10 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Kadını eğitirseniz, toplumu eğitirsiniz

OSMANİYE’DE kısa adı GÜL-DER olan Gülderen Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Anneler Günü dolayısıyla ‘Kadının Aile ve Toplumdaki Yeri” konulu bir seminer verildi.

Köşk salonunda verilen seminere konuşmacı olarak Uzman Psikolog ve Yüksek Mimar Cemile Ünal konuşmacı olarak katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan GÜL-DER Başkanı Hatice Ünaldı, kadınların annelik, zevcelik, evlâtlık, arkadaşlık ve komşuluk yönleriyle toplumu derinden etkilediğini söyledi. Kadınların hayatlarının her alanında çok dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çeken Hatice Ünaldı “Bir kadın ruhunun derinliklerinde yer alan incelik, zarafet, hassasiyet ve ahengin zemininde muhabbet, merhamet, fedakârlık ve sadakat vardır. Anne mekteptir. Bir erkeği terbiye edin bir insanı yetiştirmiş olursunuz. Bir kadını terbiye edin bir aileyi hatta bir toplumun büyük bir bölümünü yetiştirmiş olursunuz. Evlâtlarımızın kusursuz olmasını istiyorsak kusursuz anneler olmak için çalışmalıyız. Nesil ve toplum bize emanettir. Hayra rehber olmak annelerin elindedir. Unutmayalım ki Hz. Meryem’i bütün dünya kadınlarına üstün kılan dindarlık, iffet, evlât çilesi ve sükûtu, Hz. Aişe’yi Allah katında pak eden iftira musîbeti karşısında Allah’a olan teslimiyeti, Hz. Fatma’yı cennet kadınlarının anası yapan annelik ve zevcelik zahmetidir. Bin 400 yıl önce Kur’ân kadını zirvelere taşıdı. Onu zirvelerde tutmak yine bizim elimizdedir. Baş tacı analarımızın bir günü değil her günü kutlu ve bereketli olsun” şeklinde konuştu.

AİLELERİN HUZURU,

DÜZENİ SAĞLAR

Daha sonra küsüye gelen Uzman Psikolog ve Yüksek Mimar Cemile Ünal, ‘Kadının Aile ve Toplumdaki Yeri” konulu seminerini verdi. İslâmiyet’in kadına verdiği kıymeti başka hiçbir dinin vermediğini kaydeden Ünal, “Dinimizin büyük değer verdiği kadınlarımıza elbette ki toplumumuz da aynı değeri vermek ve onları kollamak zorundadır. Peygamber Efendimiz (a.s.m) "Kadınlarınıza eziyet etmeyiniz. Onlar Allah’ın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olunuz, iyilik ediniz.” diyerek kadınlarımıza verilen değeri ortaya koymuştur. Türk toplumu için kutsal bir kurum olan aile, o toplumun gelenek, görenek, dil, din ve diğer özelliklerinden yaşandığı en küçük temel ögesidir. Düzenli toplumlar, düzenli ailelerin varlığı ile oluşacağından aileye gerekli önem verilmelidir. Aile bağlarının zayıfladığı toplumların yıkıma uğrayacağı hiç bir zaman unutulmamalıdır. Aile kavramı her zaman Türk toplumu için önemli bir yerde tutulmaktadır. Toplumu oluşturan ailenin düzenli olması, görevlerini yerine getirmesi, mutlu bir hayat sürdürebilmesi toplumun düzenini de sağlar. Bu nedenle toplum düzeninin sağlanabilmesi için aile kurulabilmesi, belirli yasal koşullara bağlanmıştır. Kadınlarımıza bir ailenin ayakta kalması ve mutlu bir yaşam sürmesi için büyük sorumluluklar düşmektedir” şeklinde konuştu.

10.05.2010


 

En fedakâr anneler unutulmadı

BAĞCILAR Belediyesi “Anneler Günü”nde en fedakâr anneleri unutmadı. Engelli anneleri için Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen programda hem engellilerin hem de engelli annelerinin yüzü güldürüldü.

Yaklaşık 100 engelli ve engelli annesinin katıldığı programda engelliler annelerine anlamlı hediyeler verdi. Cam kemik hastalığından dolayı engelli olan Senem Ünal isimli engelli genç kız annesine bir yüzük hediye ederek, bir şiir okudu. Duygusal anların yaşandığı programda engelli çocuklar gösteriler de yaptı. Programa katılan Bağcılar belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Her anne sabırlıdır, merhametlidir, vefakârdır ve evlâdı dünyadaki her şeyden daha önemlidir, ama çocuğu engelli olan anneler için sabır, merhamet ve vefa başka bir anlam taşır” dedi.

10.05.2010


 

Annesine böbreğini verdi

SAKARYALI Mehmet Arslan (30), annesine Anneler Günü’nde hayatının en güzel hediyesini verdi.

Arslan, 2 yıldır böbrek hastası olan annesine böbreklerinden birini vererek, hayata yeniden bağladı. Arslan, “Yıllar önce o bana hayat vermişti. Ben de evlâtlık görevimi yaptım” dedi. Altındere beldesinde 2 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve dialize giren 3 çocuk annesi Emine Arslan’ın (47) imdadına, böbreklerinden birini veren oğlu Mehmet Arslan yetişti. 7 yıl önce eşini kaybeden anne Arslan’a, İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla, oğlundan alınan böbrek nakledildi. Anneler Günü’nde sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan anne Arslan, kendisine bu mutluluğu yaşatan oğluna bol bol dua etti.

10.05.2010


 

İlk organik bal ormanı Afyonkarahisar’da açıldı

TÜRKİYE’NİN ilk organik bal ormanı Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde açıldı.

Ağzıkara Bal Ormanı’nın açılışını Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Açılışta konuşan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’daki bal ormanının bir ilk olduğunu ve ilerleyen zamanlarda uygun olan bütün illerde yeni bal ormanları oluşturulacağını söyledi. Bal ormanlarının Türkiye’nin her yerine yaygınlaşması için çalıştıklarını dile getiren Eroğlu, özellikle arıcılar birliğinin istediği yerlerde orman teşkilâtının bal ormanı kurduğunu bildirdi. Bakan Eroğlu, arıcılara bakanlık olarak gerekli desteği vererek bal ormanlarının sayılarını çoğaltacaklarını açıklayarak, arıcılardan Türkiye’yi dünya bal üretiminde birinci sıraya taşımalarını istedi. Eroğlu, “Arıcılara bunları veriyoruz, ama onlardan da bir talebimiz var. Türkiye olarak dünya bal üretiminde ikinci ya da üçüncü sıradayız. Arıcılardan bir söz almak istiyorum. Bal üretiminde bizim dünyada bir numara olmamız lâzım. Onun için size 5 yıl süre veriyorum. Bu süre içinde Türkiye’yi bir numara yapmanızı istiyorum. Biz size tüm desteği önceden olduğu gibi bundan sonra da vereceğiz” dedi.

10.05.2010


 

75 yaşında okuma yazma öğreniyor

MUŞ’UN Hasköy İlçesi Dağdibi Köyünde yaşayan, 75 yaşındaki Kevi Akyol, ilerlemiş yaşına rağmen, okuma yazma öğrenmek için, her gün okuma yazma kursuna gidiyor.

Kevi Akyol, oğlu Fesih Akyol’un kurs öğretmenliğini yaptığı, Dağdibi İlköğretim Okuluna her gün gelerek, okuma yazma kursu görüyor. Geçtiğimiz yıl Hacca giden Kevi Akyol, okuma yazma bilmediğinden dolayı, orada çok zorluk çekerek, Hac dönüşü oğluna mutlaka kendisine okuma yazma öğretmesini istedi. Kevi Akyol’un, okuma yazma bilmeyen 100 yaşındaki eşi de, tedavisinin ardından okuma yazma kursuna gelecek. Kursiyerlerden Mehtap Akyol ise, 75 Yaşındaki Kevi Akyol’u örnek aldığını dile getirerek, “Bize en büyük örnek teyzenin kursa gelişidir. Biz de çok istiyorduk. Onu gördükten sonra biz de geldik. Herkesin gelmesini istiyorum” dedi. İl Millî Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar da, “İlimizde okuma yazma kurslarımız devam ediyor. Okuma yazma kurslarına o kadar çok talep oldu ki, çoğunluğunu biz okuma yazmaya geçirdik. Artık yaşları çok ilerlemiş kişiler bile okuma yazma kurslarına gelmeye başladı. Şimdi, çeşitli kurslarımızla birlikte, okuma yazma kursları da veriyoruz. Belli bir yaştan sonra, ihtiyaç duydukları okuma ve yazma konusunda da, ihtiyaçlarına karşılık veriyoruz” ifadelerini kullandı.

10.05.2010


 

Trabzonlu 603 öğrenci matematikte yarıştı

TRABZON Özel Alparslan Eğitim Kurumları’nca 4’ncüsü düzenlenen ALPİMATYA Matematik Yarışması yapıldı.

Okul binasında gerçekleştirilen sınava il genelindeki 72 okuldan 603 öğrenci katıldı. 5. ve 8. sınıf öğrencilerin katıldığı ve 40 sorunun sorulduğu sınav 120 dakika sürdü. Sınav sonunda 5. sınıflarda Merkez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Öğrencisi Mehmet Fatih Aksoy birinci oldu. 8. sınıflarda ise birinciliği Sürmene Hasan Tahsin Kırali İlköğretim Okulu öğrencisi Furkan Koltuk elde etti. Ayrıca okullar kategorisinde sınava giren öğrencilerin topladığı puanların ortalaması baz alınarak yapılan değerlendirmede Çaykara Zeki Bilge İlköğretim Okulu birinci oldu. Prof. Dr. İhsan Koz İlköğretim Okulu ikinci, Merkez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu da üçüncülüğü elde etti. Düzenlenen ödül törenine, Trabzon Millî Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakar, Özel Alparslan Eğitim Kurumları müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

10.05.2010


 

“Batman’ın jeolojik haritaya ihtiyacı var”

ANKARA Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Kaan Kadıoğlu, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin ile Belediye Başkanvekili Serhat Temel’den hazırladıkları projeler için destek istedi.

Batman Üniversitesi’nde açmayı düşündükleri petrol bölümü ile hazırladıkları Batman’ın jeolojik haritasının çıkarılmasına dönük proje konusunda belediyeden destek isteyen heyet, geniş kapsamlı bir proje düşündüklerin belirterek bu konuda bilgi verdi. Belediyenin de birtakım problemlerini çözeceklerini belirten Prof. Dr. Ali Bilgin, “Özellikle jeo-çekim problemler. Bu konularda size yardımcı olacağız. Bu projeyi Devlet Planlama Teşkilâtı’na da sunmayı düşünüyoruz. Jeoloji bölümünden sonra petrol bölümünü de açıyoruz. Siz Petrol Üniversitesi olarak isimlendirmiştiniz. Bu konularda beraber çalışacağız” dedi.

10.05.2010


 

Anne ve babanızın kıymetini iyi bilin

SİNEMA san'atçısı ve ünlü manken Yaşar Alptekin, dünyada en aziz varlığın anne ve baba olduğunu söyledi. Manavgat Çevre ve Diyalog Derneği’nin (MAÇED) dâvetlisi olarak Antalya’nın Manavgat ilçesine gelen Alptekin, Nisan Düğün Salonu’nda Yeşilçam anılarını ve annesi ile ilgili hatıralarını anlattı.

Anne ve babasını 9’ar ay arayla kaybetmenin derin acısı içinde olduğunu belirten Alptekin, annesi vefat ettiğinde çocukluğunun da kaybolduğu duygusuna kapıldığını ifade etti. Alptekin, “Yüce dinimiz anne ve babamıza ‘öf bile ‘demememizi emrediyor. O kutlu varlıklar evimizin bereketi ve direği. Sağlığında kıymetini iyi bilelim. Bir evlât olarak sağlıklarında anne ve babamla birlikte aynı evde yaşadık. Elimde geldiği kadar bir dediklerini iki etmemeye çalıştım. Huzurlu bir hayat sürmek isteyen bir evlat mutlaka anne ve babasının hayır ve duasını alsın. Yaşlılar nazlıdır. Kırılgandır. Tıpkı bir çocuk gibidir. Nasıl anne ve babamız biz çocukken bir dediğimizi iki yapmazsa onların yaşlılıklarında bütün isteklerini yerine getirelim. Yarın geç olmadan ‘eyvah’ demeden kıymetlerini bilelim. Anne ve babamızın her gün el ve ayaklarını öpsek hakkını ödeyemeyiz” diye konuştu. 48 yaşında olduğunu ve 6 yıl önce yaşadığı hayatı nefis muhasebesine çekerek ‘Yaşar sen nereye gidiyorsu’n diye sorguladığını belirten Alptekin, kendisinde ilk değişime üzerindeki gurur ve kibri kırarak başladığını ifade etti.

10.05.2010


 

İmamlar İstanbul, Çanakkale ve Bursa’yı gezecek

ANTALYA’NIN Gazipaşa İlçe Müftülüğü tarafından imamlara yönelik gezi programı düzenlendi. İstanbul, Çanakkale ve Bursa’yı gezecek imamlar yola çıktı. Gazipaşa’da görev yapan imamlar için üç günlük gezi programı düzenlendi.

Program kapsamında imamlar ilk gün gezecekleri İstanbul’da Eyüp Sultan, Ayasofya, Sultan Ahmet camileri ile Dolmabahçe Sarayı, Rumeli Hisarı’nı ziyaret edecek. Gazipaşa Müftü Yardımcısı Ebubekir Tatlı, ikinci gün Çanakkale Şehitliği, Gelibolu Yarımadası, Truva ve Çanakkale’nin ilçelerini gezeceklerini söyledi. Gezinin son gününde ise Bursa’nın tarihî mekânları ile Uludağ’ı ziyaret edecek imamların kayak da yapacaklarını söyleyen Tatlı, kafilesinin daha sonra ilçeye geri döneceğini kaydetti. Gazipaşa Müftülüğü tarafından düzenlenen geziye 14 din görevlisi katıldı. Kafile Ebubekir Tatlı tarafından dualarla uğurlandı.

10.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım