04 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

F.Bahçe salonların şampiyonu oldu

Beko basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonu play-off final serisini Efes'e karşı 4-2 önde tamamlayan Fenerbahçe Ülker şampiyon oldu. Seri boyunca plânladıkları mücadeleyi ortaya koymayı başaran sarı-lacivertli ekip, bu başarısı ile sezonu çifte kupa ile kapatmayı bildi. Ancak, Efes'in son maçta kolay pes etmesini anlayamadım. Seyirci desteğini arkasına alan Fenerbahçe Ülker önünde ilk çeyrekte maçtan adeta koptu. Bunda Efes antrenörü Engin Ataman'ın orta sahaya kadar gelerek hakeme itiraz etmesi ve akabinde teknik faul alması da etkili oldu. Ama, bana göre serinin kırılma anı, Fenerbahçe'nin Abdi İpekçi'de arka arkaya kazandığı 2 maç oldu. Özellikle ikinci maçta 17 sayı geriden gelip maçı kazanılması Efes'in bütün plânlarının alt üst olmasın sebep oldu.

Sağlık sorunları nedeniyle takımın başında yer almayan antrenör Bogdan Tanjevic'in yerine takımı play-off'a hazırlayan genç çalıştırıcı Ertuğrul Erdoğan büyük bir iş başardı. Takımını şampiyon yaptıktan sonra bile mütevazi olmayı sürdürdü. Kendisinin sadece bir danışman olduğunu, Tanjevic'in her zaman yanında olacağını söylemesi herkesin takdirini kazandı. Bize göre, Türk basketbolu hem centilmen ve hem de çok başarılı bir başantrenör kazandı. Kendisini kutluyoruz.

Fenerbahçe Ülker'in şampiyonlukla birlikte yeni sezonda yeni hedefler koyması gerekiyor. Bunun da karşılığı Avrupa'da dörtlü final oynaması demek. Bunu sağlayacak dev bir kadro ve kora kor mücadele eden bir takımın kurulması düşünülüyor. Mevcut kadroda Mirsad ve Mrsic'in yaşı bir hayli ilerledi. Antrenör Tanjevic'in durumu ise netleşmedi. Dönüp dönmeyeceği hâlâ belli değil. Başkan Aziz Yıldırım Avrupa'da final oynayacak bir takım kurulacağı sözünü verdi. Taraftar şimdi yıldız oyuncuların transferlerini bekliyor.

Geçen sezon şampiyonluğu play-off finalinde karşılaştığı Efes'e kaptıran Fenerbahçe Ülker, bir yıl aradan sonra tekrar mutlu sona ulaşarak, ligdeki 4. şampiyonluğu elde etmiş oldu. Fenerbahçe amatör branşlarda bu sezon altın yılını yaşadı. Basketbol ve voleybolda hem erkekler, hem kızlar şampiyon oldu. Erişilmesi zor bir başarıya ulaştılar. Sadece basketbolda Galatasaray'ın 20, Beşiktaş'ın ise tam 35 yıldır şampiyonluk yüzü görmediğini düşünürsek, elde edilen şampiyonlukların ne kadar büyük ve değerli olduğu görülür.

EROL DOYRAN [email protected]

04.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe salonların şampiyonu oldu

  Fener'in hedefi büyük

  Sağlam: 8+2'ye karşıyım

  Özil, Alman millî marşı okunurken duâ ediyor

  Denizli: Yorgunum, görevi bırakmak istiyorum

  Brad Pitt kupada ABD'yi tanıtacak

  Voleybolda dünya yıldızı Marshall 1 yıl F.Bahçe'de

  Trabzonspor Selçuk İnan'I G.Saray'a vermeyecek

  Bild: Schuster Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü

  Küba'yı yenen Sultanlar bugün Çin'le oynuyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.