16 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Cezayir ve İran’da deprem

Cezayir’de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İran’ın güneyinde de 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği kaydedildi.


Tayland gergin

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta ordunun hükümet karşıtı protestoculara müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 16’ya yükseldi. Olaylarda

Obama, Myanmar’a yaptırımları uzattı

ABD Başkanı Barack Obama’nın Myanmar’a uygulanan yaptırımların süresini 1 yıl daha uzattığı bildirildi.


  Mısır, Refah Sınır Kapısını 3 günlüğüne açtı

MISIR, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah sınır kapısını, yaklaşık 2,5 aylık sürenin ardından ilk kez açtı. 3 gün açık tutulması beklenen Refah sınırından çift taraflı olarak giriş-çıkışlara izin veriliyor.


  Rachel Corrie gemisi Gazze için demir aldı

“GAZZE’YE Özgürlük” seferleri kapsamında aylardır hazırlıklarını sürdüren ve Gazze topraklarında ölen Amerikalı barış eylemcisi Rachel Corrie’nin adını taşıyan gemi, 48 saatlik gecikmeyle İrlanda’nın Dundalk limanından Akdeniz’e doğru demir aldı.


  Alman Bakan: Müslümanlarla ortak faaliyetler düzenlensin

ALMANYA İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında ortak bir “Kiliseler Günü” düzenlenmesini arzu ettiğini belirtti.


  Cevdet Baybara defnedildi

FİLİPİNLER'DE geçtiğimiz günlerde gasp sonucu öldürülen Cevdet Baybara, vasiyeti üzere bu ülkede toprağa verildi.


  Bağdat seçimlerinde yolsuzluğa rastlanmadı

IRAK'TA Mart ayında yapılan genel seçimlerden sonra itirazlar üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verilen Bağdat’ta, oy sayımının tamamlandığı bildirildi.


  Pakistan’da 60 kişi kaçırıldı

PAKİSTAN'IN kuzeybatısındaki aşiret bölgesi Kurram’da, araçları pusuya düşürülen yaklaşık 60 kişinin kaçırıldığı bildirildi. Bölge emniyet müdürü Çaman Mir, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu onlarca kişinin rehin alındığını açıkladı.


  Düşen uçaktan kurtulan çocuk ülkesine döndü

LİBYA'NIN başşehri Trablus’ta Çarşamba günü düşen uçaktan sağ çıkan tek yolcu Ruben van Assouw ambulans uçakla ülkesine gönderildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım