01 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

İstanbul okuyucuları Tekirdağ’da buluştu

GAZETEMİZ İstanbul okuyucuları geleneksel piknikte Tekirdağ’da buluştu.

İstanbul’un çeşitli semtlerinden pikniğe katılan okuyucularımız, özel araçlarıyla ve kiraladıkları otobüslerle piknik yerine ulaştılar.

Sabah 10.00’da kahvaltının verilmesiyle başlayan program, çocuklar ve gençlerin alanda çeşitli oyunlarla vakit geçirmesi ve büyüklerin tanıdıklarıyla sohbet ortamı oluşturmasıyla devam etti.

Pikniğe katılan gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, okuyucularımız ile bir sohbet gerçekleştirdi. Ülkemiz ve dünya gündeminde yer alan içtimaî ve siyasî hadiseleri Risâle-i Nur’daki prensipler/düsturlar çerçevesinde değerlendiren, sorulara cevap veren Mehmet Kutlular, son derece önemli tespitlerde bulundu. Bu yıl pikniğe katılanlar arasında ailesi ile gelenlerin çokluğu göze çarparken, yıl boyunca büyükşehirin betonarme binaları arasında sınırlı bir hayat yaşayan aileler, özellikle çocuklar, geniş ve yeşil piknik alanında son derece serbest bir şekilde gezerek, oynayarak, bir gün de olsa, pikniğin keyfini çıkardılar.

En son 7 yıl önce Tekirdağ’da yapılan piknik için Tekirdağ tesislerine gelenlerin şaşkınlığı yüzlerinden okunuyordu. Tesislerin çok değiştiğini, adeta bambaşka bir yer haline geldiğini belirten okuyucular, o zamanlar fidan halinde olan ağaçlar büyüdüğünü ve sayısının arttığını belirttiler.Dikilen ağaçların dolu dolu meyve vermeye başladığı tesislere gelenler, kendi elleriyle kopardıkları lezzetli meyvelerden bol bol yediler. Tüm bu güzellikleri gören okuyucular, kampüsün bu hale gelmesine emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerini iletti. Öğlen vakti cemaatle kılınan namazın ardından Risâle-i Nur’dan ders okundu. Daha sonra Yeni Asya Vakfı Temsilcisi İsmail Kartal, Tekirdağ sosyal tesisleri projesinin tanıtımını yaparak gelenlere tesisler hakkında bilgi verdi. Kartal, şu anda tesislerin iyi durumda olduğunu, fakat bazı eksiklerinin bulunduğunu, daha iyi hizmet verebilmek için bu eksikliklerin giderilmesi gerektiğini, bunun için de sunulan projenin hazırlatıldığını dinleyenlere izah etti. Proje sunumu sonrası gelenlere Meşhur Tekirdağ köftesi ve yanında ayran ikram edildi. Üç ayrı yerde servis yapılmasına rağmen, katılımın oldukça yoğun olması sebebiyle dağıtımda izdiham yaşandı. Yemeğin ardından dostluk sofrasında içilen lezzetli çaylar ve ardından kılınan ikindi namazı katılanlara derûnî hisler yaşattı.

Tatlı bir yorgunluğun yaşandığı günün ardından gelenler memnuniyetlerin belirtmeden geçemediler.

Pikniğe İstanbul okuyucularının yanısıra, çevre il ve ilçelerdeki okuyucularımız da katıldı.

01.06.2010


 

Sus’un 11. sayısı

SUS dergi 11. sayısıyla yaza merhaba dedi. Yaz sıcağında serin bir köşede doyasıya okunacak bir sayıyla okurlarıyla buluştuğunu ifade eden dergi, “öğrenci dergisi” olmayı sürdürmekte olduğunu kaydetti.

Sus’un en önemli özelliğinin yazar kadrosunun sürekli yenilenmesi olduğuna vurgu yapılarak şöyle denildi: “Zaten genç olan kadrosunun daha da gençleşmesi. Kampüslerde bilinirliğinin artması da cabası. Sus, okuruna yeni bir dünya vaat etmiyor. Elimizde bir dünya var ve o dünyayı bir parça da olsa değiştirmek derdinde. Bu güzel dileğe katılan, yazıya bir şans verme cömertliğini gösterecek arkadaşları bekliyor.”

01.06.2010


 

Astronot Walker Uzay Kampı Türkiye’ye geliyor

ASTRONOT Charles David Walker; 4-10 Temmuz ve 11-17 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Uzay Kampı Türkiye’nin 6 günlük Yaz Kampı’na katılarak katılımcılara uzay tecrübelerini anlatarak soruları cevaplayacak.

Astronot Walker; 1984 ve 1985 yıllarında, McDonnell Douglas şirketi için Kargo Uzmanı olarak üç uzay mekiği görevinde uzay uçuşu yapmış bir mühendis. Özel sektör çalışanı olarak uzaya giden ilk kişi ünvanına sahip olan Astronot Walker’ın 1984 yılındaki bu ilk uçuşu, uzay turizminin de önemli bir öncüsü oldu. NASA personeli olmadan önce; Florida Kennedy Uzay Merkezi’nde kargo hazırlanması, rampa uygulama destek faaliyetleri ve Houston-Texas’taki Yer Kontrol Merkezi’nde uçuş desteği sağladı. Walker; 1982 ve 1983 yıllarında NASA’nın STS-4, STS-6, STS-7 ve STS-8 uzay mekiği uçuşlarında görev yapacak astronotların CFES (Sürekli Akış Elektroforez Sistemleri) işletimi eğitiminden sorumlu olarak görev yaptı.

01.06.2010


 

Kırkpınar Ankara’da

İSTANBUL'DAN sonra Ankaralılara da Türk mutfağının özgün lezzetlerini tattıracak. Kırkpınar Lokantası Ankara’daki ilk şubesini Armada Alışveriş Merkezi’nde bugün açıyor.

Geleneksel Türk mutfağının leziz yemeklerini modern esnaf lokantası konsepti ile bağdaştıran Kırkpınar Lokantası, İstanbul’daki zincirini şimdi de Ankara’ya taşıyor. Ankara’nın gözde alışveriş merkezlerinden biri olan Armada’daki food court alanında açılacak olan Kırkpınar Lokantası, alışveriş keyfini lezzetli molalarla taçlandırıyor. Köftesi ve Edirne tava ciğeri ile iddialı olan Kırkpınar Lokantası menüsünde keşkek, zerde, beğendili tandır, islim kebabı gibi Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerini bulunduruyor.

01.06.2010


 

Can Kardeşler Mogan’daydı

EMEK'li Can Kardeşler Gölbaşı Mogan’a gezi düzenlediler.

Can Kardeş okuyucularını bir araya getiren gezide futbol oynayıp, gölü gezip hoşça vakit geçiren çocuklar, böyle gezilerin sürekli tekrarlanmasını istediler. Ayrıca Risâle-i Nur’dan küçük bir dersin yapıldığı buluşma sonrasında Selim Doğanyiğit memnuniyetlerini şu sözlerle ifade etti: “Böyle programlar sayesinde kâinatın ne kadar güzel yaratıldığını görüp Allah’a şükretmemiz gerektiğini daha iyi anlıyoruz. Hem bu sayede arkadaşlarımızla olan bağlılığımız artıyor ve birbirimizle daha iyi kaynaşıyoruz. Programı düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum.”

01.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.