13 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

100 çocuktan 19’u işçi

Uluslararası Çalışma Teşkilâtının çocuk işçiliğine ilişkin raporu, kısmî gerilemelere rağmen çocuk işçiliğinin can yakıcı bir biçimde sürdüğünü ortaya koydu. Rapora göre, dünya ölçeğinde hâlâ çalışan çocuk oranı yüzde 19,3. Bir başka deyişle her 100 çocuktan 19’u çalışıyor.


SBS’LERİN GELECEĞİ BELİRSİZ, SINIFLAR BOŞALDI

Dün yapılan, ilköğretim 6. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 88 bin adayın katıldığı sınav ile SBS maratonu tamamlandı. SBS’ye geçen hafta da 7 ve 8’l

Hac için sağlık personeli başvurusu yarın başlıyor

HACDA görev yapmak isteyen sağlık personeli, 14-30 Haziran tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığına başvurabilecek.


  AYM rejim değil, hukuk bekçiliği yapsın

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Anayasa Mahkemesi’nin rejim bekçiliği yapmak yerine hukuk bekçiliği yapması gerektiğini söyledi.


  Eksen değil, ekonomi kaydı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ‘’Türkiye’nin yönünü batıdan doğuya çevirdiği, bir eksen kayması yaşandığı’’ şeklindeki değerlendirmelere ilişkin olarak, ‘’Türkiye’nin ekseninde kayma yoktur.


  Gönül: Heron uçaklarını kullanabiliriz

MıllÎ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ‘’Bizim elemanlar Heron uçaklarını kullanabilir. Herhangi bir aksaklığın olacağını düşünmüyorum’’ dedi.


  Ergenekon duruşması 23 Ağustos’a ertelendi

Bırıncı ‘’Ergenekon’’ davasında tutuklu 23 sanığın bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 23 Ağustosa erteledi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada mahkeme heyetince alınan ara kararlar, Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı.


  Yanarak can verdiler

Şanliurfa’da otobüsle otomobilin çarpıştığı kazada, alevlerin arasında kalan 3 kişi yanarak vefat etti, 6 kişi de yaralandı.


  İstanbul’da, 14 saat su kesintisi uygulanacak

İstanbul’un bazı semtlerine 15 Haziranda 14 saat süreyle su verilemeyecek.


  Emniyete “başpolis” geliyor

İçışlerı Bakanı Beşir Atalay, teklfle 30 bin kadro tahsis edildiğini, bunun 20 bininin normal atama, 10 bininin ise ‘’kıdemli başpolis’’ ve ‘’başpolis’’ için olduğunu bildirdi.


  Özkök’ün yerine 3 aday

Türkıye Barolar Birliği’nin (TBB) 11. Olağanüstü Genel Kurulu’nda baro başkanlığı için 3 aday yarışacak.


  “Ergenekon gecekondusu” kebapçı oluyor

Türkıye’nın son yıllarda gündeminden düşmeyen Ergenekon soruşturmasının başlamasına sebep olan el bombalarının bulunduğu Ümraniye’deki gecekondunun yerine kebapçı dükkânı açılıyor.


  Hakkâri’de 1 terörist etkisiz hale getirildi

HakkÂrı’nın Şemdinli ilçesinde bir teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.


  Yeni Galata Köprüsü Salı günü kapatılacak

Yenı Galata Köprüsü, 15 Haziran Salı günü 02.00-04.30 saatlerinde araç ve yaya trafiğine kapatılacak.


  Din hizmetleri camiye hapsedilemez

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, birçok sosyal problemle karşı karşıya olunduğunu, bunlara duyarsız kalamadıklarını belirterek, “Din hizmetini sadece caminin dört duvarı arasına hapsedemeyiz. El kitapları hazırladık, tüm Türkiye’de bunların okunmasını ve yayılmasını istiyoruz’’ dedi.


  AB hedefimiz uzun soluklu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜSİAD’ın girişimiyle Haziran 2009’da kurulan Paris Boğaziçi Enstitüsünün yemeğinde, Türkiye’nin AB’ye üye olmak için gösterdiği samimî gayreti herkesin bildiğini belirterek, “Türkiye’nin AB hedefi, uzun soluklu, stratejik bir hedeftir. Bizim açımızdan bu bilinçli olarak seçilmiş bir hedeftir” dedi.


  AB, Türkiye’yi almaya mecbur

Başbakan Erdoğan, AB’nin Türkiye’yi oyaladığını, bunu bildiklerini söyledi. Erdoğan, “İşin perde arkası belli. Bunu, özel görüşmelerde bazı samimi olan Avrupalı bakanlar bize söylüyorlar. Biz bunu biliyoruz, ama dillendirmeyi doğru bulmuyoruz. Ben kendilerine açıkça söylüyorum: Eğer siz Hıristiyan kulübü değilseniz Türkiye’yi buraya almaya mecbursunuz, mecbursunuz” diye konuştu.


  Kılıçdaroğlu: AYM kararları da eleştirilebilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her karar ve görüş gibi Anayasa Mahkemesinin kararlarının da eleştirilebileceğini ancak daha karar ortaya çıkmadan görüş bildirmenin doğru olmadığını bildirdi.


  Ergin: İyi niyetli olmayanlarla mücadele sürecek

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’nin insan hakları, demokrasi, özgürlükler konusunda ilerlemesini sağlayacaklarını, ancak iyi niyetli olmayan unsurlarla da hak ettikleri şekilde mücadeleye devam edeceklerini söyledi.


  Türkiye, dünyaya AB ile açılır

Institut du Bosphore Bilim Kurulu Eş Başkanı Kemal Derviş, “Avrupa ilişkilerinin dinamizmi olmadan, Türkiye dünya sahnesinde o kadar önemli bir rol oynayamaz” dedi.


  Suriye ile ortak sınır kapısı

TÜRKİYE ile Suriye arasında yap-işlet-devret modeliyle ortak sınır kapısı yapılmasına ilişkin mutabakat imzalandı.


  KARADENİZE HES TEHDİDİ

Karadenizde sayıları artan Hidro Elektrik Santraller, kuruldukları derenin kurumasına yol açıyor. Rize'deki Gürgen Deresi bunun en tipik örneği. Derenin kurumuş halini gören bölge insanı, artık HES kurulmasının durdurulmasını istiyor.


  Meksika’da şimdi de mürettebat zehirlendi

MEKSİKA Körfezi’nde BP’nin işlettiği platformun çökmesinden sonra ortaya çıkan çevre felâketiyle mücadele çerçevesinde temizlik faaliyetlerine katılan gemilerden birindeki mürettebatta gaz zehirlenmesi belirtileri görülmesi üzerine 36 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.


  Chavez, sigara ve alkole savaş açtı

VENEZUELA Devlet Başkanı Hugo Chavez, sigara ve alkol tüketiminin azaltılması için tedbirler alınacağını söyledi.


  Kaplumbağa operasyonu

MERSİN’İN Silifke ilçesinde bir metre derinliğindeki su dağıtım savağına düşen, 35 kilo ağırlığındaki ‘’Nil’’ cinsi kaplumbağa, yoğun bir çalışmanın ardından kurtarıldı.


  Sumocu Türk robotlar

ESKİŞEHİR Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, yaptıkları ‘’Mekatron’’ ve ‘’Antigron’’ isimli robotlara Japonya’nın geleneksel sumo güreşini yaptırıyor.


  Üç Ayları manevî arınmaya vesile kılmalıyız

Seneye üç ayları görebileceğimizden emin miyiz? Öyle ise gün bu gündür, zaman şimdidir ve şimdinin hakkını vermemiz gerekir. Üç ayları ve mübarek geceleri maddî-manevî hayatımızda yeni temiz bir sayfa olarak kabul edip, geçmişte yaptığımız hata, kusur ve günahlardan arınmaya bir vesile kılmalıyız.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.