10 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Organizyonun yanında sportif başarı da istiyoruz

TÜRKİYE'NİN ev sahipliğinde 28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde organize edilecek Dünya Basketbol Şampiyonası’nın heyecanı resmen başladı.

Şampiyonada mücadele edecek (A) Milli Takımı’nın aday kadrosu, Ataköy Sheraton Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklanırken, toplantıya katılan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, böyle bir Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın, dünyanın en önemli ülkelerini, oyuncularını ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Demirel, Basketbol Federasyonu olarak son 10 yılda çeşitli kategorilerde çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ‘’10 yıl içinde hem Avrupa Şampiyonası, hem Dünya Şampiyonası organize eden belki de tek federasyon biziz. Bu durum bizlere daha fazla sorumluluk yüklüyor. Elde edilen başarı hem organizasyon süresince, hem milli takımın başarı anlamında sürdürülmeli’’ dedi.

Turgay Demirel, organizasyonun en iyi şekilde yapılması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, ‘’Organizasyon hem bizler için hem de tüm ulus için çok büyük bir onur ve gurur olacak. Sadece Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak dahi bir federasyon için o spor dalında ulaşılabilecek en üst nokta. Bu onurun yanı sıra milli takımımızın bizi mutlu edecek performansla mücadele etmesi, sahada hepimizi tatmin edecek basketbol oynaması ve netice elde etmesi bizi daha da gururlandıracak’’ diye konuştu.

10.06.2010


 

TANJEVİC: HEDEFİMİZ İLK 4’E GİRMEK

A MİLLî Basketbol Takımı Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, Türkiye’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda hedeflerinin ilk 4 olduğunu söyledi.

Tanjevic, Dünya Şampiyonası’nda çok tehlikeli bir takıma sahip olacaklarını belirterek, ‘’Hedefimiz ilk 4 ve olursa tabii madalya almak. Bu kolay bir hedef değil. Gruptan başlayarak çok zor maçlar oynayacağız. Birinciliği elde etmek için çok ter dökmemiz gerekecek. Sahip olduğumuz büyük motivasyonla hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum’’ dedi. Dünya Şampiyonası’nda Türk halkının da müthiş desteğini alacaklarını ifade eden Tanjevic, ‘’6 yıllık Türkiye tecrübemde Türk insanının Türk bayrağını çok sevdiğini ve saydığını gördüm. Türk insanının 25 yıl yaşadığım İtalyanlardan daha fazla kendi bayrağına sahip çıktığını gördüm. Benim de bu bayrağa çok saygım ve sevgim var ve bu bayrağın yükseklerde dalgalanması için elimden geleni yapacağım’’ diye konuştu.

10.06.2010


 

Dev Adamlar belli oldu

TÜRKİYE'DE 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak 2010 Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek (A) Milli Takımı’nın aday kadrosu açıklandı.

Ataköy’deki Sheraton Otel’de yapılan basın toplantısında, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, (A) Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Menajer Harun Erdenay, İdari Menajer Barbaros Akkaş katıldı. (A) Milli Takım’ın 15 kişilik aday kadrosunda şu isimler yer alıyor: Oğuz Savaş, Semih Erden, Ömer Onan, Ömer Aşık (Fenerbahçe), Ender Aslan, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler (Efes Pilsen), Engin Atsür, Cevher Özer (Beşiktaş Cola Turka), Cenk Akyol (Air Avellino) Fatih Solak (Galatasaray Cafe Crown), Evren Büker (Medical Park Trabzonspor), Hidayet Türkoğlu (Toronto Raptors), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks). Aday kadroya şu anda kampta olan Ümit Milli Takım’dan da 1-2 oyuncunun dahil olabileceği bildirildi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri’de 24 ülke takımının katılımıyla organize edilecek mücadele edecek (A) Milli Takımı’nın aday kadrosu 10 Temmuz tarihinde kampa girerek, hazırlık çalışmalarına başlayacak.

10.06.2010


 

Tuncay’a iki talip var

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Stoke City’de forma giyen Tuncay Şanlı’yı Blackburn Rovers ve Sunderland’in kadrosuna katmak istediği iddia edildi.

İngiliz Daily Mirror gazetesi, Blackburn Rovers Menajeri Sam Allardyce’nin milli futbolcu Tuncay Şanlı’yı 4 milyon sterlin karşılığında takımında görmek istediğini yazdı. Geçen sezon öncesinde 28 yaşındaki futbolcunun 5 milyon sterline Middlesbrough takımından Stoke City’ye transfer olduğunu hatırlatan gazete, Blackburn Rovers’in, Tuncay’ı renklerine bağlamak isteyen bir diğer takım Sunderland ile mücadele etmek zorunda olduğunu kaydetti.

10.06.2010


 

İtalya yine iddialı

2010 Dünya Kupası’nın başlamasına 2 gün kala turnuvanın son şampiyonu İtalya’da, ev sahibi Güney Afrika Cumhuriyeti’ne geldi.

(F) Grubu’nda yer alan İtalya, kupadaki ilk maçında, Cape Town şehrinde Paraguay ile TSİ 20.30’da karşılaşacak. Gök mavili takımın Güney Afrika’ya yaptığı seyahatte uçakta yer alan İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete de uçuş sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Takıma güvendiğini belirten Abete, ‘’Bütün dünya, İngiltere, İspanya, Arjantin ve Brezilya’yı favori gösteriyor. İtalya’nın son dünya şampiyonu olduğu unutulmamalı. Bu takıma güveniyorum. Bizim takımımız son yıllarda en iyi işlerden birine imza attı’’ dedi.

10.06.2010


 

Massa, Ferrari ile uzattı

FERRARİ'NİN Brezilyalı pilotu Felipe Massa, takımıyla olan sözleşmesini 2012 sonuna kadar uzattı.

Ferrari’den yapılan açıklamaya göre Massa, konuyla ilgili açıklamasında, ‘’Ferrari’de 2 sezon daha yarışma imkanı bulmaktan ötürü mutluyum. İkinci ailem olarak gördüğüm takımımda devam ediyor olmak gurur verici’’ dedi.

10.06.2010


 

AA’dan Dünya Kupasına özel site

Anadolu Ajansı, 11 Haziran Cuma günü Güney Afrika’da başlayacak 2010 Dünya Kupası’na özel internet sitesi oluşturdu.

‘’fifa2010.aa.com.tr’’ adresindeki site, dün aktif hale getirilirken, kupanın bitim tarihi 11 Temmuz’a kadar yayınını sürdürecek. Özellikle görsel ağırlık olacak sitede, fotoğraflar ve haberlerin yanı sıra maç programları, puan durumları, takım kadroları, stat bilgileri ile cezalı ve sakat oyuncularla ilgili bilgiler ve ayrıntılı istatistikler de yer alıyor. Sitede yer alacak fotoğraflar Avrupa Fotoğraf Ajansı (EPA) tarafından sağlanacak.

10.06.2010


 

Transfer dönemi başlıyor

Futbolda 2010-2011 birinci transfer dönemi bugün resmen başlıyor.

Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, federasyon yönetim kurulunun aldığı karar uyarınca, 2010-2011 sezonu birinci döneminin bugün başlayacağı bildirildi. Profesyonel liglerde transfer dönemi, 1 Eylül 2010 tarihinde sona erecek. 2010-2011 sezonunda ikinci transfer dönemi ise 5 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında olacak.

10.06.2010


 

F. Bahçe-Trabzon maçıyla ilgili 6 kişi daha gözaltında

Turkcell Süper Lig’in son haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası çıkan olaylara karıştıkları iddia edilen 6 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, söz konusu maç sonrası yaşanan taşkınlık sonucu tribünleri ateşe verdikleri ve olay çıkarttıkları iddia edilen Emre K. (27), Erdem A. (31), Şahin K. (19), Efe A. (21), Ahmet E. A. (35) ve Burak M’yi (19) belirlenen adreslerde yakaladı. Polisteki işlemleri tamamlanan bu kişiler, adliyeye sevk edildi. Bu arada, aynı konuya ilişkin daha önce gözaltına alınanlardan 7 kişi tutuklanmıştı.

10.06.2010


 

İ. Dağaşan Buca’da

Turkcell Süper Lig ekiplerinden Bucaspor’un, son olarak Sivasspor’da oynayan İbrahim Dağaşan ile anlaşmaya vardığı bildirildi.

Kulüp basın sözcüsü Şeref Üstündağ, İbrahim Dağaşan ile her konuda anlaştıklarını ve kendisinden söz aldıklarını belirtti. Dağaşan’ın menajeri Efgan Erciyas da yaptığı açıklamada, Bucaspor’la her konuda anlaşıldığını ve futbolcunun cuma günü 2 yıllık sözleşme imzalayacağını söyledi. İnegölspor’da futbola başlayan 26 yaşındaki İbrahim Dağaşan, Bursaspor’da forma giydikten sonra gittiği Sivasspor’da 2 sezondur yer alıyordu.

10.06.2010


 

Mourinho’nun yerine Benitez

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) son şampiyonu İnter, teknik direktör arayışlarını, son günlerde temasta olduğu İspanyol Rafael Benitez ile sonlandırdı.

İnter Başkanı Massimo Moratti, yaptığı açıklamada, 50 yaşındaki İspanyol teknik adamla her konuda anlaştıklarını belirterek, ‘’Son detayları da gözden geçirdik ve anlaşma sağladık. Zaten çok önemli detaylar değildi. Yarın, Benitez ile ne zaman basının karşısına çıkacağımızı açıklayacağız’’ dedi. İmzalar dışında her şeyin tam olduğunu ifade eden başkan Moratti, ‘’Benitez’in şu anda İtalya’da olduğunu sanmıyorum. İmza töreni için gelecektir’’ diye konuştu. İngiltere’nin Liverpool takımını çalıştırırken, sözleşmesi devam etmesine karşın görevine son verilen Benitez, 2005 yılında İstanbul’da yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde İnter’in ezeli rakibini mağlup ederek, kupaya uzanmayı başarmıştı. Benitez yönetimindeki Liverpool, 2005-2006 sezonunda da Federasyon Kupası’nı kazanmıştı.

10.06.2010


 

Adriano Roma’da

Serİe A’yı geçen sezon FC Inter’in ardından ikinci sırada tamamlayan ve gelecek sezon şampiyonluğu hedefleyen AS Roma, Brezilyalı yıldız golcü Adriano’ya resmi imzayı attırarak, sezonun ikinci transferini gerçekleştirdi.

AS Roma’nın eski FC Interli futbolcu Adriano ile seneliği 5 milyon avro olmak koşuluyla 3 yıllık anlaşma yaptığı bildirildi. İmza töreninin ardından duygularını ifade eden Adriano, ‘’Bu formayı giyeceğim için çok mutluyum. Umarım her şey yolunda gider. Buradayım çünkü ne yapabileceğimi göstermek istiyorum. Söz vermek hoşuma gitmiyor, ama sahada ne yapmam gerektiğinin farkındayım. Size her şey yolunda gidecek diyorum’’ dedi.

10.06.2010


 

Hakeme 'yalancı' diyen Guardiola’ya para cezası

İspanya Futbol federasyonu Rekabet Komitesi, La Liga hakemlerinden Clos Gomez’e ‘’yalancı’’ dediğinden dolayı, Barcelonan teknik direktörü Pep Guardiola’ya 15 bin Avro para cezası verildiğini açıkladı.

6 Mart tarihinde Almeria ile Barcelona arasında oynanan ve 2-2 berabere biten maçta, protesto ettiğinden dolayı hakem Carlos Clos Gomez tarafından maçtan atılan Guardiola, hakemler hakkında ‘’yalancılar’’ deyince para cezası aldı. Maç sonrasında açıklama yapan Guardiola, ‘’Görüntüleri izledim ve yaptığımla çok da gurur duymuyorum. Görüntüleri görünce neden tribüne gönderildiğimi anlayabilirim ve kendimi böyle görmek hoşuma gitmedi. Ancak birisi yalan söylerse itiraz etmelisiniz. Hakemler maç raporunda yalan söylediler ve benim etmediğim lafları raporlarına yazdılar. Hakemler yalan söylediler ve bunu biliyorlar’’ demişti. O dönemde sahadan atıldığı için 1 maç ceza alan Guardiola, şimdi de hakeme ‘’yalancı’’ demesinden ötürü 15 bin Avro para cezası aldı.

10.06.2010


 

NBA finalinde Lakers tekrar öne geçti

Amerİkan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) final serisinin üçüncü maçında Los Angeles Lakers, deplasmanda Boston Celtics’i 91-84 mağlup ederek, seride 2-1 öne geçti.

Kobe Bryant ile Kevin Garnett’in mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada, Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant 29 sayı 7 ribaunt ve 4 asist ile Celtics’te Kevin Garnett ise 25 sayı, 6 ribaunt ve 3 asist ile oynadı. Mücadele sonrası soyunma odasında açıklamalarda bulunan Kobe Bryant, ‘’Bu galibiyetle Los Angeles’taki mağlubiyeti unutturduk ve moral olarak da iyi bir duruma geldik. Boston’da yarın oynanacak karşılaşmayı da kazanmayı istiyoruz’’ dedi. Bryant, takım arkadaşı Derek Fisher’ın bitime 50 saniye kala bulduğu 2 sayılık atış ve faulden kazandığı 1 sayı ile maçın sonucunu belirlediğini söyledi. Lakers’ın antrenörü Phil Jackson da düzenlediği basın toplantısında üçüncü karşılaşmanın final serileri arasında son derece önemli olduğunu vurguladı. Jackson, zor olanı başardıklarını ve moral olarak öne geçtiklerini söyleyerek, oyuncularını kutladı. Boston’da TD Garden Arena’da oynanan mücadeleye basketbolseverler yoğun ilgi gösterirken, salon tamamen doldu.

10.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.