13 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Nükleer anlaşma anti-demokratik”

Greenpeace, Türkiye’nin AB direktiflerine, EPDK yasasına, Mersinlilerin ve biliminsanlarının tepkilerine rağmen imzalanan nükleer anlaşmanın anti-demokratik olduğunu söylüyor.


FİLİSTİN “VETO EDİN” ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Ankara’nın İsrail’e yönelik OECD jesti, Filistinlilerin “Veto edin” mektubuna rağmen geldi. Filistin yönetimi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu büt

AB’yi demokrasi için istiyoruz

DİyarbakIr Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AB sürecini hem AB’ye katılım süreci olarak değerlendirdiklerini hem de daha iyi bir işleyen devlet nizamı, daha


  Üniversitede gerginlik

Muğla’da üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada bir öğrenci silahla yaralandı.


  Hukukçular’dan Gül'e mektup

aralarInda Erdoğan Teziç, Mümtaz Soysal’ın da bulunduğu 14 hukukçu, ‘’Anayasa değişikliği paketini bir daha görüşülmesi için TBMM’ye geri gönderilmesi’’ talebini içeren mektubu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderdi.


  “Balyoz”da ifadelere devam

‘’Balyoz planı’’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bazı muvazzaf asker ve emekli subaylar ifade verdi.


  DHKP/C üyesi 15 kişi gözaltına alındı

Terör örgütü DHKP/C’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.


  Tuğluk’a 1 beraat, 1 zaman aşımı

KapatIlan DTP’nin eski milletvekili Aysel Tuğluk, ‘’terör örgütünün propagandası yapmak’’ suçundan yargılandığı 2 dâvânın birinden beraat ederken, diğer dâvâsı ise zaman aşımı sebebiyle ortadan kalktı.


  Vize anlaşması hayatı kolaylaştıracak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Ankara'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Türkiye ile Rusya arasında turistik vizenin kaldırılmasına ilişkin anlaşmanın “tarihî bir anlaşma” olduğunu ve “herşeyden önce milyonlarca insanın hayatını kolaylaştıracağını” söyledi.


  Baykal sıkıntılarını aşmış!

CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sıkıntıları bulunduğunu ifade ederek, “Bunları son derece ciddî biçimde aşmış’’ dedi.


  Suikast ihbarı senaryoymuş

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a suikast ihbarıyla ilgili gözaltına alınan 13 kişiden 12’si serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen ihbarcı, emniyetteki sorgusunda, “Senaryo oluşturdum’’ dedi.


  Erdoğan’a suikast ihbarı da asılsız çıktı

İzmİr Emniyet Müdürlüğünün internet sitesine Başbakan Erdoğan’a suikast yapılacağı yönünde asılsız bilgi içeren e-posta gönderdiği belirlenen ev kadını serbest bırakıldı.


  Libya’da uçak düştü: 104 ölü var

Güney Afrika Cumhuriyetinin Johannesburg kentinden kalkan Libya Havayollarına ait yolcu uçağı Trablusgarb Havaalanı yakınlarında, inişe geçtiği sırada düştü. Yerel saatle 06.00’da meydana gelen kazada 94 yolcu ile 11 kişilik mürettebat hayatını kaybetti. Düşen uçaktan 10 yaşında Hollandalı bir çocuk kurtuldu.


  Bosna’da acılar tazelendi

Bosna Hersek’te 1992-95 arasındaki savaşta Srebrenitsa yakınlarındaki Bratunaç’ta Sırplar tarafından evlerinden alınarak, götürüldükleri toplama kampında işkence gören, arkadaşlarının ölümüne tanık olan savaş mağdurları, 18 yıl sonra kötü anılarının bulunduğu kampa ilk kez girdi. Tanıkların, savaşın bıraktığı acı hatıraları geçen zamana rağmen unutamadıkları gözlendi.


  Cameron’a ilk tebrik Obama’dan

İngiltere’de koalisyon pazarlıkları sona erdi ve hükümeti kurma görevini alan Muhafazakâr Parti lideri David Cameron, ülkenin yeni başbakanı oldu.


  Somali’de şiddet dinmeyecek!

BM, son zamanlarda artan şiddet olayları ve çatışmalar sebebiyle Afrika ülkesi Somali’de, 315 bin kişinin daha yerlerinden olmasının beklendiğini bildirdi.


  Pentagon: Çekilme takvimi değişmedi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak’tan çekilme takviminin değişmediğini açıkladı.


  Meksika Körfezinde ikinci deneme

Meksİka Körfezinde deniz tabanındaki kuyudan petrol yayılmasının durdurulmasını amaçlayan, birincisi başarısızlıkla sonuçlanan ikinci tıkaç yola çıkarıldı.


  Filipinler’de Risâle-i Nur hizmetleriyle meşgul olan Cevdet Baybara şehit edildi

HayatInI iman ve Kur’ân hizmetine adamış ve bir süredir Filipinler’de bu gaye uğrunda çalışan Cevdet Baybara (32), önceki gün bir Nur dersi dönüşü, önünü kesen silâhlı bir grup tarafından şehit edildi.


  Araştırma görevlileri için kolay askerlik ümidi

YÖK, askerliğini yapmamış araştırma görevlilerinin, yeni kurulan üniversitelerde görev alarak askerlik yapmış sayılmaları için Genelkurmay Başkanlığına öneri götürmeye hazırlanıyor.


  Hırka-i Şerif bakıma alındı

Peygamberimizin (asm) vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye verilen 14 asırlık Hırka-i Şerifte yılların getirdiği bir tahribatın olduğunu belirten yetkililer, “Onu düzeltmek, onarmak, geleceğe taşımak için çalışmalar büyük bir hızla sürdürülüyor. Bu Ramazan’da ziyarete yetiştirebilmek istiyoruz” açıklaması yaptılar.


  Yasak, sigara satışlarını azalttı

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük, son dönemde sigara satışlarında hızlı bir düşüş meydana geldiğini bildirdi.


  Romanlardan ilâhî korosu

BalIkesİr’İn Edremit ilçesinde Roman Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından kurulan ilahi korosu, ilk konserini verdi.


  RAMAZAN’DA ZİYARETE AÇILIR

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağırıcı, Peygamber müjdesi bir şehirde, Peygamberin mukaddes emanetlerinin bulunmasının, hem dinî yönden, hem de millî kültür bakımından son derece önemli olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:


  MEKANİK TEMİZLİK YAPILACAK

BİLİM Kurulu'nda yer alan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Prof. Dr. Nevin Enez, bakım ve onarımda müdahale yapıldığını ancak dönüşü olan müdahale yapılmasının tercih edildiğini dile getirdi.


  Bulvara Bediüzzaman adı verildi

AdIyaman’In Çelikhan ilçesinin ana girişi olan bulvara Bediüzzaman Bulvarı adı verildi. Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, ilçedeki bazı cadde ve bulvarların isimlerinin meclis kararıyla değiştirildiğini belirterek, yeni isimleri açıkladı.


  Kabiliyetlerini keşfetmek için çocuğunuzu iyi gözlemleyin

Uzmanlar, ailelerin çocuklarının kabiliyetini iyi tespit edebilmeleri için davranışlarını iyi gözlemlemelerini tavsiye ediyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım