01 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Bu saldırı karşılık bulmalı

Başbakan Vekili Bülent Arınç, İsrail’in Gazze’ye yardım konvoyuna saldırısı ile ilgili, uluslarararası hukuka aykırı olan bu kanlı operasyonun insanlık tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirterek, “Bu insanlık ve hukuk dışı saldırı kesinlikle bir karşılık bulmalıdır” dedi.

Başbakan vekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez binada düzenlediği basın toplantısında İsrail’in yardım gemilerine yönelik operasyon ve İskenderun’daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı. İskenderun Deniz Üs Komutanlığına bağlı askeri birliğe bölücü terör örgütü mensupları tarafından saldırıda bulunulduğunu belirten Arınç, ‘’Bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünü lanetliyoruz. Teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürmektedir. Demokratik gelişmelerin ve ekonomik kalkınmanın hız kazandığı her dönemde ortaya konan bu kirli oyunlar kesinlikle amacına ulaşamayacaktır’’ dedi.

TATBİKATLAR İPTAL EDİLDİ

Başbakan Vekili Arınç, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısına ilişkin olarak da ‘’İsrail Hava Kuvvetlerinin tamamen sivil, sadece insanî yardım taşıyan gemilere yaptığı bu saldırıyı Türk milleti ve hükümetimiz adına şiddetle lanetliyoruz’’ dedi. İsrail’le gündemde olan 3 müşterek askeri tatbikatın iptal edilmesine karar verildiğini bildiren Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, gelişmeler sebebiyle yurtdışı programını yarıda keserek, bugün öğle saatlerinde Türkiye’de olmasının beklendiğini ifade etti.

İNSANLIK, BARIŞA SALDIRIYI

LANETLEYECEK

Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kurum ve kuruluşlarıyla gelişmeleri yakından takip ettiğini, bütün boyutlarıyla meseleyi değerlendirerek doğru adımları attığını ifade eden Arınç, şöyle devam etti: ‘’İsrail hükümeti bu insanlık dışı eylemiyle masum insanları hedef alarak, barışı, insanlığı ve bütün insanî değerleri hiçe saydığını bütün dünyaya göstermiştir. Herkesi şoke eden bu saldırı İsrail hükümetinin yürüttüğü şiddet politikasının ulaştığı pervasızlığı da bir kere daha ortaya koymuştur. Uluslararası hukuka tamamen aykırı olan, medenî bir ülkenin devlet aklına uygun düşmeyen, hiçbir insanî hassasiyeti gözetmeyen bu kanlı operasyon insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Bu sorumsuzluğa sebep olan siyasi karar mekanizmaları uluslararası topluma, insanlık vicdanına hesap vermekten kurtulamayacaktır. Açık denizlerde gerçekleşen uluslararası hukuka tamamen aykırı bir şekilde yapılan bu saldırı hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez, hiçbir mazeretle de izah edilemez. İnanıyoruz ki 73 milyon Türk insanın yanı sıra bütün insanlık dünya barışına, masumiyete ve insanlığa yapılan bu saldırıyı lanetleyecektir. Bütün vatandaşlarımızın metanetini koruyacağına, Türk milletinin büyüklüğüne, vakar ve sağduyusuna uygun bir şekilde hareket edeceğine gönülden inanıyoruz. Türkiye cumhuriyeti bütün kurum ve kuruluşlarıyla gelişmeleri yakından takip etmektedir. Olayın haber alınması üzerine Başbakanlıkta bir kriz değerlendirme toplantısı yapılarak olay bütün boyutlarıyla ele alınmış ve atılacak adımlar kararlaştırılmıştır.’’

BÜYÜKELÇİMİZ ANKARA’YA ÇAĞRILDI

Arınç’ın açıklamalarında öne çıkan ifadeler şöyle:

l Gazze’de masum sivillerin hayatına kast eden İsrail’in bu saldırısının cevapsız kalmayacağı, Türkiye’den ve uluslararası toplumdan gereken yanıtı alacağı şüphesizdir.

l Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının biran evvel iadesini ve el konulan gemilerin serbest bırakılmasını istiyor ve bekliyoruz.

l İsrail’deki Büyükelçimiz Ankara’ya çağrılmıştır.

l Konvoyda vatandaşları bulunan ilgili ülkelerle temas ve eşgüdüm içinde bundan sonra atılacak adımlar özenle müzakere edilecektir.

l Bir kez daha ifade ediyoruz; İsrail Gazze’ye yönelik insanlık dışı ambargoyu derhal kaldırmalı ve Filistin halkına gönderilen insanî yardımların yerine ulaştırılmasına engel olmamalıdır.

l Masum insanların ölüm ve yaralanmalarına yol açan silâhlı saldırı hakkında gerekli soruşturmanın yapılması ve sorumluların cezalandırılması için her türlü girişimde bulunulacaktır.

l Bu insanlık ve hukuk dışı saldırı kesinlikle bir karşılık bulmalıdır.

01.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  EŞZAMANLI TERÖR SALDIRISI

  Şehit babası: Ağlayıp onları sevindirmeyeceğiz

  Kirli oyuna kurban ediliyoruz

  Pervari’de çatışma dün de sürdü

  Vali Güler görevini devretti

  Bu saldırı karşılık bulmalı

  BAŞBAKANLIKTA 2 TOPLANTI YAPILDI

  Uluslararası camia sessiz kalmasın

  Kabul etmek mümkün değil

  Meclis deklarasyon yayımlayabilir

  Köhler’den sürpriz istifa

  YURTKUR’un 4 bin personel ihtiyacı var

  İlköğretim okulunun kazan dairesi patladı

  Sigaraya harcanan para İşsiziği çözer

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.