08 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Herkes amatör ligi izleyecek

TÜRKİYE'DE 1993-1994 sezonundan beri uygulanan TFF 3. Lig'e yükselme müsabakaları bu yıl son kez düzenlenirken, yeni sezonda takımlar Kriterli Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek.

Futbol Federasyonunun amatör futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Baykan, federasyon tarafından yeni bir lig oluşturulduğunu söyledi. Türkiye'de, amatör liglerin futbolun altyapısını teşkil ettiğini belirten Baykan, yeni sezonda amatör futbolun deplasman heyecanı yaşayacağını müjdeledi. ''Yepyeni bir lig oluşuyor'' diyen Baykan, şöyle konuştu:

''Takımlar yeni sezonda Kriterli Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek ve TFF 3. Lig'e yükselmeler bu ligden olacak. Amatör futbola yeni bir heyecan gelecek. Yaklaşık 5 bin kulüp, faal 5 bine yakın antrenör ve 230 bin lisanslı futbolcunun yanı sıra hakemlerimiz bu heyecanı yaşayacak. Hakemlerimiz yeni ligde tecrübelerini artıracak. Ligde yaklaşık 160 takım yer alacak. Oluşturulan ligin statüsü hazırlanmakta, önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Futbol Federasyonu da ligdeki takımlarımıza ayni ve nakdi desteklerde bulunacak. Yerel liglerde sıkışıp kalan futbolcularımız deplasmanlı ligle bölgelere açılacak. Bölgesel lig futbolcuların vitrini olacak. 25'in üstünde profesyonel takımı olmayan şehir, lig heyecanı yaşayacak.''

Avrupa'da örnekleri olan bölgesel liglerin adımlarının atıldığını belirten Baykan, ''Takım sayıları illere göre farklılık gösterecek. Örneğin, İstanbul'dan 12, Ankara'dan 4, İzmir'den 5 takım yer alacak. Amatör futbolda yeni bir sayfa açıyoruz. Artık TFF 3. Lig'e yükselme maçları yapılmayacak'' diye konuştu. Yeni ligin oluşturulmasında Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyelerinin büyük katkı verdiğini belirten Mehmet Baykan, ''Futbolun geleceğine yapılan yatırıma yönelik desteklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum'' dedi.

08.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Herkes amatör ligi izleyecek

  Denizli: Bir müddet kenara çekileceğim

  Mustafa Denizli ile abi-kardeş gibiydik

  TRABZON TRANSFERİ ERKEN KAPATACAK

  Başpehlivanlık için yağmurda güreştiler

  Atina'da gaz bombalı basketbol derbisi

  Hollanda Millî Takımında Arjen Robben sevinci

  7 Arjantinli holigan gözaltına alındı

  Başarısız sonuçlar Fransızların moralini bozdu

  Hamit: Bayern yönetimi bana güvendiği için kaldım

  F.Bahçe 27,6 milyon lira yayın geliri elde etti

  Gençlerbirliği en pahalı transferini yaptı

  Ailesine inat etti, Türkiye Şampiyonu oldu

  Özel Olimpiyatlarda 2 altın madalya kazandık

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.