01 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İsrail'le maçlar askıya alındı

İSRAİL askerlerinin Gazze’ye yardım götüren Türk yardım gemisi “Mavi Marmara”ya saldırması tüm dünyada şok etkisi meydana getirirken, dün İsrail’de oynanması beklenen İsrail - Türkiye U-18 milli maçı da iptal edildi.

İsrail'de dün saat 17.00 ve 2 Haziran’da saat 16.30’da İsrail Genç Milli Takımı ile iki hazırlık maçına çıkacak olan U-18 Milli Takımımız bu ülkede bulunuyordu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konu ile ilgili dün yaptığı açıklamada bu maçların iptal ediliğini ve oyuncuların ülkeye geri çağırıldığını söyledi.

Öte yandan Türkcell Süper Lig'de mücadele eden kulüpler Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki terör saldırısında şehit olan 6 asker için başsağlığı mesajı yayınladı. Yapılan açıklamalarda, ''6 askerimizin şehit olduğu, 7 askerimizin yaralandığı Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı İkmal Destek Komutanlığı'na yapılan hain terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve kederli ailelere başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.'' denildi.

01.06.2010


 

Tanjevic yetişmiyor

(A) Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, tedavisi devam eden milli takımın başantrenörü Bogdan Tanjevic'in Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlık çalışmalarının başında yer alamayacağını belirterek, ''Tanjevic'in durumu iyiye gidiyor.

1 Ağustos'ta bize katılacak'' dedi. Erdenay, 28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde Türkiye'de yapılacak Dünya Şampiyonası hazırlıkları için milli takım aday kadrosunun 10 Temmuz'da toplanacağını ifade ederek, ''Tanjevic çalışmaların başında olmayacak. 1 Ağustos'a kadar takımı antrenörler Orhun Ene ve Nihat İziç hazırlayacak'' dedi. Tanjevic gelene kadar Fenerbahçe Ülker'in antrenörü Ertuğrul Erdoğan'ın da milli takımda geçici bir süre görev yapacağını kaydeden Harun Erdenay, ''Erdoğan, Tanjevic gelene kadar bize yardımcı olacak. Ayrıca antrenör Aziz Bekir de yine Ene ve İziç'e yardım edecek. Tanjevic ile birlikte milli takım kadrosunu play-off serisinden sonra açıklayacağız'' diye konuştu.

Erdenay, Tanjevic'in sağlık durumu nedeniyle takımın başına geçememesi durumunda Dünya Şampiyonası'nda takımın başında Orhun Ene ve Nihat İziç'in yer alacağını açıkladı. ''Tanjevic, İnşallah Dünya Şampiyonası'nda sahaya sağlıklı bir şekilde çıkacaktır'' diyen Erdenay, ''Aksi bir durum olursa Dünya Şampiyonası'nda Orhun Ene ve Nihat İziç ile devam edeceğiz. Milli takım için başka bir antrenörün gelme durumu söz konusu değil'' şeklinde konuştu. Takım sporlarından Dünya Şampiyonası'nın futboldan sonra dünyanın en büyük ikinci organizasyonu olduğunu vurgulayan Erdenay, ''Çok büyük bir ilgi var. 140 ülkeden canlı yayınlanacak'' dedi.

Şampiyonanın Türkiye'de olmasının milli basketbolcular için ayrı bir motivasyon olacağını kaydeden Erdenay, şöyle devam etti: ''Gerçekten iyi kadromuz var. Madalya kazanmak istiyoruz. Japonya'da Dünya 6'ncısı olmuştuk. Kendi seyircimiz önünde bunu geliştirip, yarı final ve sonra madalyayı hedefliyoruz. Çünkü inanılmaz bir seyirci desteğiyle oynayacağız. Grup maçlarını Ankara'da, diğer maçları İstanbul'da oynayacağız. Evimizde çok iddialıyız."

01.06.2010


 

Başpehlivanlık ödülü 20 bin TL'ye çıkarıldı

EDİRNE'DE Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan güreşçiye verilen 16 bin TL, 20 bin TL'ye çıkartıldı.

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, yaptığı açıklamada, 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık açık artırmasında Koç İhale Şartnamesi'nin belirlendiğini bildirdi. Ağalık ihalesinin 27 Haziran Pazar günü Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacağını anlatan Döleneken, ''İhaleye katılmak isteyenler, ağalık şartnamesi ve diğer dokümanları içeren dosyayı 3 bin TL bedelle belediye başkanlığından alabilecek. 50 bin TL muhammen bedelli ihalenin geçici teminatı 10 bin TL olacak. Bu fiyatlar geçen yıl da aynıydı. Bizim amacımız ihaleye katılan kişi sayısını artırmak ve rekabet oluşmasını sağlamak'' dedi. Döleneken, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazanan güreşçiye verilen ücretlerin artırıldığını belirtti. Daha önce başpehlivan olan güreşçiye 16 bin TL verdiklerini anlatan Döleneken, şunları söyledi: ''Bu yıl sadece başpehlivan ve başaltında güreşen güreşçilerin ödüllerine zam yapıldı. Geçen yıl başpehlivan olan güreşçiye 16 bin TL ödül vermiştik. Bu yıl 4 bin TL daha zam yaparak 20 bin TL vermeyi kararlaştırdık. Başaltı pehlivanlarına verilen 9 bin TL ödülü ise 10 bin TL'ye çıkardık. Kırkpınar bir markadır''

01.06.2010


 

Şener: Glowacki ile görüşmeler çok olumlu

TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener, Polonya'nın Wisla Krakow takımında forma giyen stoper oyuncusu Arkadiusz Glowacki'nin transfer gelişmelerinin olumlu sürdüğünü söyledi.

Başkan Şener, yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu konuda acele etmediklerini belirterek, ''Daha transfer döneminin çok başındayız. 10 Haziran'da resmi transfer dönemi başlayacak. Daha iyi güçlü bir Trabzonspor oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz'' dedi. Şener, Semih'in Fenerbahçe'nin bonservisli oyuncusu olduğunu ve bu konuda herhangi bir görüşmenin gündeminde olmadığını kaydetti.

01.06.2010


 

Şampiyon Bursaspor'un stadı yenileniyor

BURSASPOR'UN Şampiyonlar Ligi maçlarına yetiştirilmesi planlanan Atatürk Stadı'nda 80 kamyon ve 7 iş makinesi 24 saat aralıksız çalışıyor.

Stadın 2 büyük ana kapısından ardı ardına çıkan kamyonlar, zeminden kazılan toprağı taşıyor. Bu hafta içinde bitirilmesi planlanan hafriyat sonucunda stadın içinden 4 bin kamyon toprak çekilecek. Bu, toplamda 60 bin metreküp toprak anlamına geliyor. Hafriyattan sonra yapılacak diğer çalışmalar tamamlandığında kapasite yaklaşık 6 bin artırılmış olacak. Tribünlerdeki bayan taraftar tuvaletleri ve çıkış kapılarının sayısı artırılacak, basın tribünü, otopark, doping odası gibi eksikler de giderilecek. Çalışmalar bittiğinde Atatürk Stadı, yeni yüzüyle Şampiyonlar Ligi'ne uygun hale getirilmiş olacak.

01.06.2010


 

Formula 1 İstanbul yarışını 110 bin kişi izledi

MCLAREN Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un kazandığı Formula 1'in İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirilen 7. ayağı olan Türkiye Grand Prix'sini, 3 günde toplam 110 bin 400 kişinin izlediği açıklandı.

Geçen yıla oranla büyük bir seyirci artışının gözlendiği Formula 1 için bugün yapılan yarışta da tribünlerde ve açık alanda toplam 41 bin 800 seyircinin bulunduğu bildirildi. Özellikle yabancı seyirci sayısında da artış gözlenirken, Türkiye'ye yakın ülkelerin yanı sıra uzak Avrupa ülkelerinden de Formula 1'i izlemeye gelen yarışseverler oldu. Bu arada bazı yabancı yarışseverlerin, İstanbul Park'ın çevresinde çadırlar kurdukları gözlendi.

01.06.2010


 

Trabzonspor'da Aurelio transferine yalanlama

TRABZONSPOR Kulübü, İspanya'nın Real Betis takımında forma giyen eski oyuncuları Mehmet Aurelio'nun transfer listesinde yer almadığını bildirdi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kulübümüzün bahsedilen oyuncuyla ilgili herhangi bir girişimi bulunmadığı gibi Mehmet Aurelio hazırlanan transfer listesinde de yer almamaktadır.''

01.06.2010


 

Tavşanlı'da Bank Asya 1. Lig sevinci yaşanıyor

TFF 2. Lig play-off müsabakaları final maçında Eyüpspor'u 2-1 mağlup eden Tavşanlı Linyitspor, Bank Asya 1. Lig'e yükselmesinin ardından Tavşanlı halkı sokaklara akın etti.

TFF 2. Lig play-off müsabakalarının Antalya Atatürk Stadı'nda oynanan final maçanıda Eyüpspor ile TKİ Tavşanlı Lintiyspor maçında sevinen taraf maçı 2-1 kazanan Tavşanlı oldu. Maç bitiminin ardından sokaklara çıkan Tavşanlı halkı gönüllerince eğlenerek, Bank Asya 1. Lig'de olmanın sevincini yaşadı.

01.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.