16 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

TÜRKCELL Süper Ligin son haftasına en yakın takipçisi Bursaspor'un 1 puan önünde 73 puanla lider giren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde 3-1 yenilerek kupayı kaptırdığı Trabzonspor'u bu kez mağlup etmesi durumunda, diğer maçın sonucunu beklemeden, 18. şampiyonluğunu ilan edecek.

Sarı-lacivertli ekip böylece, 17 kezle ortak olduğu en çok şampiyon olan takım unvanı bakımından ezeli rakibi Galatasaray'ı da geride bırakarak, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılma hakkını kazanacak. Fenerbahçe, Trabzonspor'a puan kaybı halinde ise şampiyonluğa ulaşabilmesi için Bursaspor'un da evinde Beşiktaş'a puan yitirmesini bekleyecek. Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a yenilmesi, Bursaspor'un da Beşiktaş ile berabere kalması durumunda iki takımın da puanları 73 olacak. İki takım arasında ikili averajda eşitlik bulunduğundan (1-0, 3-2), statü gereği genel averaja bakılacak. Ligin son maçları öncesi genel averajda Bursaspor'un Fenerbahçe'ye 5 gol üstünlüğü bulunuyor.

Galatasaray ile Beşiktaş, ligi üçüncü sırada tamamlayarak, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde bir ön eleme maçı daha az oynamak için bugün deplasmanda sahaya çıkacak. 64 puana sahip her iki ekipten Galatasaray, Ankara'da, hiçbir iddiası bulunmayan Gençlerbirliği, Beşiktaş da Bursa'da, şampiyon adaylarından Bursaspor'a konuk olacak. Galatasaray ile Beşiktaş'ın üçüncülük yarışında puan eşitliği halinde ikili averajda rakibine üstünlük kuran Galatasaray (3-0, 1-1), ligi üçüncü sırada tamamlayacak.

16.05.2010


 

TRABZONSPOR ÇELME TAKAR MI?

Türkcell Süper Lig'de bugün Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor, son yıllarda rakibine sahasında puan kaybettiriyor.

Bursaspor'un 1 puan önünde son haftaya lider giren Fenerbahçe ile zorlu bir maça çıkacak olan bordo-mavililer, Kadıköy'de son 4 sezonun 3'ünde sarı-lacivertli takıma puan kaybettirdi. Karadeniz ekibi, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda son 4 sezonda, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. F

16.05.2010


 

Trabzon deplasmanda kazanamıyor

TRABZONSPOR Fenerbahçe karşısında, son yıllarda deplasmanda yaptığı maçlarda galip gelmekte oldukça zorlanıyor.

Bordomavili ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 18 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildi. 20 Mart 1993 tarihinde Kadıköy'de yapılan lig maçında rakibini 10 yenen Trabzonspor, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 16 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 jübile maçı olmak üzere toplam 18 karşılaşmadan 12'sini yitirdi, 5'inde berabere kaldı, yalnızca 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçını 31'lik skorla kazanabildi.

16.05.2010


 

Biletler bitti, kapılar 3 saat önce açılacak

FENERBAHÇE ile Trabzonspor arasında yapılacak şampiyonluk açısından önemli maç için stat kapıları saat 17.00'den itibaren açılacak.

Biletlerin tükendiği, taraftarların büyük bir heyecanla beklediği karşılaşmanın başlamasına 3 saat kala seyirciler Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerine alınmaya başlanacak.

16.05.2010


 

F.Bahçe bir kazaya uğramak istemiyor

TÜRKCELL Süper Lig'de bugün Trabzonspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, sezonun en önemli mücadelesine çıkacak.

Liderliğini son haftaya taşıyan sarı-lacivertli ekip Kadıköy'de taraftarı önünde bordo-mavili ekibi yenerek şampiyonluğu hedefliyor. Sezona TFF Süper Kupa'yı kazanarak giren, mücadele ettiği 3 kulvarın ikisinde (UEFA Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye Kupası) hedeflerine ulaşamayan sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Lig şampiyonluğu için çıkacağı son 90 dakikada bir kazaya uğramak istemiyor. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'a karşı kötü bir futbolla kaybettikten sonra ligde Ankaragücü karşısında disiplini elden bırakmayıp 3-0 kazanan sarı-lacivertli ekip, şampiyonluk için 24. haftadan itibaren başladığı çıkışını güzel bir sonuçla noktalamak amacında. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak önemli maçı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

16.05.2010


 

Volkan 817 dakikadır kalesini gole kapattı

LİGDE Trabzonspor ile şampiyonluk mücadelesine çıkacak Fenerbahçe'nin, rakibine karşı en büyük kozu savunmadaki başarısı.

Ligde 23. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetin ardından büyük bir değişim yaşayarak çıkışa geçen sarı-lacivertliler, 24. haftadan itibaren adeta yarışa yeniden başlayarak yaptığı 9 maçı gol yemeden, 8 galibiyet, 1 beraberlikle tamamladı. Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışında son haftaya lider taşıyan periyotta, savunma oyuncularının ve kaleci Volkan Demirel'in başarısı ön plana çıktı. En son 23. hafta mücadelesinin 83. dakikasında gol yiyen sarı-lacivertliler, 28 Şubat Pazar günü yaptığı bu maçın ardından kalesini adeta gole kapatarak 817 dakikadır rakiplerine geçit vermiyor.

16.05.2010


 

G.Saray Ankara'da üçüncülük peşinde

TÜRKCELL Süper Lig'de sezonu bugün deplasmanda Gençlerbirliği ile yapacağı maçla tamamlayacak Galatasaray'da hedef, lig maratonunu üçüncü sırada bitirmek. Gelecek sezon mücadele edeceği UEFA Avrupa Ligi'nde daha az eleme oynamak ve sezonu 2 hafta daha geç açmak isteyen sarıkırmızılılar, Gençlerbirliği'ni deplasmanda yenerek, üçüncü sıradaki yerini korumak istiyor.

Son haftaya Beşiktaş ile Galatasaray 64'er puanla girerken, averajla üçüncü sırada bulunan Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında, Beşiktaş ise Bursaspor karşısında deplasmanda puan arayacak. Galatasaray'ın Gençlerbirliği ile yapacağı karşılaşma öncesi kadrosunda bir çok önemli oyuncusunun yer alamayacak olması sıkıntı meydana getiriyor.

16.05.2010


 

Bursa'nın kulağı İstanbul'da

ŞAMPİYONLUK mücadelesi veren Bursaspor ile lig üçüncülüğünü kovalayan Beşiktaş, bugün Bursa'da son hafta maçında karşılaşacak.

Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Tarık Ongun ve Muhittin Gürses yapacak. Lider Fenerbahçe'nin 1 puan gerisinde ikinci sırada son haftaya giren Bursaspor ile üçüncü sıradaki Galatasaray'la aynı puana sahip Beşiktaş, bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyor. Ancak iki takımın da hedeflerine ulaşmaları için sadece galip gelmeleri yetmiyor, rakiplerinin de puan kaybetmesi gerekiyor. Bugünkü karşılaşmada Bursasporluların kulağı Kadıköy'deki Fenerbahçe-Trabzonspor, Beşiktaşlıların ise Gençlerbirliği-Galatasaray maçlarında olacak. Ligde 72 puana sahip Bursaspor, 73 puanlı Fenerbahçe'nin evinde Trabzonspor'a yenilmesi halinde, beraberlik durumunda bile averajla şampiyonluğa ulaşacak. Fenerbahçe'nin berabere kalması halinde ise Bursaspor'un şampiyonluk için Beşiktaş'ı yenmesi gerekiyor.

Beşiktaş ise ligi üçüncü sırada bitirip, UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri nedeniyle gelecek sezonu erken açmak istemiyor. Galatasaray ile aynı puana sahip, ancak ikili averajda rakibinin arkasında yer alarak dördüncü durumda olan siyah-beyazlılar, Bursaspor karşısında kazanıp, Ankara'da da başkent ekibinin puan almasını bekleyecek. Galatasaray'ın yenilmesi halinde, üçüncülük için 1 puanın bile yeteceği siyah-beyazlıların, sarı-kırmızılıların berabere kalması durumunda ise kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor.

16.05.2010


 

Polat: Fatih Terim'le biraraya gelmedim

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, eski teknik direktörleri Fatih Terim ile bir araya geldiği haberlerini yalanlayarak, gelecek sezona ilişkin bütün planlamaların mevcut teknik heyet tarafından yapıldığını açıkladı.

Adnan Polat, sarıkırmızılı kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, dün yayımlanan bazı medya organlarında eski teknik direktörleri Fatih Terim ile bir araya geldiklerinin yazıldığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: ''Öncelikle Sayın Fatih Terim ile futbolcumuz Sabri Sarıoğlu'nun düğün töreninden bu yana bir araya gelmediğimizi belirtmek isterim. Dolayısıyla söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca altını çizerek belirtmek isterim ki, futbol takımımızın 20102011 sezonuna ilişkin bütün planlamalar ve çalışmalar, teknik direktörümüz Frank Rijkaard, yardımcı hocamız Johan Neeskens ve teknik ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Daha önce defalarca altını çizerek belirttiğim gibi, Galatasaray'ın geleceğine dair planlamalarımız uzun vadelidir. Bu konuda herhangi bir spekülasyon üretilmesi çok anlamsızdır. Camiamızın ve spor kamuoyunun bu tip yanıltıcı haberlere itibar etmemesini diliyorum.''

16.05.2010


 

F.Bahçe Ülker Giricek ile yollarını ayırdı

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, Hırvat oyuncusu Gordon Giricek ile yollarını ayırdı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, geçen sezon sarılacivertli ekibe katılan Giricek'in, kulüple ilişiğinin kesildiği belirtilerek, ''İki yıl önce sözleşme imzalanan Gordon Giricek'ten istenen verimin alınamaması sebebiyle bu karara varılmıştır'' denildi. Bu sezon ligde 24 maçta forma giyen Giricek, ortalama 7,33 sayı, 2 ribaund, 1,6 asist, 0,1 blok ve 0,3 top çalma istatistikleriyle oynadı. Hırvat oyuncu geçen sezon ise 15 maçta 10,47 sayı, 3,1 ribaund, 2,5 asist, 0,2 blok ve 0,4 top çalma istatistikleriyle mücadele etmişti. Sarılacivertli ekibin iki sezon önce NBA'in Phoenix Suns takımından transfer edip 2 yıllık sözleşme imzaladığı Gordon Giricek, Fenerbahçe'de kendisini yeniden ispat etmek istediğini, büyük başarılar yakalamak için Avrupa'ya döndüğünü açıklamıştı, ancak bu hedefinden uzak kaldı.

16.05.2010


 

Demirel FIBA başkanlığını İzlandalı adaya kaptırdı

FIBA Avrupa başkanlığına İzlandalı Olafur Rafnsson seçildi. Almanya'nın Münih kentinde dün düzenlenen FIBA Avrupa Genel Kurulu'nda yapılan ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel'in de aday olduğu seçimde Rafnsson, toplam 51 üye federasyon delegesinden 32'sinin oyunu alarak, FIBA Avrupa Başkanı oldu. Turgay Demirel ise 19 oy aldı.

Avrupa Genel Sekreteri olarak görev alan Nar Zanolin'in, kulislerde Rafnsson lehine çalışmalar yapmasına çok sayıda delege tepki göstermişti.

16.05.2010


 

G.Saray'da bir ‘ağabey’ daha futbolu bırakıyor

GALATASARAY'DA son yıllarda takımdan ayrılan ''ağabeylere'' Emre Aşık da katılırken, 37 yaşındaki tecrübeli futbolcu, bugünkü Gençlerbirliği maçıyla birlikte ligde son kez sahaya çıkacak.

Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Hakan Ünsal gibi tecrübeli oyuncuların futbolu bırakmasının ardından Emre Aşık da aktif sporculuk yaşamına nokta koyma kararı aldığını geçen hafta açıklamıştı. 1982 yılında Bursa ekibi Sönmez Filament'te futbol hayatına başlayan ve 1992 yılında profesyonel olan Emre Aşık, 1992-93 sezonunda Balıkesirspor'dayken Fenerbahçe'ye transfer oldu. 1996 yılında İstanbulspor'a giden Emre Aşık, 2000 yılında ise Galatasaray kadrosuna katıldı. Emre Aşık, Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun yönetimindeki Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılı sonuçlar alan kadrosunda yer almıştı.

16.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım