11 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Daum doğruyu gördü

Christoph Daum, Ankaragücü maçından sonra Türkiye Kupası'nın Trabzonspor'a kaptırılmasına daha çok üzülüyordur. Çünkü, Ankara'da doğru hamleler yaptı, Şanlıurfa'da ise tamamen uyudu.

Hatırlayalım; Trabzonspor karşısında attığı mükemmel golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren, o ana kadar sahada adeta gezinen Alex'i kenara alıp, ortaya sahayı güçlendirseydi sonuç daha değişik olabilirdi. Ama yapamadı, daha doğrusu oyundan alırsa gelecek eleştirilere göğüs geremeyeceğini düşündüğü için dokunamadı. Pazar akşamı bu yanlışından ders aldığını gösteren değişiklikler yaptı. Mehmet Topuz'un golünden sonra ikinci yarıya "grip" bahanesiyle Alex'siz başladı. Bu hamle ile orta sahayı 5'leyerek rakibe karşı önemli bir üstünlük kurdu. Atılan goller Daum'un ne kadar akıllı kararlar verdiğini göstermesi açısından güzel bir örnek oldu.

Bu maçla ilgili bazı çevrelerin tutumunu anlamak mümkün değil. Fenerbahçe'nin bileğinin hakkı ile galip geldiği bu mücadeleye gölge düşürmek için ellerinden gelen bütün iddiaları ağızlarına sakız yaptılar. Zaten 15 gündür bu maçla ilgili ilgisiz herkesin ortamı germek adına gazete sayfalarına yansıyan açıklamaları yetmiyormuş gibi, son kurban olarak Ankaragücü'nin genç kalecisi Serkan'ı hedef tahtası yaptılar. A Milli Takıma kadar çıkmış bu genç kalecinin yaptığı hataları başka yönlere çekmek isteyen bu çevrelerin Türk futboluna ne kadar büyük kötülük yaptığını anlatmaya gerek yok sanırım.

Aslında Fenerbahçe kimsenin tahmin etmediği bir başarıya imza attı. Tam 10 maçtır Süper Lig'de yenilgi yüzü görmedi. Spor medyasının ağır ithamlarına rağmen bu başarıyı yakalayan Daum ve öğrencilerini kutlamak gerekir. Şampiyonluk yarışındaki engelleri bir bir geçmeyi başardılar. Bu hafta sezonn finaline çıkacaklar. Kadıköy'de ağırlayacağı Trabzonspor'u da yenerlerse şampiyonluklarını resmen ilan edecekler. 50 bin seyirci desteğini arkasına alacak olan sarı-lacivertli futbolcuların bu altın fırsatı kaçıracaklarına ihtimal vermiyorum.

EROL DOYRAN [email protected]

11.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  HEYECAN SON HAFTAYA KALDI

  Daum Fenerbahçe'de ‘sıkıyönetim’ ilân etti

  Daum doğruyu gördü

  Alkollü markalara kulüp yasağı

  GUTİ: G.SARAY BENİ İSTİYOR

  F.Bahçe potada G.Saray'ı yenerse şampiyon

  Fenerbahçe bir adım önde giriyor

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  34. HAFTANIN PROGRAMI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım