10 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

AHLÂKSIZ TEKLİF VE ÇİRKİN PAZARLIK

Savunma Bakanı Barak'ın “Ambargoyu farklı yollarla sürdürmek için çalışıyoruz” mesajından sonra İngiliz Daily Telegraph gazetesi, uluslararası toplumun gemilere baskınla ilgili iç soruşturma yapılmasını kabul etmesi halinde İsrail'in de Gazze ablukasını hafifletmeyi kabule hazır olduğunu yazdı.

MEYVE SUYU VE KURABİYEYE İZİN ÇIKTI

Bilâhare İsrail'in Gazze'ye “meyve suyu, kurabiye ve baharat girişine izin vereceği” yönünde gelen haberler ise, “Ambargoyu hafifletmekten neyi kast ettiği anlaşıldı, Tel Aviv hükümeti hem Gazze'deki Filistinlilerle, hem de ablukanın kalkması için baskı yapan dünya ile alay ediyor” yorumlarına yol açtı.

İsraİl dünya İle dalga geçİyor

İngİlİz Daily Telegraph gazetesi, uluslararası toplumun gemilere baskınla ilgili iç soruşturma yapılmasını kabul etmesi halinde İsrail’in de Gazze Şeridi’ne ablukayı hafifletmeyi kabule hazır olduğunu yazdı. Daily Telegraph’ta adının açıklanmasını istemeyen ve İsrail ile müzakerelere yakın Batılı bir kaynağa dayandırılan haberde, İngiltere’nin geçen hafta ablukanın hafifletilmesine ilişkin bir belgeyi ortada gezdirdiği belirtilerek, İsrail’den Gazze’ye geçiş noktalarına ulaşımı kolaylaştırması ile 2008-2009’da Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yıkılan 60 bin evin inşası için malzeme göndermesi için BM’ye izin vermesinin istendiği kaydedildi.

Habere göre, aynı kaynak, ‘’İsrail sivillere gönderilen ürünlere ilişkin esneklik gösterebilir’’ ifadesini kullandı. Haberde ayrıca, İsrailli yetkililerin ise işbirliği yapma istekleri ile gemi baskınıyla ilgili soruşturma meselesi arasında bir bağlantı bulunduğunu inkar ettiği de ifade edildi.

ABD’NİN TÜRKİYE VE İSRAİL ENDİŞESİ

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Türkiye-İsrail ilişkilerinin kötüye gitmesinden endişe duyduğunu söyledi. İngiltere’nin başşehri Londra’da temaslarda bulunan Gates, ilişkilerin bozulmasının bölgesel istikrara olumsuz etkisinden duyduğu endişeyi de ifade ederek, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin zaman içinde yeniden düzelmesini umduğunu kaydetti. Gates ayrıca, Avrupa’nın Türkiye ile bağları arttırmak konusundaki isteksizliğinin, Ankara’yı doğuya doğru ittiğini belirtti.

10.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ankara’nın tavrı artık değişmez

  AHLÂKSIZ TEKLİF VE ÇİRKİN PAZARLIK

  Soruşturma başlatılmalı

  Obama, önce Abbas, sonra Netanyahu ile görüşecek

  Castro: İsrail, İran’a saldırabilir

  Başörtülü öğrencinin hukuk zaferi

  Çocuk askerler için tedbirler yetersiz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.