27 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İspanya basını: Cehennemden çıktık

İSPONYOL basını, UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray’ı 2-1 yenerek tur atlayan Atletico Madrid’in ‘’cehennemden sağ çıkmayı başardığını’’ yazdı. Galatasaraylı taraftarlara yaptıkları şovdan ötürü övgüler yağdıran İspanyol gazeteleri, sarı-kırmızılı taraftarların Atletico için stadı cehenneme dönüştürdüğünü belirtti.

Başlıklarda, ‘’Cehennem susturuldu’’, ‘’Atletico, değeri düşürülen bir cehennemden atladı’’, ‘’Forlan, Atletico’yu cehennemden çıkardı’’, ‘’Çok prestijli bir gece’’ ifadeleri yer aldı. Maçın en iyisi olarak Jose Antonio Reyes’i seçen ve ‘’İmparator Reyes’’ yakıştırması yapan İspanyol basını, ‘’İkinci yarı takımını sırtladı. Çok iyi bi durumda’’ derken, Galatasaray’da Arda ve Keita’nın iyi futbol oynadıklarını kaydetti. Yapılan değerlendirmelerde, geçen sezon La Liga’nın gol kralı olan Diego Forlan’ın, sakatlanan Agüero’nun yerine 41. dakikada oyuna girmesine ve genelde çok etkili olmamasına rağmen, sonucu belirleyen isim olduğu da yazıldı. İspanyol gazeteleri ayrıca, Galatasaray’ı çok sert oynamakla eleştirdi. Maçı canlı yayınlayan Canal Televizyonunda yapılan yorumda ise, ikinci sarı kartla kırmızı kart gören Caner için, ‘’Hayatımda gördüğüm en aptalca faulu yaptı ama gençliğinden, tecrübesizliğinden olsa gerek’’ denildi. Öte yandan Katalan gazeteleri de, Atletico Madrid’in Galatasaray karşısında hakemin yardımını da alarak, yoluna devam ettiğini yazdı.

27.02.2010


 

UEFA: Fener’i kaleci durdurdu, Rami bitirdi

FUTBOLUN Avrupa’daki patronu UEFA, temsilcimiz Fenerbahçe’nin Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Lille’le berabere kalarak Avrupa Ligi’ne veda ettiği mücadeleye resmi internet sitesinde geniş yer verdi.

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Raymond Domenech tarafından Mart başındaki İspanya maçının kadrosuna dahil edilen Adil Rami’nin attığı golle adını son 16 takım arasına yazdırmayı başaran Lille’in böylece Christoph Daum’un Fransız takımları karşısındaki makus talihini de devam ettirdiğine değinildi. Emre’nin golüyle ilk yarıda skor avantajını yakalayan sarı lacivertli ekibin Landreau’nun başarılı performansı sebebiyle farkı arttıramadığına da değinen UEFA “Rami’nin golüyse tribünler için tam anlamıyla bir yıkım oldu” dedi.

27.02.2010


 

SAKAT SAKAT OYNAYAN ARDA'NIN PERFORMANSI BEĞENİLDİ AMA...

G. SARAY'IN UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında A. Madrid'e karşı oynayıp oynamayacağı belli olmayan kaptan Arda Turan, önceki gece maça ilk 11'de başladı. 90 dakika boyunca çok koşan ve etkili bir performans sergileyen genç oyuncu Keita'nın attığı golde de asisti yaptı.

Kaptanın özverili oyununa rağmen rakip takımda sakatlanan Agüero'nun yerine giren Forlan'ın son dakika golü sarı - kırmızılı ekibin Avrupa kupalarına veda etmesine sebep oldu. Karşılaşmada Keita ile birlikte A. Madrid'ten Reyes'in oynadığı futbol da göze çarptı. Fildişili oyuncu ilk maçta olduğu gibi rövanşta da takımının tek golüne imza atmayı başarırken, ilk maçta golü bulan Reyes bu kez önce Leo Franco'ya sonra da direğe takıldı.

arda.jpg

27.02.2010


 

BELEDİYE MAÇI İÇİN OLİMPİYAT’A OTOBÜS

TURKCELL Süper Lig’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak maç için İETT’nin, şehrin belirli merkezlerinden, karşılaşmanın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı’na ek seferler düzenleyeceği açıklandı. Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, saat 15.00’de başlayacak maç için İETT; Kadıköy, Taksim, Mecidiyeköy, Bakırköy ve Aksaray’dan ek seferler düzenleyecek.

27.02.2010


 

UEFA AVRUPA LİGİ’NDE 3. TUR EŞLEŞMELERİ ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU

Atletico Madrid - Sporting Lisbon

Benfica - Marsilya

Hamburg - Anderlecht

Juventus - Fulham

Lille - Liverpool

Panathinaikos - Standard Liege

Rubin Kazan - Wolfsburg

Valencia - Werder Bremen

27.02.2010


 

Kartal, Kayseri’de kanatlanmak istiyor

SÜPER Ligde son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla zirvenin uzağında kalan siyah-beyazlılar, 3 puan önündeki Kayserispor’a konuk oluyor. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşma saat 19:00’da başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak. İki takım bu akşam ligde 30. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 29 maçta Beşiktaş 16, Kayserispor 7 galibiyet alırken, 6 maç da berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların toplam 42 golüne, sarı-kırmızılılar 27 golle karşılık verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Kayserispor 1-0 kazandı.

27.02.2010


 

Bursa ve Sivas, Sakarya’da üç puan için karşı karşıya

LİGDE zirve mücadelesi veren Bursaspor, son 3 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor’u cezası sebebiyle Sakarya’da konuk ediyor.

Saat 14.00’deki karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak. Bursaspor’a verilen 1 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası sebebiyle taraftarın alınmayacağı 90 dakikayı hakem Abdullah Yılmaz yönetecek. İki takım bugünkü maçla ligde 8. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de ilk kez 2006-2007 sezonunda karşılaşan iki ekip arasında bugüne dek oynanan 7 maçın 5’inden Sivasspor, 1’inden ise Bursaspor galibiyetle ayrılırken, 1 karşılaşma eşitlikle sona ermişti.

27.02.2010


 

Honduras millî maçı biletleri satışa çıktı

LİGDE zirve mücadelesi veren Bursaspor, son 3 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor’u cezası sebebiyle Sakarya’da konuk ediyor.

Saat 14.00’deki karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak. Bursaspor’a verilen 1 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası sebebiyle taraftarın alınmayacağı 90 dakikayı hakem Abdullah Yılmaz yönetecek. İki takım bugünkü maçla ligde 8. kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de ilk kez 2006-2007 sezonunda karşılaşan iki ekip arasında bugüne dek oynanan 7 maçın 5’inden Sivasspor, 1’inden ise Bursaspor galibiyetle ayrılırken, 1 karşılaşma eşitlikle sona ermişti.

27.02.2010


 

Potada derbi günü

BEKO Basketbol Ligi’nde 20. haftanın perdesi bugün 6 maçla açılıyor. Ligin 20. haftası Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasındaki derbi maça sahne olacak. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak. Lig lideri Efes Pilsen ise 28 Şubat Pazar günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda saat 13.00’de Beşiktaş Cola Turka’yı ağırlayacak.

Beko Basketbol Ligi’nde 20. hafta maçlarının

programı şöyle:

Bugün:

15.00 Bornova Belediyesi-Mersin Büyükşehir Belediyesi (Halkapınar)

15.00 Kepez Belediyesi-Darüşşafaka Cooper Tires (Kepez Belediyesi)

16.00 Aliağa Petkim-Türk Telekom (Aliağa ENKA)

17.00 OYAK Renault-Antalya Büyükşehir Belediyesi (Bursa Atatürk)

17.00 Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Cafe Crown (Abdi İpekçi)

17.30 Erdemir-TOFAŞ (Erdemir)

28 Şubat Pazar

13.00 Efes Pilsen-Beşiktaş Cola Turka (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)

16.00 Banvit-Pınar Karşıyaka (Banvit Kara Ali Acar)

27.02.2010


 

Mehmet Atalay, Hilal’e 15 bin TL yardım sağladı

Mehmet Atalay, Hilal’e 15 bin TL yardım sağladı

27.02.2010


 

Mehmet Atalay, Hilal’e 15 bin TL yardım sağladı

ULUSLARARASI Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, Dünya Fair Play ödülü sahibi Trabzonlu Hilal Coşkuner’e 15 bin TL yardımda bulunulmasını sağladı. İlköğretim öğrencisi Hilal Coşkuner, 2005 yılında katıldığı Trabzon Kros İl Birinciliği Yarışında birinci olmak üzereyken arkasındaki rakibinin düşmesi üzerine yarışı bırakmış ve rakibine yardım etmişti. Hilal bu davranışı dolayısıyla 2006 yılında Dünya Fair Play Konseyi’nin Fransa’nın başkenti Paris’te yaptığı toplantıda, Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü’ne layık görülmüştü.

27.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl