10 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Cİmbom bütün fİnallerİ kaybettİ

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Antalyaspor karşılaşmasında olabilecek en kötü senaryonun olduğunu ve yenildiklerini söyledi.

Rijkaard, kötü bir sonuç aldıklarını belirterek, ‘’Olabilecek en kötü senaryo buydu. Artık yapabileceğimiz, son maça konsantre olup, bütün gücümüzü son maça taşımak’’ dedi. Basın mensuplarının, ‘’Galatasaray bu sezon final maçlarının hiç birini kazanamadı’’ şeklinde hatırlatma yapması üzerine Hollandalı teknik adam, ‘’Kesinlikle aksine yorum yapamam, bu tip final maçlarında iyi sonuçlar alamadık, bu takımımızın kötü bir noktasıydı’’ ifadesini kullandı.

DEĞİŞİKLİKLER OLACAK

Rijkaard, takımda gelecek sezon mutlaka değişikliklerin yaşanacağını dile getirerek, ‘’İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra garipsenecek bir açıklama yapmadım. Sezon başından bu yana önemli maçlarda kaybedilen önemli maçlar var, demek ki bir şeyler eksik. Yönetimle konuştum, ama önümüzde önemli maçlar var, bu konuda yorum yapamam. Gelecek sezon mutlaka bazı değişiklikler olacaktır’’ diye konuştu.

GELECEK SEZON BAHANEMİZ OLAMAZ

Frank Rijkaard, maçtan sonra stat hoparlörlerinden çalınan ‘’Ah be kardeşim başına ne geldi?’’ şarkısının sezonun özeti olup olmadığı şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı: ‘’Bu tip önemli maçlardan sonra bu tip şarkılar çalınabilir. Taraftar için üzücü şeyler bunlar. Geçen sene 5. bitirmiştik, bu sene 3’üncülük için mücadele ediyoruz. Üst üste koyarak gitmeliyiz. Gelecek sene ise bahanemiz olamaz.’’

KEWELL VE BAROS’UN YERİNİ DOLDURAMADIK

Sezon boyunca yaşanan sakatlıklardan dert yanan Rijkaard, ‘’Yeterli bir kadroya sahiptik. Ancak sezonu erken açtık, birçok maç oynadık. Bizim için anahtar, önemli futbolcularımızın uzun süre bizimle birlikte olmayışıydı. Kewell ve Baros gibi. Onların yerine koyabileceğimiz çok fazla seçeneğimiz yoktu. Ligin ilk yarısına baktığımızda kadroyla ilgili iyi yorumlar yapıldı, ama ondan sonra fiziksel ve mental açıdan bir düşüş yaşandı’’ dedi.

10.05.2010


 

G. Saray’In ruhu gİtmİş

Antalyasporlu futbolcu Necati Ateş, Galatasaray’ı 2-1 yenmiş olmalarından dolayı duydukları mutluluğu dile getirirken, sarı-kırmızılı takım için de ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Necati, özellikle bu sezon form grafiğinin yükseldiğini aktarırken, eski takımı Galatasaray’da kalmış olması halinde daha farklı durumda bulunacağını ileri sürerek, ‘’Ben Galatasaray’da dursaydım mutlaka her şey daha farklı olurdu. Onlar öyle istedi, ben de kendi işime devam ettim’’ dedi. Antalyaspor forması giyiyor olmaktan duyduğu memnuniyeti vurgulayan Necati, sarı-kırmızılı takım için, ‘’Galatasaray’ı ruhunu kaybetmiş gibi görüyorum. Benim zamanımda böyle kimse Ali Sami Yen’e gelip, rahat maç kazanamıyordu’’ ifadelerini kullandı. Öte yandan, maçın 90. dakikasında oyuna girer girmez galibiyet golüne imza atan Antalyasporlu Veysel ise ‘’Bugün topla ilk buluşmamda golü attım. Futbolda son dakikalarda gol yemek ne kadar kötüyse, atmak da bir o kadar güzel. Son haftalarda iyi galibiyetler alıyoruz’’ diye konuştu.

10.05.2010


 

Sezon bitti, Kartal açıldı

SÜPER Lig’de Manisaspor’u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, sezonun son maçlarında hücumda açıldı.

Sezon başından itibaren gol üretmekte zorlanan siyah-beyazlı takım, son 3 haftada farklı bir görüntü ortaya koydu. Sezon boyunca forvet hattı yoğun bir şekilde eleştiri alan siyah-beyazlı ekip, bitime 1 hafta kala skorer bir görüntü sergiledi. 28 maçta attığı 33 golle maç başına 1,1 gol ortalaması yakalayan Beşiktaş, son 3 karşılaşmada 7 gol kaydederek 2,3 gol ortalamasını yakaladı.

10.05.2010


 

Kupa beyi Trabzon Olimpiyat’a çıkıyor

HaftanIn kapanış maçında hafta içinde Fenerbahçe’yi yenerek Türkiye Kupasını kazanan Trabzonspor, küme düşmesi daha önce kesinleşen Denizlispor’u İstanbul Olimpiyat Stadında ağırlıyor.

Saat 20:00’de başlayacak 90 dakikayı Hakan Özkan yönetecek. Karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.

10.05.2010


 

Barça - Real çekişmesi son haftaya kaldı

Büyük bir şampiyonluk mücadelesine sahne olan La Liga’da düğüm, Barcelona ile Real Madrid’in haftayı 3’er puanla kapatmasının ardından yine bozulmadı ve çözümünü gelecek hafta oynanacak son lig maçlarına bıraktı.

Ligin tepesindeki her iki takım için oldukça stresli geçen 37. haftada Barcelona, konuk olduğu Sevilla’yı 3-2, Real Madrid de evinde oynadığı maçta Athletic Bilbao’yu 5-1 yenerek yoluna devam etti. Sevilla karşısında aldığı galibiyetle puanını 96’ya çıkartarak La Liga rekorunu kıran Barcelona, ligin son haftasında evinde, küme düşmeme mücadelesi veren Vallodolid ile oynayacak. Puanını 95’e yükselten Real Madrid, son hafta, Vallodolid gibi kümede kalma mücadelesi veren Malaga’ya konuk olacak.

10.05.2010


 

İzmir’in, Süper Lig hasretini Buca bitirdi

Bank Asya 1. Lig’de Kayseri Erciyesspor’u 4-0 yenen Bucaspor, Kardemir Karabükspor’un ardından Süper Lig’e çıkmayı başaran ikinci takım oldu.

‘’Fırtına’’ lakaplı Bucaspor, İzmir’in 7 yıllık Süper Lig hasretini bitiren takım oldu. TFF 2. Lig Yükselme Grubu’nu geçen sezon şampiyon olarak tamamladıktan sonra başarılı çizgisini bu sezon da sürdüren sarı lacivertli ekip, takımı şampiyon yapan Kemal Kılıç’ın 6. hafta istifasının ardından yoluna 8. haftadan itibaren Özcan Kızıltan ile devam etti. Ligde 21. haftada ele geçirdiği ikinciliği sezon sonuna kadar korumayı başaran sarı lacivertli ekip, doğrudan 2 takımın Süper Lig’e yükseldiği Bank Asya 1. Lig’de, şampiyon Kardemir Karabükspor’un ardından gelecek sezon Turkcell Süper Lig’de yer alma hakkını kazandı. Gelecek yıl 53. kez başlayacak Süper Lig’de ilk defa mücadele edecek Bucaspor, Lig tarihindeki 67. farklı takım olacak.

SON BİLET HEYECANI

Bank Asya 1. Lig’de zirve mücadelesinin tamamlanmasının ardından, gözler Turkcell Süper Lig’e yükselecek son ekibin belirleneceği Yükselme Grubu mücadelesine çevrildi. Ligi averajla 3. sırada bitiren Adanaspor’un ardından sıralanan Altay, Karşıyaka ve Konyaspor, 17 Mayıs Pazartesi günü İstanbul’da Turkcell Süper Lig’e yükselme mücadelesine başlayacak. Bu sezon uygulamaya başlanan tek devreli lig usulüyle yapılacak maçlarda, takımlar 17, 20 ve 23 Mayısta Ali Sami Yen ve Atatürk Olimpiyat statlarında birbirleriyle karşılaşacak. Bu müsabakalar sonunda lider olacak ekip, gelecek sezon Turkcell Süper Lig’de mücadele etme hakkını kazanacak.

ŞEHRİN 6. TAKIMI

1959’da Profesyonel Futbol Liginin başladığı Milli Lig’de, Beyaz Grup’ta Altay ve İzmirspor, Kırmızı Grup’ta da Göztepe ve Karşıyaka ile temsil edilen İzmir, bir sonraki sezon Altınordu’nun da katılımıyla 1. ligde 1964-1965 sezonuna kadar 5 takımla yer aldı. 1983-1984 ve 2000-2001 sezonlarında Süper Lig’de temsil edilemeyen İzmir, 2002-2003’te Göztepe ve Altay’ın ligden düşmesiyle 7 yıldır Süper Lig’den uzak kaldı. 2009-2010 sezonunda üç takımla temsil edildiği Bank Asya 1. Lig’de bu özlemini Bucaspor’la sona erdiren İzmir’in diğer temsilcileri Altay ve Karşıyaka da Adanaspor ve Konyaspor’la play-off maçlarında Süper Lig’e yükselme mücadelesi yapacak. Bucaspor, gelecek sezon, bugüne kadarki 6. İzmir takımı olarak Süper Lig’de yer alacak. 52 yıllık geçmişi bulunan Birinci Futbol Ligi’nde, 1959 yılından bu yana İzmir takımlarından Altay 41, Göztepe 25, Karşıyaka 16, İzmirspor ve Altınordu ise 10’ar sezon mücadele etti.

10.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım