20 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Denizli'nin hesabı tutmadı

Eski zamanlar, okuma yazma oranı düşük. Elliye kadar saymanın maharet olduğu dönem. Anlatılan hikâyeye göre, komutanlar asker ocağına yeni gelmiş askerleri toplar ve kim elliye kadar sayarsa çavuş yapılacağını söyler. Çavuşluk önemli rütbe. Çok sayıda asker arasından yalnızca biri bu işe talip olur ve komutanların huzurunda yüksek sesle saymaya başlar. Herkes pür dikkat. Bir…İki… Üç…. Artık sona yaklaşılmıştır. Rütbe için sadece birkaç rakamın söylenmesi kalmıştır. Bizimki yavaş ama sesini daha da yükselterek ve vurgulu bir tonlama ile devam eder.Aha kırk altııı….aha kırk yediii. (Diğer askerlerden bravo sesleri ve tezahüratlar duyulmaya başlamıştır) Aha kırk sekiiiz…. Biraz şımarık ve kasıntılı bir edayla aha kırk dokuuuz…..Aha otuuuuuzzz...

Ne kadar iddialı olursan ol, ne kadar bilirsen bil, başarmaya az kalmışken son anda yapılan bir hata ve dikkatsizlik tüm biriktirdiklerini alır götürür. Mustafa Denizli: “30. haftada ya bu iş biter ya da biz biteriz” demişti. Geriye kalan beş haftada şampiyonluk rütbesini takmaya yaklaşan Beşiktaş için 30.hafta kırk dokuzdan otuza düşmüş asker gibi oldu. Mustafa Denizli yine, “32. haftada işin içinden çıkılmaz olur” demişti, Fenerbahçe mağlubiyeti ile Beşiktaş şampiyonluk işi içinden çıktı.

Geçen yıl yaptıkları hesaplar tutan ve 2 kupa kazanan Denizli’nin hesapları bu yıl niye tutmadı? Elbette bu sorunun çok çeşitli cevapları olabilir. Yanlış, pahalı transferler, lige kötü başlangıç, sakatlıklar vs. Ama galiba Denizli hakem faktörünü hesaba katmadı. Gerek Trabzon gerekse Fenerbahçe maçlarında görüldü ki, hakem kararları maçın skoruna doğrudan etki ediyor. Eksik bir kadroyla Fenerbahçe karşısına “olmak ya da olmamak” mücadelesi için çıkan Denizli, ilk dakikalarda gol yiyebileceğini hesap edebilirdi. Bobo’nun penaltı kaçırabileceğini hesap edebilirdi.İkinci yarıda yorulacak Fenerbahçe’nin üzerine diri kalmış fizik gücü yüksek futbolcularla saldırabilmeyi hesap edebilirdi.

Nitekim öyle de oldu. Yorulan, oyundan düşen Fenerbahçeli oyuncular hırçınlaştı, bunaldı. Ama hesapta olmayan (hafta içi çok konuşulan) bir hakem vardı ki, verdiği skandal kararlarla Beşiktaş’ın mağlubiyetine zemin hazırladı. Mustafa Denizli hakem kararlarının Beşiktaş aleyhine olabileceğini hesap edemedi. Hüseyin Göçek, Lugano’nun ceza sahasında el ile oynamasını görmesine rağmen penaltı veremediği gibi, Fenerbahçeli futbolcuların kartlık sert hareketlerine prim verdi. Kartlarda Beşiktaş’a cömert Fenerbahçe’ye cimri davrandı. Emre, Lugano.Bilica, Alex ve Guiza’ya kart göstermediği gibi, işittiği itirazvari azarları, el-kol hareketlerini de sineye çekerken, Ernst ve İbrahim Toraman'ı kırmızı kartla oyundan atmakta tereddüt etmedi. Hüseyin Göçek istikbal vaad eden iyi bir hakem olabilirdi ama Fenerbahçe maçındaki kararlarından sonra sadece Beşiktaş'ı değil kendini de bitirdi.

NADİ AKSOY [email protected]

20.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ZİRVEDE HATA YAPAN YANDI

  EN ÇOK KIRMIZI KART ÇIKAN DERBİ OLDU

  Hüseyin Göçek Beşiktaş'ı katletti

  BİLİCA Türk futbolunu kazdığı mezara gömdü

  Denizli'nin hesabı tutmadı

  Bursaspor kaçıyor F.Bahçe kovalıyor

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  31. HAFTANIN PROGRAMI

  Kariyerinde ilk defa ‘tur’ kazandı

  GREKODA BURUK SEVİNÇ

  Türkiye Turu dünyanın en iyi turu olacak

  Derbi canavarı

  Nike Premier Cup'ta şampiyon Bucaspor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım