12 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Vakıf eserleri ihya ediliyor

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü son 6 yılda, ilk astronomi okulunun da aralarında bulunduğu 3 bin 400 vakıf eserinin restorasyonunu tamamladı.



Günay: Aziz Nicholas’ı kürkten kurtarmalıyız

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Kışın kar yağarken bile denize girilebilecek bir iklimde yaşayan Aziz Nicholas’ın geyikler üzerinde, kızaklar üzerinde, kürkler içinde olmadığını bir biçimde anlatmamız, dünyada bu konuda bir tartışma çıkarmamız lâzım’’ dedi.



Resul Rıza doğumunun 100. yılında anılıyor

AVRASYA Yazarlar Birliği ve TÜRKSOY, Azerbaycan’ın büyük şairi Resul Rıza’yı doğumunun 100. yılındabugün 18:00 - 20:00 saatleri arası Ankara’daki TÜRKSOY Toplantı Salonu’nda düzenlenecek bir toplantıyla anıyor. Toplantıya Türkiye’den ve Azerbaycan’dan konuşmacılar katılacaklar.



Çini ustası Sıtkı Olçar’dan ‘’Geride Kalanlar’’ sergisi

KÜTAHYA’DA yaşayan dünyaca ünlü çini ustası Sıtkı Olçar’ın eserlerinden oluşan ‘’Geride Kalanlar’’ sergisi, 12 Nisanda Bursa’da açılacak.



Side, Avrupa Festivaller Birliği’ne katıldı

SİDE Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin, Avrupa Festivaller Birliği’ne katıldığı bildirildi.



Bursa’da ‘’Fetih Yürüyüşü’’ yapıldı

BURSA’NIN merkez Osmangazi Belediyesince, Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi’yi anmak ve Bursa’nın fethinin 684. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen ‘’6. Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’’ kapsamında, ‘’Fetih Yürüyüşü’’ yapıldı.



400 yıllık tarihî konak restore edilecek

KASTAMONU’NUN Taşköprü ilçesinde 400 yıllık olduğu belirtilen tarihî Delibeyoğlu Konağı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilecek.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl