06 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Islak imza” Başsavcılıkta

Genelkurmay Askerî Savcılığı ‘’ıslak imzalı belgeyi’’, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına geri gönderdi.


4 İLDE 10 AYRI ADRESTE ARAMA

“Balyoz” soruşturmasında yeni bir dalga daha yaşandı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Çanakkale'de 10 ayrı adreste arama yapıldı. Söz konusu soruşturma kap

Haberal’ın ifadesi video konferansla alındı

İkıncı ‘’Ergenekon’’ davasının 50. duruşmasında, video konferans yöntemiyle eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın savunması al


   Sivas’ta KKKA hastalığı şüphesi

Sıvas’ın Yıldızeli ilçesinde bir kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Sivas’a sevk edildi. Alınan bilgiye göre, Şeyhhalil beldesinde yaşayan Muttalip Ö. (22), yaklaşık 1 hafta önce kene tarafından ısırıldıktan bir süre sonra rahatsızlandı.


  İstanbul’da yağışlı hafta

İstanbul’da bugün öğle saatlerinden itibaren başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların, Cuma gününe etkili olmasının beklendiği bildirildi.


  İmza krizi paketi geri çektirdi

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, bazı milletvekillerinin Anayasa değişikliği teklifindeki imzasını geri çektiğini ifade ederek, metnin yeniden imzaya açılmasıyla imza tartışmalarının sona ereceğini söyledi.


  ‘Yargının tarafsızlık sorunu var’

DİYARBAKIR Baro Başkanı Avukat Emin Aktar, yargının yapısal mantaliteden kaynaklanan ciddi bir tarafsızlık sorunu yaşadığını belirtti.


  Hukuk siyasete alet ediliyor

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Avrupa Birliğine uyum sürecinde adaletin, Türkiye’nin en geri olduğu ve mutlaka, hemen ciddî reformlara tâbî tutulması gereken bir alan olduğunu söyledi. Boyner, “Bazı hukukçuların elinde hukukun siyaset aracı olarak kullanıldığını görüyoruz. Hukuk adeta siyasî tarafların hesaplaşma alanı haline getiriliyor. Adalet duygusunu yitirmiş bir toplum olarak ilerleyebilir miyiz?” dedi.


  Güçlü ekonomi için kaliteli demokrasi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, uzun vadede yapılması gerekenlere ilişkin, güçlü ekonomi için kaliteli demokrasi gerektiğini vurgulayarak, ‘’Yeni bir anayasa, siyasî partiler ve seçim yasası, hukuk, yargı mevzuat reformlarını hızla yapıyor olmamız lâzım. Demokrasi ve ekonomiyi sakın birbirinden ayrı olarak düşünmeyin. Onun için bu iki alandaki yapısal reformları öncelik sırasına bakmaksızın hızla yapıyor olmamız lazım’’ dedi.


  Avrupa’nın “Türkiye korkusu” yersiz

İNGİLTERE'DEKİ Sussex Üniversitesi Uluslararası İlişkiler uzmanı Fabio Petito, bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı olan tutumlarında yersiz korkulara sahip olduğunu ifade etti.


  Başbakan Erdoğan, Sarkozy görüşücek

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’da devam eden “Türkiye Mevsimi” etkinliklerinin kapanış törenine katılmak, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve diğer üst düzey Fransız yetkililerle resmi görüşmelerde bulunmak üzere bugün Paris’e geliyor.


  Aile reyting malzemesi olamaz

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, kutsal değer sayılan aile yapısının, reyting uğruna ayaklar altına alındığını öne sürdü.


  İLİTAM YAYGINLAŞIYOR

Zİyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Özcan da ihtisas ve eğitim merkezi müdür ve öğretmenlerine tezsiz yüksek lisans sağlanarak akademik ünvan verilmesi ve ihtisas merkezlerinden mezun olan kursiyerlere tezsiz yüksek lisans diploması verilmesi ile ilgili çalışma başlatacaklarını söyledi.


  yök’ten Dİn görevlİlerİne müjde

İhtİsas ve Eğitim Merkezi müdür ve öğretmenlerine, YÖK’ün yapacağı çalışma ile tezsiz yüksek lisans imkânı sağlanarak akademik ünvan verilmesini isteyen Din-Bir-Sen, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’la yaptığı görüşmede, ihtisas merkezlerinden mezun olan kursiyerlere tezsiz yüksek lisans diploması verilmesini talep etti.


  Alman okulları Millî Eğitim’e bağlı değil

Türkİye’dekİ Alman okullarının Millî Eğitim Bakanlığı (MEB)’na bağlı olmadığı ortaya çıktı. Alman okullarının Dışişleri Bakanlığı’nın izniyle açıldığı ve kendi başkonsoloslukları tarafından yönetildiği öğrenildi.


  SINAVA GİRECEKLER, BİNAYI DIŞARIDAN GÖREBİLECEK

Önümüzdekİ Pazar günü yapılacak Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) öncesi öğrenciler sınava girecekleri binalar ile ilgili uyarıldı.


  Bağcılar’a, İETT’den 3 yeni hat

İETT Bağcılar’a 3 yeni hat açarak 18 yeni otobüsü hizmete soktu.


  Her yerde tek, bizde 35 tane

Makİne Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mete Kalyoncu, Türkiye’de acil telefon numaralarının 35 adet olduğunu belirterek, bu duruma tepki gösterdi.


  Ceza evlerinde spor eğitimi

Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde bulunan tutuklu, hükümlü ve personel, eş ve çocukları Ceza ve Tevkifevleri Ankara Kampüsü Kültür-Gençlik ve Spor Kulübü’nde çeşitli faaliyetlerde bulunacak.


  Polis, uyuşturucunun zararlarını anlatacak

Türkİye’de uyuşturucu kullanma yaşı gün geçtikçe düşüyor. Buna engel olmak isteyen polis, düzenlenen konferanslarda uyuşturucu maddelerin zararlarını gençlere anlatıyor.


  Komşunun değerini bilin

YENİMAHALLE Kaymakamı Kenan Çiftçi, Toplum Destekli Polislik çalışmaları kapsamında düzenlenen, ‘’Komşu Güvenliği Projesi’’nin Ümitköy, Çayyolu ve civarında mala karşı işlenen suçu azalttığı gibi, unutulmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerine de katkı sağladığını söyledi.


  Üzüm ile mesir macunu dönerde birleşti

AydIn’da bir kuru yemiş firması, Manisa üzümü ile mesir macununun birleşiminden oluşan döner satmaya başladı.


  Blair ekmek yaktı itfaiyeciler geldi

İNGİLTERE’NİN eski Başbakanı ve İşçi Partisi eski lideri Tony Blair, sabah kahvaltısında ekmekleri yakınca, itfaiye geldi.


  Aral Gölü haritadan silinmek üzere!

DünyanIn en büyük dördüncü gölü olarak bilinen Orta Asya’daki Aral gölü, son 50 yılda kuruyarak yüzde 90 oranında küçüldü.


  Mercan resiflerini kurtarma çalışmaları uzayacak

AVUSTRALYA kıyılarında karaya oturan Çin bandıralı bir geminin yakıt sızıntısı tehdidi altındaki dünyanın en büyük mercan kayalıkları olarak bilinen Büyük Mercan Resifini (The Great Barrier Reef) kurtarma çalışmalarının haftalarca sürebileceği bildirildi.


  Kurbağaların davranışları, depremi haber verebiliyor

İNGİLTERE’DE yapılan bir araştırmaya göre, erkek kara kurbağaların günler öncesinden depremi hissettikleri ortaya çıktı.


  Discovery yörüngeye ulaştı

UluslararasI Uzay İstasyonu’na (UUİ) gitmek üzere 7 astronot taşıyan Amerikan uzay mekiği Discovery, Florida’dan fırlatıldıktan 8,5 dakika sonra yörüngeye ulaştı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl