11 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Görüş

Sözüm dünya meclislerinden içeri!

İsrail’in son eylemleri ve dünyanın tavrı oldukça insanlık dışı. Evet, dünyanın tavrı da insanlık dışı, çünkü dünya yapması gerekeni yapmıyor. İsrail insanlık dışı eylemlerini sürdürüyor ve dünya kınamakla yetiniyor. Kınamak onları durduracakmış gibi vicdanlarını rahatlatmak istercesine bütün dünya kınıyor. Dünya kınaya dursun, bence insanlık yitiriliyor.

Olanlar ve olanlara verilen tepkiler öyle komik ki... Allah aşkına İsrail bunu ilk defa mı yapıyor? İlk defa mı sivilleri katlediyor? İlk defa mı savaş suçu işliyor? İlk defa mı dünyaya pervasızca meydan okuyor? Hayır elbette. Bütün bunlar ilk defa olmuyor. İsrail şımarık bir çocuk gibi orayı burayı kırıp döküyor. Bununla da kalmayıp insanları katlediyor, kan döküyor... Var mı ötesi?

Bütün bunlar olurken dünya sadece kınıyor… Gerçekten utanıyorum insanlığımdan...

Dünya neyi bekliyor bu şımarık ve oldukça haddini aşmış çocuğu terbiye etmek için? Neyi bekliyor? Tam zamanı değil mi onu durdurmak için ya da Filistin’e girdiğinde de tam zamanı değil miydi? Olanların bu gemi saldırısından farkı neydi? Filistin halkı olmaları mı? Filistinliler öldürüldü ses çıkmadı, Filistin’e ambargo kondu ses çıkmadı. Normal miydi bu olanlar? Ve şimdi Filistin’e yardım gidiyor, İsrail bu sefer de yardım gemilerine saldırıyor. Sanki ambargo koymak normal, fakat ambargo koyulan yere yardım götürenlere saldırmak anormalmişçesine, dünya bundan kötüsünü görmemişçesine bu sefer tepki veriyor. Ve muhteşem bir tepki: Kınama!

Bu yaşananlar Filistin’le dalga geçmektir. Ey dünya size diyorum! Bu tepkiler Filistin’le, Filistin’e yardım için yollara düşen o insanlarla dalga geçmektir. Saldırgan elinde silâhıyla yeni kurbanlarını beklerken, sizin rahat koltuklarınızda, kamera karşısında kınama mesajları vermekle üzerinizden sorumluluğu attığınızı sanmanız o insanlarla dalga geçmektir. Filistin’deki katliâmları ve o gemilerdeki şehitleri önemsememektir. Ne bekleniyor harekete geçmek için, İsrail’in Avrupa’ya saldırması mı, Amerika’yı ateşe vermesi mi? O zaman mı harekete geçilecek?

Yapılan açıklamalara göre, İsrail’in bu yaptığı ahlâksızlık, savaş suçu işlemek, sivil katliâmı yapmak… Evet, bunlar doğru fakat bizim bunlara yeterli tepkiyi vermeyişimiz, kınamakla yetinmemiz de, İsrail’i yaptığı ahlâksızlığın küçük kardeşidir. Olaylara karşı vicdanımızı rahatlatacak cinsten açıklamalar yapmak yetmez, kaldı ki insan olanın vicdanı bununla rahatlamaz...

Unutmayalım ki biz insanız ve lütfen insanî tepkiler verelim artık. Sözüm dünya meclislerinden içeri. Zira halk yapılması gerekenleri yapıyor. İHH gemilerindekiler ölümü göze alırken, dünya şehirlerinde halk sokağa dökülürken, devlet başkanlarının ve BM’nin olayı kınamakla yetinmesi kabul edilemez. Zira bunu halk da yapıyor. Sizin göreviniz halkın yapamadığını yapmaktır. Halkla aynı tepkiyi vermek değil!

ESRA NUR CİNALİ

11.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.