: Yunus Yıldırım

21 Şubat Pazar:

14.00 Diyarbakırspor-Denizlispor: Cüneyt Çakır

14.00 Ankaragücü-Antalyaspor: Hüseyin Göçek

14.00 Kasımpaşa-Gaziantepspor: Hakan Özkan

19.00 Beşiktaş-Galatasaray: Fırat Aydınus

22 Şubat Pazartesi:

20.00 Fenerbahçe-Bursaspor: Bülent Yıldırım

18.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl