10 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ONLAR ÇOCUKLARINA GİTTİLER

Anneler Günü’nü buruk kutlayan şehit anneleri, çocuklarının mezarlarını ziyaret edip dua ettiler. Oğlunun sağlığında her Anneler Günü’nde kendisini hatırladığını belirten şehit annesi Şevkiye Aktunç, ‘’O bana gelemedi, ben ona geldim. Oğlum sağ olsa şimdi yanımda olacaktı, elimi öpecekti 10 yıldan beri her bayramda, her Anneler Günü’nde onu yalnız bırakmıyorum, mezarını ziyaret edip hasret gideriyorum’’ dedi.


DARÜLACEZELİ ANNELERE ZİYARETÇİ AKINI

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde hayatını sürdüren 330 yaşlı ve kimsesiz

Ordulu şehidin evine ateş düştü

HAKKÂRİ’NİN Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesi Oramar Tepesi’nde uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit düşen şehit çavuş Emrah Aktaş’ın (2


  Filistin’e ambargo kalksın

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ‘’Toplumda Filistin’e karşı büyük bir duyarlılık oluştu, herkes ambargonun kaldırılmasını istiyor’’ dedi.


  AB, Türkiye’yi kaybetmemeli

AB Dönem Başkanı İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos, Türkiye’deki değişim sürecinden umutlu olduğunu ifade ederek, son dönemde demokratikleşme yönünde önemli adımlar atan Türkiye’nin, AB kulübüne katılmayı hak ettiğini söyledi. “Avrupa Birliği’ne üyelik arzunuzu muhafaza edin” tavsiyesinde bulunan Clos, Türkiye’nin geleceğinin AB’de olduğunu kaydetti.


  Barışa katkı sağlar

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, farklı medeniyetleri, kültürleri buluşturarak bir arada özgürce yaşamalarını sağlayan köklü bir tarihî geçmişe sahip olan Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin ortak barış ve istikrar çabalarına büyük katkı sağlayacağını bildirdi.


  Dışişleri: Türkiye’nin Avrupalılığı tescil edildi

DIşİşlerİ Bakanlığı’nın 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Avrupalılığının esasen tescil edilmiş bir durum olduğu” kaydedildi.


  İstanbul’da yoğun diplomasi trafiği

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kahvaltıda bir araya geldi.


  Danıştay: 4/C çalışma hakkını korumuyor

DanIştayIn, 4/C’in iptali talebiyle Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurunun gerekçesi belli oldu.


  Şehit cenazesinde Tüzmen’e saldırı girişimi

AKP Mersin Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’e, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Can için Adana’nın Kozan ilçesinde düzenlenen tören sırasında saldırı girişiminde bulunuldu.


  KPSS başvuruları başladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları bugün başladı. 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılacak olan sınava başvurular, 21 Mayıs’ta sona erecek.


  Yeni bir Anayasa süreci başlamalı

Meksika Körfezi’nde deniz dibindeki petrol kuyusunun yol açtığı sızıntıyı durdurmak için, çelik ve betondan özel olarak inşa edilen 100 tonluk dev blok da işe yaramadı.


  Çiçek: Referandum için tarih verdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, referandumun Temmuz ayı sonu gibi yapılabileceğini söyledi.


  TERÖRÜN ARKASINDA BEYNELMİLEL DESTEK VAR

CumhurbaşkanlIğIyla ilgili referandum sırasında Dağlıca saldırısının, Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında da terör saldırılarının yaşandığının belirtilmesi üzerine Çiçek, ‘’Türkiye ne zaman önemli adımlar atacak olsa benzer sıkıntılar olur ve oluyor’’ dedi.


  Sarıgül: Sav kendisini ruh doktorlarına göstersin

Türkİye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, ‘’Sayın Önder Sav, kendini ruh doktorları ve sağlık hekimlerine göstermesi lâzım’’ dedi.


  Eroğlu’nun yerine İrsen Küçük getirildi

KKTC’de iktidardaki Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 8. olağanüstü kurultayında, Deviş Eroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesiyle boşalan genel başkanlığına İrsen Küçük getirildi.


  Marmara’da sıcaklık 6-10 derece artacak

Marmara Bölgesi’nde önümüzdeki hafta içinde hava sıcaklığı 6-10 derece artacak. Sıcaklıkların Bursa’da 32, Balıkesir’de 34 ve İstanbul’da 29 dereceye ulaşması bekleniyor.


  Bir asker daha intihar etti

Şİşlİ’de bir astsubay kaldığı otel odasında beylik tabancasıyla intihar etti. Alınan bilgiye göre, Sıracevizler Caddesi üzerindeki bir otelde kalan Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Küçükoğlu, odasında ölü olarak bulundu.


  ‘Freud, ahlâksız ve yalancıydı’

Fransız filozof Michel Onfray’ın, psikanalizin babası Sigmund Freud’u ‘’ahlâksız ve yalancı’’ olarak gösteren kitabı Fransa’da ateşli bir tartışma meydana getirdi.


  Google anneleri unutmadı

Google, ‘’Anneler Günü’’ için hazırladığı özel tasarımı ile annelere jest yaptı. Dünya genelinde kutlanan bazı özel günlerde, açılış sayfasında özel tasarımlara yer veren Google, anneleri de unutmadı.


  Lübnan ve İsrail’in humus rekabeti

İsraİl’İn de millî yemeği olduğunu iddia ettiği humus savaşında Lübnan bir adım öne geçti.


  İklim değişikliği, üreme dengelerini bozacak

İklİm değişikliğinin ülkemizde Akdeniz kıyısındaki kumsallara yumurtasını bırakan deniz kaplumbağalarının üreme dengesini bozacağı, sıcaklık artışıyla birlikte yumurtadan çıkan dişi yavru sayısı artarken erkek yavru sayısının da azalacağı bildirildi.


  CASTRO: GÜÇLÜ HÜKÜMETLER DE ŞİRKETLERE SÖZ GEÇİREMİYOR

KÜBA’NIN kurucu devlet başkanı Fidel Castro (83), “ABD’nin Meksika Körfezi’nde yirmi gün önce petrol platformu kazasından sonra denize ve nehirlere yayılan petrol kirliliğinin, dünyanın en güçlü hükümetlerinin şirketlere söz geçiremediğinin kanıtı olduğunu” savundu.


  Çevre felâketi sürüyor

Meksika Körfezi’nde deniz dibindeki petrol kuyusunun yol açtığı sızıntıyı durdurmak için, çelik ve betondan özel olarak inşa edilen 100 tonluk dev blok da işe yaramadı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım